Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Netrūkst ne cīņasspara, ne emociju

«Atlētiski, gari, pieredzējuši, taču tajā pašā laikā lēni,» Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis kodolīgi raksturoja nākamos pretiniekus 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, taču uzsvēra, ka joprojām galvenais ir novērst nepilnības pašu sniegumā. Pirmdien sākas izšķirošais cēliens cīņā par ceļazīmi uz finālturnīru Slovēnijā. Spēle ar Rumāniju pulksten 19.30 Arēnā Rīga un LTV7 tiešraidē.

Rumānijas basketbols līdz šim visbiežāk asociējies ar kādreizējo Nacionālās basketbola asociācijas garāko spēlētāju Georgi Murešanu, taču 231 centimetru garais vīrs jau sen kā basketbola apavus kāris uz nagliņas. Rumāņi Eiropas čempionātā startē jau kopš pirmsākumiem 1935. gadā. Toreiz Šveicē uzvarēja Latvija, bet Rumānija palika pēdējā. Arī turpmāk dienvidnieki basketbolā laurus nav plūkuši, tomēr viņiem latviešus vienā aspektā izdevies apsteigt - Rumānijas vīriešu basketbola izlase piedalījusies olimpiskajās spēlēs. 1952. gadā gan olimpiskais turnīrs bija divas reizes plašāks, nekā tas ir mūsdienās.

«Rumānijas komanda pārsvarā visas spēles aizvada ar pieciem sešiem spēlētājiem. Mūsu uzdevumi nemainās. Joprojām jāizmanto savs ātrums. Ceru, ka beidzot tiksim vaļā no muļķīgām bērnu kļūdām un tehniskā brāķa. Jāierobežo arī sasteigtie metieni, kuru gan nav daudz, taču varētu būt mazāk,» treneris ieskicēja Latvijas komandas uzdevumus. Diemžēl komandai arī pirms otrās mājas spēles neizdevās nopietni patrenēties tās norises vietā, jo Arēnā Rīga nedēļas nogalē valdīja hokejs. Arī pirmdien jārēķinās ar to, ka zem basketbola grīdas būs ledus.

Lai gan aiz muguras bija emocionāls zaudējums un pietiekami smags pārbrauciens no Gruzijas, pirmsspēles dienā Olimpiskajā sporta centrā notikušajā treniņā netrūka ne cīņasspara - treniņspēlē pat dažs spēlētājs tika nolikts uz dēļiem -, ne pozitīvu emociju. «Jūs redzat, ka spēlētāji skrien un paspēj vēl pasmaidīt, tad jau nav tik ļauni. Ja ir tādas emocijas, spēlē pret Rumāniju visam vajadzētu būt kārtībā,» cerīgā noskaņojumā nodarbības beigas sagaidīja Bagatskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

Rumānija kvalifikācijas turnīru sāka ar uzvaru 90:84 savā laukumā pār Nīderlandi. Pēc tam bija zaudējums pret Gruziju (64:80) un Bosniju (79:84). Pret pēdējo rumāņi cīņas gaitā teju atspēlēja 20 punktu deficītu.
Pretinieku līderis ir 24 gadus vecais uzbrucējs Vlads Moldoveanu, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja vienu no Itālijas spēcīgākajiem klubiem Benetton.
Rumānija līdz 1987. gadam bija regulāra Eiropas čempionātu dalībniece, taču kopš tā laika finālturnīros nav spēlējusi. Rumāņi divas reizes izcīnījuši piekto vietu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?