Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Sacīkstes pie puķēm

Aldis Bite

Rīgā nav daudz vietu, kur uz vienas ielas abiem stūriem atrastos puķu veikali. Nometņu un Slokas ielas krustojums šajā ziņā ir unikāls, jo uz viena tā stūra atrodas ziedu salons Aina, uz otra - veikals Ziedi. Kāds tam sakars ar satiksmi? Vistiešākais, jo abām puķu tirgotavām darbs rit tik veiksmīgi, ka mūždien to apkārtne ir kā nosēta ar automobiļiem. Nelīdz ne apstāšanos aizliedzošu zīmju uzstādīšana Slokas un Nometņu ielas kreisajā pusē, ne stāvēšanas laiku līdz 30 minūtēm ierobežojošās zīmes uzstādīšana Nometņu ielā (labajā brauktuves pusē). Vienalga - reizēm tur auto novietoti tā, ka traucē pagrieziena manevram no Slokas ielas uz vienvirziena Nometņu ielu.

Brīdī, kad satraukti zvanošs tramvajs ducina pakausī, pieredzējis vadītājs ar bažām neapskrāpēt ietves malās novietotos spēkratus veiks līdz milimetram filigrānu precizitāti prasošu manevru. Bet iesācējs var apskādēt gan puķu veikalu klientu, gan tuvējās augstskolas studentu, gan netālu esošā fotosalona vai kafejnīcas apmeklētāju auto. Teiksiet - pārspīlējam? Nē!

Tiesa, ir izvietotas visas iespējamās zīmes, gan nemitīgu apgaitu šajā krustojumā veic policijas ekipāžas. Un, kas par to, - veiktie soļi daudziem ir vienaldzīgi.

Nenoliedzami satiksmes problēma šajā krustojumā ir, turklāt līdz ar studiju atsākšanos netālajā augstskolā tā saasināsies. Risinājums - Slokas un Nometņu ielas krustojumā apstāšanās jāaizliedz vispār. Skaidrs, ka ap-stākļos, kad finanses luksoforu uzstādīšanai nepietiek pat daudz noslogotākos krustojumos, par satiksmes gaismu klātbūtni Nometņu un Slokas ielas krustojumā var pat nesapņot, taču būtu vērts pārdomāt iespēju pārkārtot satiksmes organizāciju, aizliedzot taisnā virzienā šķērsot krustojumu.

Paldies jāsaka lasītajiem Arvilam un Mārtiņam, kuri ierosināja observēt šo krustojumu. «Slokas ielu šķērsot gājējiem nav iespējams,» raksta Arvils. «Varbūt var ierosināt apstāšanās un stāvēšanas aizliegumu uzreiz pie krustojuma (kādus 10-15 m), jo mašīnu dēļ grūti pārskatāma labā puse,» raksta Mārtiņš un retoriski jautā, «ja jau luksoforu var uzstādīt Slokas un Kuldīgas ielas krustojumā, tad kādā veidā šī iela sliktāka?»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Pauls Timrots
Satiksmes eksperts, TV raidījuma Zebra vadītājs
Pilnīgi noteikti uzskatu, ka krustojuma tuvumā - gan Slokas, gan Nometņu ielā - ir jāaizliedz gan apstāšanās, gan stāvēšana, kā arī jāpārdomā, vai vērts atstāt kreiso pagriezienu no Nometņu uz Slokas ielu, kā arī taisnvirziena kustību pa Nometņu ielu pāri Slokas
ielai. Tomēr jāatzīst, ka man kā parastam rīdziniekam šis krustojums problēmas nesagādā. Šī ir tāda samainīšanās sīknaudā brīdī, kad satiksmē ir būtiskākas problēmas.

Bez nosaukuma

Tālivaldis Vectirāns
Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes organizācijas un kustības drošības nodaļas vadītājs
Pirms dažiem gadiem pie Slokas un Nometņu ielas krustojuma, Slokas ielas posmā no Zvanu ielas līdz Nometņu ielai, pēc Nometņu ielas, kā arī šīs ielas kreisajā pusē tika uzstādītas ceļa zīmes «Apstāties aizliegts». Nometņu ielas labajā pusē netālu no krustojuma ar Slokas ielu uzstādīta stāvēšanas ilgumu līdz 30 minūtēm ierobežojoša zīme. Ja ceļu satiksmes negadījumu statistika pasliktināsies, iespējams, šī zīme būs jānomaina! Luksoforu uzstādīšana tuvākajā laikā krustojumā gan nav paredzēta!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?