Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Šauju iekšā bišu maizi

Interjera arhitekte Evija Sīle nezina, kas ir stress. Gluži vienkārši viņa nemēdz ieciklēties uz vienu problēmu. Viņas darbības lauks ir plašs.

Kāda ir jūsu labsajūtas recepte?

Man nepieciešams svaigs gaiss. Uz sporta kompleksiem neeju, man ir garlaicīgi sportot piesmakušā telpā, daudz labāk ir to darīt svaigā gaisā. Ikdienā braucu ar sabiedrisko transportu, tomēr daudz staigāju arī kājām. Esmu nopirkusi ejamus zābakus, vasarā - ejamas kurpes un, tā kā strādāju Vecrīgā, bet dzīvoju Imantā, bieži vien, ja ir labs laiks, eju kājām tik tālu, cik man patīk. Pats galvenais, ka man ir mērķis - nonākt mājās, jo eju nevis uz darbu, bet mājup. Ja kādi ceļa posmi neiet pie sirds, kāpju sabiedriskajā transportā. Savukārt sliktos laikapstākļos sportoju istabā. Atveru logu, uzlieku filmu un skrienu, cilāju kājas vai pumpējos, taisu presi. Ja filmā skan mūzika, dejoju līdzi. Uzskatu, ka cilvēks, kurš dienā strādā astoņas stundas, vēl ieplāno baseinu vai sporta klubu, pārāk maz laika atvēl, lai priecātos par to, cik skaisti iekārtota māja. Man tas ir ļoti svarīgi.

Lasīju, ka ēdat pēc ajūrvēdas principiem.

Pēc ajūrvēdas līdz vienpadsmitiem būtu vēlams neēst, jo vēders vēl nestrādā. No vienpadsmitiem līdz trijiem var ēst visu, ko gribas. No trijiem līdz pieciem - dārzeņus, un vēlāk neēst neko. Es spēju veikt tikai pirmo ciklu, jo, kad atnāku mājās, man ir jāgatavo, jāgaršo un, protams, jāēd, jo ir sanācis garšīgi. Tagad man ir daudz brīvāk profesijā, līdz ar to daudz vairāk laika varu atlicināt ēdiena gatavošanai. Vairs negatavoju no fasētiem knibuļiem. Daudz ēdam pašu audzēto. Manam tēvam laukos ir liels dārzs. Pirms trim gadiem teicām, ka mūsu mīļajā pļavā nedrīkst neko stādīt, bet tagad ir dota zaļā gaisma, tur var stādīt visu, ko gribas. Citas pamatlietas pērku tirgū. Nevar zināt, vai tirgū labāka prece, bet sev iestāstu, ka tur iepirkties ir labāk nekā lielveikalā.

Rīta cēlienam man ir savs rituāls - no savas obligātās aptieciņas krājumiem lietoju dažas lietas. Dzeru Noni tahitian sulu, kas iegūta no kāda krūma, kas aug Franču Polinēzijā. Par šīs sulas labajām īpašībām stāsta brīnumu lietas. Dzeru arī mūsu vietējo izstrādājumu Ho-fi, kas tiek ražots no priežu un egļu skuju ekstrakta. Abas sulas nav garšīgas, bet satur dažādus labumus. Tad vēl šķidrā veidā izrauju karotīti žeņšeņa, ko nopirku Milānas gadatirgū. Pēc tam dzeru linsēklu eļļu. Vēl esmu atklājusi ķirbju sēklas, ciedru, linsēklu eļļas labās īpašības, un tos ik dienas mainu. Mājās vienmēr ir bišu maize un ziedputekšņi. Bišu maizi šauju iekšā arī tad, ja gribas kādu krēma konfekti, tā piesien dūšu.

Vai tāpēc mazāk slimojat?

Slimoju maz, bet, iespējams, pateicoties aktīvajai bērnībai. Dzīvoju trīs kilometrus no skolas, dienā nogāju sešus kilometrus. Trīs reizes nedēļā, vienalga, kādos apstākļos, bija jāsporto Salaspils prērijās. Vēlāk dejoju tautas dejas. Sports man ir pamatos, ķermenis ir labi veidojies, cīnos ar dažiem centimetriem, bet neesmu darījusi daudz, lai uzvarētu. Varbūt man tie mīļi?! Nav mīļi!

Eju arī uz sabiedrisko pirti. Tur vispirms nosmērējos ar kafiju, kas ir labs skrubis, pēc tam sasmērējos ar dažāda veida māliem, uz ķermeņa veidojot ornamentus. Mālu lietojot, nav jāpērk neviens kosmētikas līdzeklis. Labas īpašības ir arī raugam, sasmērēju matus, ķermeni. To var izšķīdināt arī pienā. Vēl laba lieta ir izkausēta šokolāde. Ņemu to, kas ir melna - 70%, ar mandelēm. Tā man patīk vislabāk. Izkausēto masu izmantoju kā masku. Pirtī smērējos un ēdu. Kad visu nomazgāju, āda smaržo un ir mīksta.

Nojaušu, ka tradicionālos ķermeņa kopšanas līdzekļus nelietojat.

Jau divus gadus nelietoju. Atskaites punkts ir kāds ceļojums, kad iegājām Tax free veikalā un meitai teicu - es tev nopirkšu ķermeņa krēmu ar aprikožu eļļu. Viņa - mammu, tu lasīt māki? Vai zini, no kā iegūst minerāleļļu? No naftas. Vai tiešām savam bērnam novēli kancerogēnas vielas? Agrāk no Tax free veikaliem stiepu ārā bundžas un krēmus smērēju uz visām vietām, bet tagad pārsvarā lietoju eļļas. Ja izlasa, kas ir argānijas eļļā, tad šķiet - kāpēc vēl kaut kas jāizdomā. Krēmus esmu iemanījusies veidot arī pati. Nopērku krēma pamatmasu un jaucu ar sviestu, dažādām eļļām. Sausām rokām vislabākā eļļa ir Citronella, pieliekot vēl citus komponentus, varu pagatavot rokām tādu krēmu, kāds man patīk. Arī sejai krēmus gatavoju pati. Trīs mēnešus tā ļauju sejai dabīgi justies, bet, kad jūtu, ka viss brūk, aizeju, nopērku par simts latiem ar liftingu. Bet - vai manas mammas āda novecoja ātrāk, jo viņa nelietoja krēmus par 200 latiem?

Kur grēkojat?

Kājas paslīd visās lietās. Man vissvarīgākais ir labs miegs. Ja guļu mazāk par astoņām stundām, ir nogurums. Arī alkoholu lietoju maz, jo tad nevaru izgulēties. Mana iemigšanas metode ir pirms miega palasīt sarežģītu grāmatu, kur teikumi ir pusrindkopas garumā. Palīdz arī Rūķīšu miega tēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvie paši sevi apzīmogo

Var tikai apbrīnot aklumu un kurlumu, ar kādu to vai citu viedokli tautās laiž Progresīvie, ja burtiski nedēļu pēc pašu radikālajiem un tuvredzīgajiem publiskajiem izteikumiem par Izraēlas me...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?