Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Nenoturējās uz naža asmens

Palikusi bez balsta aizsardzībā, Latvijas vīriešu handbola valstsvienība pēdējās minūtēs neizturēja Batkrievijas izlases spiedienu un nenosargāja jau teju izcīnīto sapņu uzvaru un ceļazīmi uz 2017. gada pasaules čempionāta finālturnīru Francijā. Latviešu uzvara Valmierā ar 28:26 (summā 52:52) labvēlīga Baltkrievijas komandai, kas guva par diviem vārtiem vairāk izbraukumā.

Pirms spēles abu komandu galvenos trenerus nodarbināja vienāds jautājums - kā apturēt pretinieku līderi? Pareiza atbilde uz to varēja ja ne nodrošināt uzvaru saspringtajā duelī, tad krietni to atvieglot gan. Baltkrievijas izlasē spēlējošā Eiropas mēroga superzvaigzne Sergejs Rutenka pirmajos savas komandas uzbrukumos uzreiz metās iekarot latviešu vārtus, taču pēc pirmā precīzā metiena viņu tik «sirsnīgi apsveica» Uldis Lībergs, ka pēc tam viņš ilgu laiku vairījās lauzties uz vārtiem un vairumu punktus sakrāja ar septiņu metru soda metieniem. Agresīvā spēle pret viesu līderi gan mazliet atspēlējās, jo divi skaitliskie mazākumi (otrais no tiem Ingaram Dudem gan bija lieks) spēles sākumā ļāva iniciatīvu iegūt pretiniekiem, kas to tik viegli vis mājiniekiem pēc tam neatdeva. Tāpat Lībergs, kurš ir šīs Latvijas izlases aizsardzības centra balsts, jau otrā puslaika vidū tika pie trešā, diskvalificējošā, noraidījuma, kas ievērojami sarežģīja komandas uzdevumu aizsardzībā.

Tiesa, pret Latvijas komandas līderi Daini Krištopānu pretiniekiem klājās daudz grūtāk. «Domāju, ka Daini apturēsim,» pirms spēles teica baltkrievu galvenais treneris Jurijs Ševcovs. «Neapturēs gan, viņš ir pārāk meistarīgs un savu darbu padarīs,» unikālo uzbrucēju tikmēr paslavēja Latvijas izlases treneris Uģis Vikštrems, kuram izrādījās taisnība. Uz raženajiem ludzānieša pleciem joprojām balstījās viss Latvijas komandas uzbrukums, un viņš prmajā puslaikā vien guva astoņus vārtus, visā spēlē četrpadsmit, un vēl tikpat reizes izprovocēja pretiniekus pārkāpt noteikumus. Savu artavu vārtu gūšanā pielika arī Jānis Pavlovičs, kuram, kā iepriekš solīja treneri, tik tiešām tika piemeklētas pāris kombinācijas uzbrukumā, Ģirts Lilienfelds un Raimonds Trifanovs, aizstājot savainoto Austri Tuminski (viņš savukārt iepriekš aizstāja savainoto Aivi Jurdžu) kreisā insaida pozīcijā.

Latvijas handbolisti pirmo pārsvaru ieguva pirmā puslaika beigās, kad Jāņa Pavloviča aizsākto ofensīvu vareni ar pieciem pēc kārtas gūtiem vārtiem turpināja Dainis Krištopāns. Pēc pārtraukuma ar ciešu aizsardzību un labu Raimonda Trifanova iesaistīšanos spēlē latvieši vairākkārt ieguva pat četru vārtu pārsvaru, taču to zaudēja pēc tam, kad īsā laikā diskvalificējošo pārkāpumu saņēma Uldis Lībergs un divu minūšu sodu - otrs aizsardzības balsts Ingars Dude. Galotnē atkal uzbrukumā aktivizējās Rutenka, kurš svarīgos brīžos guva trīs vārtus. Latvieši gan joprojām turēja divu vārtu pārsvaru, kas derēja līdz brīdim, kamēr pretinieki guva savus 25. vārtus un ieguva priekšrocības izbraukumā vairāk gūto punktu dēļ.

Kļūda saspēlē divas minūtes pirms beigām liedza atjaunot komfortablo četru vārtu pārsvaru, taču minūti vēlāk vārtsargs Artūrs Kuģis no apakšējā stūra izvilka Rutenkas mesto bumbu. Diemžēl vēl viena kļūda piespēlē ļāva baltkrieviem panākt neizšķirtu summā, un viesi perfekti izspēlēja pēdējās sekundes, nosargājot sev labvēlīgo iznākumu. Lai kā pie metiena pozīcijas pēdējās sekundēs centās tikt Krištopāns, viņš ātri vien nokļuva Baltkrievijas aizsargu nagos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 28
Baltkrievija 26

pēc puslaika 16:14
Pasaules čempionāta kvalifikācija
Pārspēļu atbildes spēle (summā 52:52)
Latvija: Krištopāns 14, Lilienfelds 5, Trifanovs 4, Pavlovičs 4/1, Veršakovs 1
Baltkrievija: Rutenka 8/3, Puhovskis 4, Baranovs 4, Karaleks 4, Šilovičs 3, Jurinoks 3

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?