Opolais sīpolu un ingvera zupa
Sastāvdaļas: svaigi šampinjoni, sarkanā paprika, sīpoli, olīveļļa, baltvīns, ingvers, sāls, zaļumi
Kā pagatavot? Sēnes, papriku, sīpolus sagriež salmiņos un liek katlā. Svarīgi, lai sīpolu zupā būtu daudz. Var pievienot sagrieztu Ķīnas kāpostu. Katlā ielej nedaudz olīveļļas un uz lielas uguns ļauj dārzeņiem 6-7 minūtes apcepties. Dārzeņus ik pa laikam apmaisa. Zupai var pieliet nedaudz baltvīna. Kad dārzeņi kļuvuši mīksti, lej klāt ūdeni, pievieno nedaudz sāls, zaļumus un sarīvētu ingveru. Ingvers piešķir zupai asumiņu, tāpēc ar to zupā neskopojas. Zupu vāra uz vidējas uguns aptuveni pusotru stundu.