Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Slidotavas pārvēršas lielās peļķēs

Šīs ziemas svārstīgie laika apstākļi likuši šķēršļus slidotavām, kuras bija paredzēts ierīkot uz mākslīgā seguma futbola laukumiem. Pamatskolā Rīdze un Anniņmuižas vidusskolā pēdējo dienu zemā gaisa temperatūra sākusi kausēt desmit kārtās uzklāto ledu. Skolēni ziemas priekus varēs atsākt baudīt, kad termometra dzīvsudraba stabiņš noslīdēs zemāk. Savukārt Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā pēkšņais sniegs neļāva slidotavu ierīkot.

Pamatskolas Rīdze slidotavā ik dienu ar šļūteni darbojušies divas nedēļas pēc kārtas, kamēr pakāpeniski tika uzklātas desmit ledus kārtas un skolēni varēja sākt slidot. «Vēl labāk bija, kad uzkrita sniegs, jo tad ledus piepresējās un kļuva blīvāks,» stāsta skolas direktore Antra Žukovska. Tomēr kopš piektdienas slidotava sāka pārvērsties lielā peļķē, tādēļ šobrīd tā ir slēgta. Kamēr ārā nebūs vismaz -5 grādu liels sals, skolēniem slidošanai jāmeklē mākslīgā ledus slidotavas ārpus skolas.

Kad slidotava bija darba kārtībā, bērni tur drīkstēja uzturēties līdz pieciem vakarā, kamēr skolā ir medmāsa un skolotāji. Atlikušās stundas līdz ledus laukuma slēgšanai desmitos slidot drīkstēja tikai vecāku uzraudzībā. Obligāts nosacījums uz ledus bija arī ķiveres valkāšana. Direktore stāsta, ka sportiskām aktivitātēm skolas teritorijā nodevušies arī kaimiņu skolu bērni. Skolēni tur viesojoties gan ziemā, gan gada siltajos mēnešos, kad tiek spēlēts basketbols.

Ūdens kārta pāris dienu klāj arī Anniņmuižas vidusskolas jaunizveidoto slidotavu, kas skolas teritorijā ir jau otrā. Pirms diviem gadiem jau ierīkots viens ledus laukums, tomēr šogad skola izlēma izveidot slidotavu arī uz jaunā mākslīgā seguma. «Šobrīd vēl ir grūti novērtēt, tomēr liekas, ka pirmā ir profesionālākā. Nezinām, kas pēc ziemas notiks ar jaunā laukuma segumu,» saka skolas direktore Tatjana Pulle. Skolēni slidotavas ledu dažkārt deldējot pat līdz pusnaktij, tomēr arī tad viņus uzrauga kāds no vecākiem. Visbiežāk tas ir kāda skolēna tēvs, kurš uzņēmies arī hokeja trenera pienākumus.

Lai gan Rīgas Centra humanitārās vidusskolas direktore Ineta Rudzīte sākotnēji bija nobažījusies par neskaidrībām laukuma uzturēšanā, rudenim beidzoties, tomēr nolēma to ierīkot. Taču negaidītā sniega kārta likusi ierīkošanas plānus pārlikt uz nākamo gadu. «Divpadsmitās klases skolēni jau bija pieteikušies palīdzēt uzklāt ledu. Bet, kad uzsniga lielais sniegs, mums nebija resursu, kas ar to visu tiktu galā,» teic skolas vadītāja.

Šogad sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju 35 Rīgas pašvaldības skolās tika ieklāti mākslīgā seguma futbola laukumi. Ziemas sezonā ikvienai skolai pēc savas iniciatīvas bija iespēja tos pārvērst par slidotavām, tomēr Rīgas domes rīcībā patlaban nav informācijas, cik izglītības iestāžu to izdarījušas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?