Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pierod pie sābru maizes

Uz augstāka pakāpiena karjeras kāpnēs pamazām nostabilizējas Latvijas handbolists Dainis Krištopāns, bez kura pēdējos gados grūti iedomāties valstsvienību. 25 gadus vecais ludzānietis šosezon sevi jaunā kvalitātē pierāda arī klubu līmenī, paverot arvien jaunus Čempionu līgas apvāršņus Baltkrievijas vadošā kluba Brestas Meškov sastāvā.

Laukumā Krištopānu ir grūti neievērot gan viņa iespaidīgā auguma un fizisko parametru dēļ, gan tāpēc, ka viņš ir izlases centrālā ass uzbrukumā un arī aizsardzībā. Ne velti Dainis jau otro gadu pēc kārtas tika atzīts par Latvijas labāko handbolistu, izkonkurējot arī pasaules handbola mekā - Vācijas bundeslīgā - spēlējošo Aivi Jurdžu. Pirms sešiem gadiem no dzimtās Ludzas Krištopāns pārcēlās uz Slovākijas handbola flagmani Prešovas Tatran, kur lielā mērā arī pieteica sevi kā augstas klases spēlētāju. Diemžēl kluba sekmes nebija tik labas, kā cerēts, jo, lai arī Tatran dominēja Slovākijā, Eiropas līmenī spēle nevedās tik labi un klubam neizdevās nostiprināties Čempionu līgā.

Tieši šī iemesla dēļ Krištopāns pēc pieciem gadiem Slovākijā vienojās par pāreju uz Brestas Meškov, kas sastāvu veidoja ar milzu ambīcijām cīņai par augstām vietām arī Čempionu līgā. Līdz šim baltkrievu klubam tās ir izdevies apliecināt, jo pamatturnīra C grupā, kas kopā ar D grupu ir rangā zemāka par elites A un B grupu, izcīnīta uzvara un nodrošinātas tiesības pretendēt uz dalību izslēgšanas sacensībās kopā ar visspēcīgākajiem klubiem. Lai to panāktu, pavasarī būs jāpieveic Dānijas Skjern. «Esmu Baltkrievijā iejuties ļoti labi, lai gan sākumā nebija viegli pierast pie augstā līmeņa treniņos un spēlēs; tas tikai vēlreiz apliecina, ka Slovākijā biju mazliet aizsēdējies,» Krištopāns sarunā ar Dienu apliecināja, ka attaisnojušās cerības par Brestas kluba ambīcijām. «Pēdējā laikā ar šo līmeni jau esmu apradis, to var redzēt arī statistikā,» Dainis norāda uz statistiku Čempionu līgā.

Pirmajās kārtās latvieša sniegums bija nestabils un astoņu vārtu spēles mijās ar neizteiksmīgiem mačiem, taču pēdējās trīs spēlēs, kuras turklāt bija izšķirošas cīņā par uzvaru apakšgrupā, Krištopāns kopā guva 19 vārtu. «Treniņi ir ļoti kvalitatīvi, visi spēlētāji ir augsta līmeņa profesionāļi - ne tikai pamatspēlētāji, bet arī rezervisti. To ne katra komanda var atļauties. Arī pati Baltkrievija mani pozitīvi pārsteidza, jo visi cilvēki ir ļoti atsaucīgi un labsirdīgi,» sacīja handbolists. «Man kā sportistam ne par ko lieki nav jāraizējas, un ir visas iespējas koncentrēties sava labākā snieguma parādīšanai. Komanda ir ļoti attīstīta publicitātes ziņā, jo ļoti aktīvi darbojas ar reklāmām, video, kluba žurnāliem.» To apliecina arī kluba mājaslapa, kas izveidota ļoti augstā līmenī, turklāt informācija tiek atjaunota deviņās valodās.

Latvijas handbolistu pagājušajā sezonā noskatīja treneris Zeļko Babičs, kurš gan vasarā komandu atstāja, jo sāka strādāt ar Horvātijas valstsvienību. Krištopāns noliedz, ka tas kaut kādā ziņā būtu ietekmējis viņa lomu komandā, jo arī ar jauno treneri ukraini Sergeju Bebeško viņš saprotas ļoti labi. «Zinu, ka Babičs principā izkārtoja to, ka pievienojos Meškov, bet man nebija cieša un personiska kontakta ar viņu, tāpēc nevaru novērtēt, vai kaut kas būtu citādi. Arī šajā situācijā mani viss apmierina. Treneris jau dara savu darbu, mēs - savu,» pragmatiski spriež Krištopāns.

Čempionu līgā Meškov uzvarēja savā grupā, lai gan pamatturnīra gaitā nācās pārvarēt krīzes brīdi, jo pēc diviem zaudējumiem tas noslīdēja uz trešo pozīciju. «Domas dalījās, ar kuru komandu būtu ērtāk spēlēt pārspēlēs par vietu izslēgšanas turnīrā. Vieni gribēja dāņus, citi - ukraiņus. Man gan šķiet, ka viss tāpat būs atkarīgs tikai no mums un izredzes tikt tālāk ir pietiekami labas. Tālāk jau vairs nav ko domāt, jo tur paliek tikai Eiropas topa komandas.»

Pret Eiropas elites komandām Krištopāns cer spēlēt arī valstsvienības sastāvā, bet, lai to panāktu un vasarā piedalītos pārspēlē par vietu 2017. gada pasaules čempionātā, četrās spēlēs janvārī aiz sevis jānotur Ukrainas un Grieķijas izlase. «Nupat notikušajā Rīgas domes kausā guvām labu pieredzi, novērtējām savu gatavību, bet darbs jau nebeidzas. Tagad nedēļu būsim mājās, bet katram ir izdalīts plāns, kā gatavoties izšķirošajām spēlēm. Apzināmies, ka svarīgākā būs pēdējā spēle pret Ukrainu, taču, ja par šo spēli sāksim domāt jau ceturtajā janvārī, līdz tai nemaz netiksim. Vispirms jāpadara savs darbs pret Kipru un Grieķiju,» Krištopāns uzsver, ka mērķim jātuvojas pamazām. Tiesa, viņš arī neslēpj, ka būtu grēks neizmantot labvēlīgo situāciju, kad galvenie konkurenti grieķi un ukraiņi šajā ciklā reiz jau uzvarēti un grupā ieņemta līderpozīcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dainis Krištopāns

Handbolists
Dzimis 1990. gada 27. septembrī Ludzā
Pozīcija: labais insaids
Augums: 215 centimetru
Svars: 135 kilogrami
Karjera: Latgols (līdz 2009), Tatran, Slovākija (2009-2015), Al Rayyan, Katara (2015), Meškov (2015-)
Valstsvienībā: 55 spēles
Sasniegumi: pieckārtējs Slovākijas čempions (2010-2015), divkārtējs Latvijas labākais handbolists (2014, 2015)

Handbols

EHF Čempionu līgas C grupa
Meškov 8 0 2 +57 16
Logrono 7 0 3 +28 14
---
Porto 7 0 3 +31 14
Medvedi 4 0 6 -21 8
Vojvodina 2 0 8 -56 4
Tatran 2 0 8 -35 4
Pārspēles par vietu elites izslēgšanas turnīrā
Logrono (Spānija) - Motor (Ukraina), Skjern (Dānija) - Meškov (Baltkrievija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?