Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Neticami futbola rezultāti

Ja nezinātu, ka tā ir taisnība, varētu padomāt, ka Čempionu līgas spēļu scenāriji trešdienas vakarā ir aizgūti no pasakām. Tik daudz šokējošu pavērsienu Eiropas futbola laukumos vienā reizē bija krietni par daudz, lai liktos reāli. Tomēr tā ir īstenība - abi Mančestras grandi palikuši ar garu degunu un spēlēšanu turpinās Eiropas līgā. Maskavas CSKA izcīnīja vietu UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā, bet Lionas Olympique puslaikā atspēlēja septiņu vārtu deficītu pār konkurentu uz otro vietu grupā.

Anglijas premjerlīgas līderis Mančestras City pēdējā kārtā paveica savu darbu, ar 2:0 mājās apspēlējot priekšlaikus pirmo vietu A grupā nodrošinājušo Minhenes Bayern, taču ar to bija par maz, jo vēl bija arī jācer, ka Villareal nezaudēs Napoli. Tomēr tā nenotika - ar 2:0 pārāks bija Napoli. Ambiciozās City treneris Roberto Mančīni pēc izstāšanās no Čempionu līgas gan neizrādīja pārāk lielu satraukumu, piebilstot, ka arī spēlēšana Eiropas līgā esot labs izaicinājums.

Citādi bija ar Mančestras United, kas pēdējos četros gados trīsreiz (!) spēlējis Čempionu līgas finālā. MU nebija jācer uz citu labvēlību, pietika ar neizšķirtu viesos spēlē ar Šveices Basel, bet arī tas no «sarkanajiem velniem» bija par daudz prasīts - zaudējums ar 1:2, turklāt vienīgos vārtus Anglijas klubs guva pamatlaika pēdējā minūtē. Spēlētāji, līdzjutēji un leģendārais treneris Alekss Fergusons šokēti, bet atzīst, ka šādu sodu bija pelnījuši. Šosezon United grupu turnīrā tika tikai pie divām uzvarām, abas reizes apspēlējot pastarīti Otelul. «Esam pelnījuši neiekļūšanu astotdaļfinālā,» ar rūgtumu pēc mača atzina Fergusons. Savukārt Basel treneris Heiko Fogels ar asarām acīs izteica kolorītu un trāpīgu salīdzinājumu: «Dāvids pieveica Goliātu.»

Brīnumainā kārtā Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs iekļuva arī Lionas Olympique, kas viesos ar 7:1 sagrāva Zagrebas Dinamo un likvidēja septiņu vārtu deficītu attiecībā pret konkurentu uz otro vietu grupā Ajax. Pirms pēdējās kārtas holandiešiem bija vārtu attiecība +3, bet francūžiem - mīnus četri. Vienāda punktu skaita gadījumā astotdaļfinālā iekļūtu komanda ar labāko vārtu attiecību, un šoreiz tā bija Lyon. Neilgi pēc preses konferences Dinamo treneris Krunoslavs Jurčičs tika atbrīvots, bet nākamajā dienā paziņots, ka šīs spēles godīgumu izmeklēs - zagrebiešiem bija vienalga, ar cik lielu vārtu starpību zaudēt.

Maskavas CSKA uzvara viesos ar 2:1 pār Milānas Inter ir viena lieta, bet iekļūšanai astotdaļfinālā «armijniekiem» bija nepieciešams neizšķirts Francijā spēlē starp Lille un Trabzonspor. Ņemot vērā, ka abām komandām spēle Lillē bija «visu vai neko», bezvārtu neizšķirts ir pārsteigums. Patīkami, ka uzvaras vārti Milānā tika gūti pēc Cauņas izpildīta soda sitiena. Tagad viņam Čempionu līgā ir ne tikai gūti vārti, bet arī pirmā rezultatīvā piespēle.

Astotdaļfināla pārus izlozēs 16. decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

Čempionu līgas grupu turnīrs
A grupa: Man. City - Bayern 2:0 (Silva 36., J. Turē 52.), Villareal - Napoli 0:2 (Inlers 65., Hamšiks 77.). Tabula: Bayern 13 punkti, Napoli 11, Man. City 10, Villareal 0.
B grupa: Inter - CSKA M. 1:2 (Kambjaso 51., Dumbija 50.,
V. Berezuckis 84.), Lille - Trabzonspor 0:0. Tabula: Inter 10, CSKA 8, Trabzonspor 7, Lille 6.
C grupa: Basel - Man. Utd. 2:1 (Štrellers 9., A. Frajs 84., Džounss 89.), Benfica - Otelul 1:0 (Kardoso 7.). Tabula: Benfica 12, Basel 11, Man. Utd. 9, Otelul 0.
D grupa: Ajax - Real M. 0:3 (Kaljehons 14., 90., Igvains 42.), Dinamo Z. - Lyon 1:7 (Kovačičs 40. - Gomiss 45., 48., 52., 70., Gonalsons 48., Lisandro 64., Briāns 76.). Tabula: Real M. 18, Lyon 8, Ajax 8, Dinamo Z. 0.

Astotdaļfinālu izlozē 16. decembrī
Izsētās: Bayern, Inter, Benfica, Real, Chelsea, Arsenal, APOEL, Barcelona
Neizsētās: Napoli, CSKA, Basel, Lyon, Leverkusen, Marseille, Zenit, Milan

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?