Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Nokļuvuši krustcelēs

Atbildīgs 2011. gada sezonas sākums gaidāms Latvijas vadošajiem tenisistiem, jo jau janvārī sasniegtie rezultāti var lielā mērā noteikt Anastasijas Sevastovas un Ernesta Gulbja izredzes atgriezties iepriekš sasniegtajos augstumos. Lai gan abi pagājušajā sezonā sasniedza karjeras rekordu pasaules rangā, jauno gadu viņi sagaidījuši ne tik pacilājošā noskaņojumā.

Latvijas šābrīža labākās vienspēļu tenisistes Anastasijas Sevastovas sniegumu pagājušajā gadā aizēnoja biežās veselības problēmas un savainojumi, tādēļ sezonas sākumā liepājniece balansē uz pasaules ranga pirmā simtnieka robežas. Uz šī fona var piemirsties tenisistes veiksmīgā spēle brīžos, kad viņa varēja startēt ar pilnu jaudu. Sezonas pirmajā prestižās Grand Slam sērijas turnīrā Austrālijas atklātajā čempionātā (Australian Open) Melburnā tika sasniegts astotdaļfināls un drīz pēc tam arī karjeras augstākā vieta WTA rangā (36.). Vēl vairākos WTA raudzes turnīros Anastasija tika ceturtdaļfinālā. Tiesa, bieži bija izlaisti turnīri un zaudētas spēles dažādu veselības problēmu dēļ, tādēļ jau iepriekšējās sezonas gaitā Sevastova vairākkārt atzina, ka primārais ir atgūt optimālu kondīciju, tad būs arī rezultāti. 21 gadu vecā sportiste jauno sezonu sāks nākamnedēļ Sidnejā, kur gan jāsāk ar kvalifikācijas sacensībām.

Augstāko vietu pasaules rangā (21.) pērn sasniedza arī mūsu vadošais tenisists Ernests Gulbis, kuram arī izdevās izcīnīt otro ATP turnīru titulu karjerā. Ritmu izjauca pašķiršanās no argentīniešu trenera Ernana Gumī un ne visai veiksmīgie viņa aizstājēja meklējumi. Gadu latvietis pabeidza tikai 61. vietā. Šī pozīcija neļauj būt starp izsētajiem tenisistiem spēcīgākajos turnīros, tāpēc gaidāma smaga cīņa par atgriešanos virsotnē. Labā ziņa ir tā, ka šosezon atsākta sadarbība ar Gumī. Cik tā būs auglīga, rādīs laiks.

Gada pirmajā spēlē otrdien Dohas (Katara) ATP turnīra pirmajā kārtā Ernests ar 4:6, 7:6 (7:4), 2:6 atzina ar septīto numuru izliktā krievu tenisista Mihaila Južnija pārākumu. Tā kā Gulbis nolēmis izlaist nākamnedēļ paredzēto Sidnejas turnīru, lai labāk sagatavotos Australian Open, viņam pirms starta Melburnas kortos spēļu, visticamāk, vairs nebūs. Tas nozīmē pērn izcīnīto 135 ranga punktu zaudējumu. Koncentrēšanos labākam sniegumam Grand Slam turnīros gan var saprast, jo pēdējos gados tajos pagalam nav veicies. Kopš 2008. gada vasaras nav pārvarēta otrā kārta, un tikai pērn rudenī izdevās gūt pirmo uzvaru divu gadu laikā.

Ernests pēc gada pārtraukuma solījis palīdzību arī Latvijas Deivisa kausa komandai, jo tas ir priekšnoteikums dalībai Londonas olimpisko spēļu tenisa turnīrā. Eiroāfrikas zonas otrajā grupā februāra sākumā jātiekas ar Ēģiptes tenisistiem.

Startam Australian Open gatavošanos sākusi arī Latvijas vadošā dubultspēļu tenisiste Līga Dekmeijere, kurai gan sezonas pirmajā turnīrā Oklendā nepaveicās ar izlozi, jo tā jau pirmajā kārtā saveda kopā ar pasaules ranga vicelīderēm Kvetu Peški (Čehija) un Katarinu Srebotņiku (Slovākija). Pārī ar amerikānieti Meganu Moltonu-Leviju Dekmeijere piedzīvoja zaudējumu ar 4:6, 1:6. Jau nākamnedēļ šādā pašā sastāvā viņas startēs Hobartas dubultspēļu turnīrā, bet pēc tam jau jādodas uz Melburnu, kur sāksies sezonas pirmais Grand Slam turnīrs.

Pagājusī sezona ar mīnusa zīmi vērtējama arī lielai daļai pārējo Latvijas vadošo tenisistu. Andis Juška un Deniss Pavlovs nobāzējušies ranga sestajā un septītajā simtā, bet Kārlis Lejnieks nolēma beigt sportista karjeru. Svarīga šī sezona būs 19 gadu vecajai Diānai Marcinkēvičai, kura rangā atrodas 362. vietā, taču cer ievērojami pietuvoties pasaules ranga labāko simtam. Viņa pirmos turnīrus aizvadīšot janvāra vidū Vācijā.

Pagājušajā gadā ranga līderu dīķi pamatīgi saduļķoja serbs Novāks Džokovičs, kura varenais uzvaru gājiens viņu no «mūžīgi trešā» padarīja par neapšaubāmu līderi. Būs interesanti pavērot, cik pamatota ir pēdējo gadu līderu Rodžera Federera un Rafaela Nadala skaļi paustā apņemšanās atgriezties virsotnē. Pārsteigumus gatavo arī ranga ceturtais numurs brits Endijs Marejs, kurš sācis sadarbību ar leģendāro čehu - amerikāņu tenisistu Ivanu Lendlu. Marejam šosezon būs ko pierādīt, jo no viņa jau vairākus gadus gaida uzvaru kādā no Grand Slam turnīriem, bet augustā Londonā jāuzņemas mājinieku olimpiskās cerības nasta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Sezonas svarīgākie turnīri
16.I Austrālijas atklātais čempionāts
6.II Deivisa kausa 1. kārta kungiem
2.IV Deivisa kausa 2. kārta kungiem
16.IV Federācijas kausa izcīņa dāmām
27.V Francijas atklātais čempionāts
25.VI Vimbldonas čempionāts
28.VII Londonas olimpiskās spēles
27.VIII ASV atklātais čempionāts

Ernests Gulbis
Dzimis 1988. gada 30. augustā Rīgā
Augums 190 cm, svars 77 kg
Profesionālis kopš 2004. gada
Vieta ATP rangā: 61.
Augstākā vieta rangā: 21. (07.02.2011.)
Komentārs: daudz izšķirs tas, vai izdosies atjaunot iepriekšējo saikni ar treneri Gumī, kura gādībā Ernestam pirms diviem gadiem izdevās izkļūt no ilgstošas melnās joslas. Demonstrējot savu labāko spēli, Gulbim pa zobam ir arī pasaules visspēcīgākie tenisisti.
Prognoze: gada sākums nebūs viegls, taču Gulbis sezonas gaitā nostabilizēsies pasaules ranga Top 40.
Intriga: vai pēc trīs gadu pauzes beidzot izdosies uzspīdēt kādā no Grand Slam turnīriem?

Anastasija Sevastova
Dzimusi 1990. gada 13. aprīlī Liepājā
Augums 169 cm, svars 65 kg
Profesionāle kopš 2006. gada
Vieta WTA rangā: 98.
Augstākā vieta rangā: 36. (31.01.2011.)
Komentārs: ļoti nozīmīgs būs Austrālijas atklātais čempionāts, jo tajā jāaizstāv pērn iegūtie 280 ranga punkti. Neveiksmes gadījumā draud kritiens līdz pat otrā simta vidusdaļai, kas apgrūtinās piekļūšanu spēcīgākajiem turnīriem. Jācer uz veiksmīgu izlozi un tenisistes veselību - ja izdosies izturēt Austrālijas eksāmenu, ir labas iespējas jau drīzumā atgriezties virsotnē.
Prognoze: Melburnā izdosies pārvarēt pāris kārtu, tāpēc kritiens rangā nebūs ļoti smags. Ranga labāko simtu gan nāksies atstāt, taču tikai uz brīdi, un tenisiste pamazām pakāpsies un cīnīsies par vietu piecdesmitniekā.
Intriga: vai Latvijai būs divi tenisisti olimpisko spēļu turnīrā?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?