Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Pelmenis aplusk

Tas, ka Holivudas zvaigznes slimo ar restorānu ierīkošanas māniju, nav ne jaunums, ne noslēpums. Saprotama arī motivācija - laba reklāma un apliecinājums, ka tev ir laba gaume arī tik sadzīviskās lietās kā ēšana. Kaut gan zvaigznes, protams, apgalvo, ka savu pirmo restorānu atvērušas tikai tāpēc, lai būtu kāda vieta, kur apēst to, kas pašam dikti garšo, un pacienāt draugus (kāpēc lai to nedarītu paša apartamentos? Šķiet, par dzīves telpas platību zvaigznēm nav jāsūdzas).

Tie, kas mīl blandīties pa pasauli un var atļauties vismaz četrkārt pārmaksāt par ēdienu «aktiera vārda dēļ», zinās, kur meklēt Seksa un lielpilsētas Mr. Biga eleganto The Cutting Room ar lielisku džezu vakaros, kur - neatvairāmi brutālā mačo Džerārda Batlera pašgatavoto cepto ribiņu konveijeru Shin BBQ, kur Holivudas tuvumā paslēpusies Stīvena Spīlberga visai infantili iekārtotā ieskrietuve Milky Way, kuras galvenā vērtība gan ir režisora mamma Lia Adlere, viņas teju leģendārās «košera bļodas» un klientu apčubināšana ar «īstas ebreju ģimenes mīlestību». Adleres kundze tiešām bieži pieskata restorānu.

Pavisam izsmalcinātiem gurmāniem vērts kolekcionēt visus de Niro restorānus: Tribecca Grill Ņujorkā, Nobu ar nu jau 14 filiālēm visur uz globusa un jaunāko gastroprojektu - itāļu tratoriju (traktieru) ķēdi Ago, kuru pat nīgrākie restorānu kritiķi regulāri slavē kā «labāko itāļu vienkāršo ēdienvietu» gan Ņujorkā, gan Lasvegasā, gan Losandželosā.

Mani pārsteidza ziņa, ka arī progresīvās jaunatnes kinoelks aktieris, sociālo tīklu aktīvists, producents un vispār gudrinieks Eštons Kačers Losandželosā atvēris restorānus! Saucas nu ne īpaši oriģināli - Dolce un Geisha House, toties uzreiz skaidra šo ēstuvju orientācija.

Dolce gada laikā kļuvis par jaunās paaudzes Holivudas slavenību iecienītu brokastu vietu. Iemesls ir pavisam dīvains - te ir demokrātiski «brokastu komplekti», kas patīk studentiem (jo tas ir viņiem pa kabatai). Kāds mans draugs, atgriezies no L. A., ziņoja - aplusk (tas ir aktiera niks sociālajos tīklos: Ashton + Kutcher = aplusk) pēc februārī notikušā brauciena uz Maskavu un Sibīriju, kur Kačers bija prezidenta Obamas svītas sastāvā, burtiski aizdedzies ar sapni par Sibīrijas pelmeņiem un izgudrojis Dolce piedāvāt savu fantāziju par krievu pelmeņu tēmu. Aplusk pelmeņa - buterbroda (sviestmaizes tātad) recepte ir ģeniāla savā vienkāršībā.

Vajag trauslo, plāno pelmeņu mīklu sagriezt divos 15 cm kvadrātos. Uz vienas plāksnes kraut veselu ēdmaņas karnevālu - pa druskai jauna kazas siera, prošuto (plānas itāļu šķiņķa šķēlītes), spinātu biezeņa vai dārzeņu ragū (salīdzināsim ar bulgāru lečo), kūpināta tītara (vistas, pīles…) krūtiņas šķēlīti un sagrieztu puravu. Virsū uzstiept otru pelmeņmīklas plēves pusi un rūpīgi salocīt, saspiežot «pa vīlēm» - tieši tā, kā kad jūs gatavotu lielu pelmeni.

Tad fiksi uz pannas verdošā eļļā un cept, līdz zeltaini kraukšķošs (vai 15 min cepeškrāsnī 180 grādos). Pirms liekat uz šķīvja, nosusiniet papīra salvetē, lai nav taukains. Pildījums - kā jau labam pelmenim - ārā nekritīs, ja uzmanīgi ēdīsit, taču tas, kas tur iekšā būs savā suliņā sacepies, - fantastika! Sātīgi bez gala.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ignorējot kritiku, Gutērrešs apmeklē Putinu

Neskatoties uz asu Ukrainas un tās sabiedroto kritiku, ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs vakar ieradās Kazaņā Krievijā, lai piedalītos Kremļa saimnieka Vladimira Putina organizētajā...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?