Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +3 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 29. decembris
Solveiga, Ilgona

Pavasarim piestāv viegli ēdieni

Lieldienu gavēņa laiks, daži liekie ziemā uzkrātie svara kilogrami un siltā laika tuvošanās, kas vilina ļauties saulei pludmalē, - šie trīs vaļi pavisam noteikti motivē daudzus cilvēkus (ne tikai daiļo dzimumu) sākt ievērot dažādas diētas. Lai tās labāk iedarbotos, ieteicams arī dvēseles gavēnis. Tas nozīmē - nepārēsties, nedusmoties, neskaust, nerunāt tukši, neaprunāt un darīt labu tuvākajam. Restorāna Experience Cafe šefpavārs Rolands Rudzāts piedāvā veģetārus ēdienus, kas organismā viegli pārstrādājas un neprasa daudz laika un pūles gatavojot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pildīti kannelloni ar biezpienu un spinātiem

Četrām personām vajadzēs: 16 kannelloni makaronu, 400 g biezpiena, 100 g spinātu, 300 g seleriju kātu, 50 g lociņu, 2 cukini, 250 g
ķirštomātu, 300 g tomātu, 100 g sīpolu, 3 ķiploka daiviņas, 100 g cietā siera, sāli, cukuru, piparus
Kannelloni izvāra pusgatavus. Biezpienu sajauc ar apceptiem spinātiem, seleriju kātiem, lociņiem un ķirštomātiem, pieliek garšvielas un ar konditorejas maisiņu sapilda makaronos.
Cukini sagriež plānās šķēlēs visā garumā, aptin ap pildītajiem kannelloni, un liek cepeškrāsnī 180 ˚C aptuveni uz 15 min.
Sīpolus un ķiplokus apcep, pieliek sagrieztus tomātus, garšvielas, vēl pacep, tad sablendē.
Kad makaroni gatavi, pārlej ar mērci un uzrīvē sieru.

Siera un biešu krēms ar graudu maizi un gurķu un

Četrām personām vajadzēs: 400 g Filadelfijas siera, 1 ēd. k. biešu sulas, 300 g gurķu, 300 g burkānu, 4 šķēles graudu maizes, 100 g rukolas salātu, 50 g diedzētu graudu, 4 ēd. k. olīveļļas, 2 tējk. citrona sulas, sāli, cukuru un piparus pēc garšas
Sieru sajauc ar biešu sulu, sāli un pipariem. Gurķi un burkānus sagriež spageti makaroniem līdzīgās strēmelēs, sajauc ar diedzētiem graudiem, rukolu, olīveļļu, citronu sulu un garšvielām. Kārto uz šķīvja un pasniedz ar grauzdētu graudu maizi.

Avokado un laima Panna Cotta ar mango mērci

Četrām personām vajadzēs: 2 avokado, 1 mango, 2 ēd. k. laima sulas, 125 ml piena, 125 ml saldā krējuma, 100 g cukura, 2 ēd. k. citrona sulas
Pienu ar saldo krējumu uzkarsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno avokado, cukuru, laima sulu un sablendē. Pielej nepilnu glāzi un liek ledusskapī, lai sastingst.
Mango nomizo, sagriež mazākos gabaliņos un vāra ar cukuru un citrona sulu, kamēr mango mīksts, sablendē un izkāš. Kad atdzisis, lej glāzē pie avokado krēma.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?