Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Pacel kastani

Cilvēki mainās... Nu, jā, tā ir vispārzināma patiesība, kas tomēr ir pilnīgi fantastiska, ja tieši skar tevi pašu. Nesen to atklāju, apcerīgi pārdomājot aizvadīto dzīves gadu savas dzimšanas dienas rītā lēnā pastaigā pa pilsētu, kad pēc karstās nedēļas sestdiena pārvērtās rudenīgās vēsmās. Vēl pirms pāris gadiem nespēju iedomāties sevi izejam no mājas pirms astoņiem rītā, gultā pirms pulksten vieniem naktī, sporta tērpā skrienam pa parku, bet aukstajā sezonā ārā kaut ko darīt vairāk kā drebinoties pārvietoties no punkta A līdz punktam B vispār bija neiespējamā misija, un tā varētu uzskaitīt vēl daudz.

.. Šobrīd mans modinātājs katru rītu zvana 5.37 (hei, arī brīvdienās pamostos vismaz ap septiņiem!), vismaz trīs reizes nedēļā atvēlu laiku skrējienam parkā, kādu vakaru jogai, bet jaunais izaicinājums ir laikmetīgā deja, savukārt sestdienas, tā vietā, lai stundām vārtītos gultā ar kādu žurnālu, pieder franču valodas studijām. Labākais ir ne jau palepošanās ar daudzveidīgām aktivitātēm, bet fakts, ka līdz ar jaunām iemaņām mainās arī domāšana un vērtības... Un ticu, ka aktīvu un dzīvespriecīgu vecāku piemērs iedvesmo arī bērnus. Mana meita pirmklasniece aizrāvusies ar baletu, trenējas trīsreiz nedēļā pie brīnišķīgās baleta pasniedzejas Zitas Errs un uzdejo arī mājās, bet brīvdienās glezno... Un man patiešām ir sajūta, ka mums pietiek laika visam! Tāpēc, domubiedru iedvesmota, esmu piekritusi pārbaudījumam, kas man, sportošanas iesācējai, būs īsta avantūra - 28. septembrī piedalīties pirmajā Baltijas Baso pēdu ultramaratonā, kas notiks jūras krastā no Mazirbes līdz Rojai (īsajā, 11 km distancē). Skriešana basām kājām kā dabisks kustības veids kļūst arvien populārāka visā pasaulē, bet tās aizsākumi meklējami Amerikā. Skriešana basām kājām tiek uzskatīta par vismazāk traumatisko, turklāt arī par dabiskāko un ekoloģiski draudzīgāko skriešanas veidu.

Pārmaiņas gaidāmas arī Dienas lasītājiem, jo avīze kļūs «zaļāka», piedāvājot ideju ceļvedi dabai draudzīgu aktivitāšu cienītājiem. Rudens notikumu plānā man ir doties vērot gājputnu aizceļošanu, bet, ja pastaigājoties redzu nokritušu kastani, vienmēr paceļu un ielieku kabatā...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Redaktores izvēle

Klausīties: Latvijas Radio Klasika.

Redzēt: itāļu lielisko gaumi, savienojot mākslu un modi izstādē Fantastici! Laikmetīgās itāļu rotas mākslas galerijā Putti. No 26. septembra.

Lasīt: dzeju. Mūsdienīgu, mazliet dumpiniecisku un vienlaikus pārsteidzoši romantisku... Marta Pujāta jaunajā krājumā Nāk gaismā pati lampa.

Darīt: visu, kas tev ikdienā jādara, visu, kas tevi iepriecina, padara par labāku cilvēku, un paveikt to visu tik maksimāli labi, cik šajā brīdī vien iespējams.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūža ilguma maksimums sasniegts

Ļoti iespējams, liela daļa fiziski veselo šā brīža jauniešu nodzīvos līdz 100 gadu vecumam, taču maz ticams, ka bez fundamentālas ārējas iejaukšanās cilvēka ķermeņa darbībā šo robežu izdosies ievēro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?