Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Pacēlāji reizēm mēdz pievilt

Slāvu pārvads mūsu redzeslokā parādās ik pa brīdim. Kopš to kardināli pārbūvēja, dzelzceļa sliedēm priekšā uzcēla žogu, un brīnums - neviens to nav sabojājis, nav atsākusies arī nesankcionētā gājēju plūsma pāri sliedēm. Tagad visiem ir pienākums iet pār pārvadu, uz kuru ved paaugstas kāpnes, bet tiem, kuri nevar uzkāpt, domāti pacēlāji (lifti tie gluži nav, jo nav kabīnes, bet ir platforma).

Tādi ir četri - pa diviem katrā sliežu pusē. Taču iedzīvotāji sūdzas, ka pacēlāji bieži vien nestrādā, un daudzi arī nemaz neprot pareizi tos lietot. Sašutuma pilnu ziņu saņēmu arī no kādas savas kolēģes - izrādās, divriteņus pārvadāt ar pacēlājiem nav atļauts.

Nonākot pie Slāvu pārvada, konstatējam, ka visi četri pacēlāji darbojas, tomēr tie var raisīt mulsumu. Ja es būtu cilvēks ratiņkrēslā, piebrauktu pie tilta un nospiestu pogu, man nebūtu skaidrs, vai pacēlājs ir sācis braukt lejup, jo nekāda gaismiņa neiedegas, bet redzēt, kas notiek augšā, nevar. Tāpat telefona numuri, kur zvanīt bojājumu gadījumos, ir rakstīti maziem cipariņiem kabīnes iekšpusē. Platformai paceļoties, lejā palicējiem paveras nepievilcīga aina, jo papīriņus un izsmēķus neviens nav savācis, arī kabīnes stikla durvis un pacēlāja stikla sienas sen nav mazgātas, bet vienam pacēlājam pat saplaisājis stikls. Platformas mierā ilgi nestāv - tās lieto daudzi. Līga pacēlāju izmanto reti, bet tas jaunajai māmiņai ar bērnu ratiņiem ir nepieciešams. Viņa atzīst, iespējams, nav pratusi pareizi pacēlāju lietot, bet tas pirms kāda brīža neesot darbojies un garāmgājēji palīdzējuši ratiņus nonest pa kāpnēm. Taisija saka, ka pacēlāju lieto bieži, taču netrūkst problēmu: «Ja redzu, ka tas nedarbojas, izkāpju pieturu agrāk un eju pāri sliedēm. Ir garāks gabals jāiet, toties nav jākāpj.» Andrejs un Valentīna teic, ka agrāk šķērsot sliedes bija ātrāk, tomēr pareizi ir tā, kā tagad, jo ir drošāk. Anatolijs ir neapmierināts, ka viens vai otrs pacēlājs bieži vien nedarbojas. Viņaprāt, agrāk esot bijis vieglāk: «Vai tiešām pāri sliedēm nevarēja pāreju ierīkot?» Irma ir pavisam sašutusi, jo uz kabīnes durvīm nav uzrakstīti lietošanas noteikumi un daudzi nesaprotot, kā rīkoties. Saplēstā stikla dēļ viņai ir bail pacēlāju izmantot. Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dišlere atzīst, ka problēmas bieži vien ir vandaļu dēļ, tāpat ne visi iedzīvotāji prot ar pacēlājiem apieties. Gadās arī kuriozi - kāds cilvēks mēģinājis vest koka siju, kas iesprūdusi. Tomēr saņemu solījumu, ka vismaz plāksnīti ar telefona numuru, kur zvanīt bojājuma gadījumā, uzliks arī pacēlāju ārpusē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?