Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Nosargāja Eiropas titulu

Sasniegtie labākie rezultāti abos braucienos norādīja uz likumsakarīgu iznākumu, ka pasaules labākais skeletonists patlaban ir latvietis. Martins Dukurs uzvarēja Pasaules kausa (PK) izcīņas 6. posma sacensībās, kurās sadalīja arī Eiropas čempionāta medaļu komplektus. Tomass Dukurs ieņēma ceturto vietu, no bronzas atpalikdams tikai 0,01 sekundi. Piektdien Sanktmoricā PK 7. posma sacensības.

Treniņi ir paredzēti tehnikas pārbaudei un trases virāžu apgūšanai, nevis spēka izrādīšanai. Šāds secinājums izdarāms pēc svētdien Vinterbergā notikušajām Pasaules kausa izcīņas sacensībām. Treniņos ļoti labus rezultātus uzrādīja vācieši, taču sacensībās viņi palika ārpus goda pjedestāla. «Tagad man ir skaidrs, ka Sandro Štīlike treniņā gāja uz visu banku,» Martins Dukurs sacīja par konkurentu lietoto taktiku visus pārsteigt ar izciliem rezultātiem treniņbraucienos. «Man nav saprotams, kā var treniņā starta ieskrējienā uzrādīt 5,35 sekundes, bet mačos tikai par vienu simtdaļu labāku - 5,34 sekundes. Ātrums Štīlikem treniņā bija 129 kilometri stundā, bet sacensībās - 128 km/h!» Sacensībās vācieši mājas trasē piedzīvoja vilšanos. Frankam Rommelam 5., Štīlikem - 7. un Mihi Halilovičam - 11. vieta. «Kaut ko viņi tehnikas jomā mēģināja darīt, jo visiem pirmie braucieni bija izteikti labāki. Rommelam, piemēram, braucienos trešais un desmitais rezultāts,» skaidroja Martins.

Kā jau Martins Dukurs bija paredzējis, galvenie konkurenti tomēr bija meklējami Krievijas nometnē. Otrajā braucienā Martinam vienāds laiks ar bronzas medaļas ieguvēju Aleksandru Tretjakovu, divu braucienu summā otrais bija Sergejs Čudinovs, kurš no Martina atpalika 0,20 sekundes.

«Abos braucienos netiku galā ar tā saucamo nulles virāžu, nebija izejas ātruma. Starta ieskrējiens man bija labāks par Tomasu, bet pēc izejas ātruma abi bijām vienādi. Esmu jau sācis analizēt, kāpēc tā notika, un gan jau nākamreiz būs labi. Ja nenodzēstu ātrumu jau pašā startā, pārsvars būtu lielāks un spriedze mazāka.» Pirms nedēļas PK sacensībās Īglsā Martins otrās vietas ieguvēju Čudinovu apsteidza par 0,80 sekundēm.

Vecākais brālis Tomass Dukurs tikai 0,01 sekundi atpalika no Tretjakova. Atkal neizdevās īstenot ieceri par abu brāļu iekļūšanu trijniekā vienās sacensībās. «Pirmais brauciens bija sliktāks, tajā noteikti arī tā viena simtdaļa palika. Otro Tomass veica ļoti labi, bet pietrūka veiksmes.»

Martins Dukurs par uzvaru Vinterbergā saņēma lielu alus kausu un Borbex lietos automašīnu diskus. Starp citu, tajā ražotnē par dizaineru strādājot latvietis, kurš finišā bija redzams ar Latvijas karogu lielā kātā. Gan jau Dukuri bez atbalsta nepaliks arī sezonas galvenajās sacensībās pasaules čempionātā Kēnigszē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skeletons

PK 6. posms un Eiropas čempionāts
1. M. Dukurs (Latvija) 1:55,41, 2. S. Čudinovs +0,20, 3. A. Tretjakovs (abi Krievija) +0,30, 4. T. Dukurs (Latvija) +0,31. Startēja 23 skeletonisti. PK kopvērtējums. 1. M. Dukurs 1269 punkti, 2. A. Tretjakovs 1155 p., 3. S. Čudinovs (Krievija) 1109 p.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?