Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Sola attīstīt vai nojaukt būves

Bijušās Radiotehnikas teritorijas kopīpašnieki iecerējuši attīstīt vai nojaukt viņiem piederošās būves, tikmēr Rīgas dome sola stingri kontrolēt šos procesus. Ar teritorijas kopīpašniekiem vakar tikās Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR), domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) un citu attiecīgu pašvaldības struktūru pārstāvji, kā arī valsts institūciju pārstāvji.

Īpašnieki klātesošos informēja par viņiem piederošās teritorijas attīstīšanas un sakārtošanas plāniem. Teritorijā esošās būves daļas īpašnieku pārstāvis Igors Kukainis skaidroja, ka ēku plānots attīstīt kā tirdzniecības centru, kā arī ierīkot daudzstāvu autostāvvietu. Tehniskās dokumentācijas sakārtošana pašlaik esot procesā.

Arī SIA VEF Radiotehnika RRR pārstāvis Ēriks Ertmanis sacīja, ka sabiedrībai piederošo būvi teritorijas vidū - pilnu ēkas kompleksu - plānots demontēt, būvvaldē jau esot izņemta dokumentācija. Šai teritorijai drīzumā mainīšoties īpašnieki, un jau septembrī varētu būt zināms, kas tiks attīstīts šajā vietā.

Arī SIA LAS-RT īpašnieku pārstāvis Sergejs Maleckis skaidroja, ka sabiedrībai piederošās teritorijas sakārtošana ir procesā. LAS-RT pieder vairāki hektāri zemes teritorijas, kuru pašlaik klāj atkritumu kalni, kā arī būve, kurā pirms vairākām nedēļām izcēlās ugunsgrēks, kas bijis viens no ilgāk dzēstajiem kopš 2008. gada. S. Maleckis skaidroja, ka savulaik šajā teritorijā DTRS Eiropa vēlējās attīstīt atkritumu šķirošanas biznesu, taču iecere netika īstenota. Tā vietā atkritumi nevis šķiroti un izvesti, bet arvien uzkrājušies. S. Maleckis gan apgalvoja, ka pēdējā mēneša laikā no teritorijas izvests vismaz 500 kubikmetru atkritumu.

Valsts vides dienests (VVD) šajā teritorijā ir izsniedzis divas atļaujas atkritumu savākšanai, šķirošanai un uzglabāšanai. Viena no tām izsniegta 2010. gada martā un derīga līdz 2019. gada martam, bet otra - pagājušā gada novembrī un derīga līdz 2024. gada novembrim. Kā iepriekš skaidroja VVD, vienošanās paredzēja, ka atkritumi tiks glabāti tikai angārā, taču pašreiz redzams, ka atkritumu kalni aptver arī citas bijušās rūpnīcas teritorijas un gružu apjoms arvien palielinās. VVD uzdevis LAS-RT līdz 1. janvārim atkritumus no teritorijas izvest.

Uzņēmuma pārstāvis sēdē skaidroja, ka īpašniekiem būtu nepieciešams gads, lai atkritumus pilnībā izvestu. Savukārt A. Ameriks uzsvēra, ka dome stingri kontrolēs šo procesu, pieprasot, lai LAS-RT izveido grafiku pa mēnešiem un operatīvi veic izvešanas darbus. «Tikko redzēsim, ka darbi apstājušies, izmantosim visus tiesiskos instrumentus, lai iesaistītos. Īpašniekiem domes iesaiste varētu nepatikt,» pauda Rīgas vicemērs.

«Pietiek! Nedrīkst pieļaut, ka Rīgas centrā ir tāda izgāztuve. Pasargi dievs, ja ugunsgrēks izcelsies atkritumu teritorijā, tur ir daudz kas degošs. Spēlītes beigušās,» pikts bija A. Ameriks.

O. Burovs skaidroja, ka septembrī Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija skatīs jautājumu par bijušās Radiotehnikas teritorijā esošo būvju klasificēšanu. Viņš nenoliedza, ka tās, visticamāk, tiks iekļautas graustu sarakstā, kā arī komisija lems par paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa likmes piemērošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?