Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Nepaguva sagatavoties Rio iespējai

Pirmais olimpiskais starts naturalizētajam modernās pieccīņas sportistam Ruslanam Nakoņečnijam nebija sekmīgs. Jau no pirmās disciplīnas Ukrainā augušais sportists bija astes galā un tā arī nespēja veikt kāpumu augšup. Ar 1386 punktiem viņš ieņēma 28. vietu.

Pēc maratonista Valērija Žolneroviča atteikšanās no starta beidzamā pietura Latvijas sportistu skrējienā pa Rio olimpiskajiem objektiem bija Deodoro stadions. Pēc paukošanā izcīnītajām 15 uzvarām un piedzīvotajiem 22 zaudējumiem Ruslans Nakoņečnijs ieņēma 30. vietu. Pēc trim disciplīnām viņš bija 28. pozīcijā un šo vietu arī saglabāja līdz beigām.

«Labdien, labdien, draugi!» draudzīgā tonī latviski ar žurnālistiem sasveicinājās sportists, kurš tikai aizpērn pārcēlās uz Latviju un vēlāk ieguva pilsonību. Latviski vēl pateica: «Šīs man ir pirmās olimpiskās spēles. Būs strādāt, daudz strādāt…», bet tad pārgāja uz krievu valodu, jo tā tomēr var labāk izteikt savas domas. «Ir mums par ko aizdomāties, tomēr turpināsim strādāt un gatavoties. Pozitīvas emocijas un pieredze olimpiādē ir iegūta.»

Ruslans norādīja, ka tā neesot mūsu vieta. Komentārā vairākkārt izskanēja daudzskaitļa forma, lai gan startēja jau viņš viens pats. «Bija maz laika sagatavoties olimpiādei, jo sezona jau it kā bija beigusies. Šosezon ļoti nopietni pastrādājām. Bijām astotie Eiropas čempionātā. Cerējām un gribējām sasniegt labāku rezultātu. Savu iespaidu atstāja arī olimpiskā atmosfēra, apmērs. Turpināsim strādāt. Šaušanā bija piecas vai četras kļūdas. Varēju labāk, lai gan nebija arī slikti. Jāšanā daudz šķēršļu nositu, jo zirgs nebija viegls. Pēc tehniskajiem parametriem man jāšana patika - kā sēdēju un kā vadīju zirgu. Izlozē ar zirgu gan nepaveicās. Ar šo zirgu startēja arī Gvatemalas sportists un parādīja vēl sliktāku rezultātu. Peldēšana bija viduvēja, un kopumā viss bija viduvējs. Pagaidām vēl neesmu sasniedzis labāko rezultātu.» Nakoņečnijs apstiprināja, ka viņa klupšanas akmens pagaidām ir paukošana: «Tas ir tehnisks veids, un pirms starta man bija daudz emociju.»

Pirms sacensībām Ruslans koncentrējas uz katru disciplīnu. «Es nedomāju par vietu, bet gan par katra elementa izpildīšanu. Ja sāk domāt par vietu, vispār neviens veids vairs nesanāk. Gribējās, protams, iekļūt desmitniekā. Turpināsim strādāt,» vēlreiz atkārtoja sportists.

Tikai divas nedēļas pirms olimpiādes Nakoņečnijs uzzināja, ka no rezervista ir kļuvis par Rio dalībnieku. «Trīs nedēļas pirms olimpiādes bija Eiropas čempionāts. Tur vajadzēja parādīt labu rezultātu, lai paliktu izlases sastāvā (acīmredzot bija domājis Latvijas olimpisko vienību - M. Z.). Mums akcents tomēr bija uz Eiropas mačiem. Šosezon man bija ļoti daudz sacensību, tāpēc arī pietrūka laika sagatavošanās procesam. Sacensības bija ik pēc divām nedēļām. Šī iemesla dēļ nebija iespējas kā citiem aizbraukt trenēties uz augstkalni un izdarīt bāzes darbu skriešanā un peldēšanā. Ja es būtu zinājis agrāk, ka olimpiādē piedalīšos, nebūtu tik daudz startējis un galvenais akcents būtu tieši uz olimpiskajām spēlēm. Šai ziņā labākais variants ir nostartēt labi vienās sacensībās un tad gatavoties olimpiskajām spēlēm. Bet nekas - strādāsim un gatavosimies nākamajā olimpiskajā ciklā. Ir man motivācija un gribēšana. Ir arī viss pārējais, lai strādātu un attīstītos uz priekšu.»

Otro vietu izcīnīja Nakoņečnija tautietis ukrainis Pavlo Timoščenko. «Skola Ukrainā ir laba. Es esmu startējis ar viņu kopā. Domāju, ka parādīsim Krievijai, ka arī mums būs medaļa.»

«Paldies, draugi, paldies!» Nakoņečnijs kā sāka, tā arī beidza sarunu draudzīgi noskaņots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rio olimpiāde

Modernā pieccīņa
Vīrieši. 1. A. Ļesuns (Krievija) 1479 punkti, 2. P. Timoščenko (Ukraina) 1472 p., 3. I. M. Ernandess-Uskanga (Meksika) 1468 p., 28. R. Nakoņečnijs (Latvija) 1386 p. Startēja 36.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?