Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Spītējot tveicei, gatavo Dziesmu un deju svētku kulmināciju

Lielais karstums, kuru pirms nedēļas sinoptiķi solīja tikai pašās nedēļas beigās, tomēr Latvijā ieradies agrāk, padarot Dziesmu un deju svētku mēģinājumus par pārbaudījumu dalībniekiem. Tomēr svētku sagatavošana notiek pilnā sparā, un atlikušajās dienās ieplānoti gan vairāki Deju svētku koncerti, gan Dziesmu svētku noslēguma koncerts un tā ģenerālmēģinājumi.

Nebūs tikai tveice

Svētku rīkotāji dalībniekus nodrošina ar dzeramo ūdeni, bet Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) automašīnas vakar Mežaparka estrādē un Daugavas stadionā Dziesmu un deju svētku dalībniekus no šļūtenēm apsmidzināja ar ūdeni. Karstums un svelme pievārēja vairākus svētku dalībniekus - precīzu ceturtdienas statistiku līdz dienas beigām Dienai neizdevās noskaidrot, bet zināms, ka trešdien ar vieglām traumām un sūdzībām par sliktu pašsajūtu slimnīcā nogādāti 10 Dziesmu un deju svētku dalībnieki, viens no tiem pārkaršanas dēļ, ziņo LETA. «Protams, cilvēki vēršas pēc palīdzības arī pie mediķiem, taču kopumā karstums nav nodarījis lielu ļaunumu. Dalībniekiem tiek dota iespēja atpūsties ēnā. Laika prognoze sestdienai un svētdienai ir laba,» izteicās svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija liecina, ka šodien joprojām gaidāms karstums līdz 29 grādiem, bet nedēļas nogalē, vējam iegriežoties no ziemeļu puses, atkal pakāpeniski kļūs vēsāks - gaisa temperatūra svētdien dienas laikā sasniegs tikai +18...+23 °C. Atsevišķos rajonos tiek solīts pārsvarā neliels lietus, dažviet arī ar pērkona negaisu.

Divas biļetes par 400 latiem

Svētku dalībniekiem ir stimuls censties - neizpārdots ir vienīgi Dziesmu svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums, kas notiks sestdien desmitos no rīta, uz to pieejams vēl visai liels skaits biļešu par vienu un trim latiem. Tiesa, trešdien tirdzniecībā nonāca biļetes gan uz noslēguma koncertu, gan sestdienas vakara mēģinājumu, bet tās zibenīgi tika izpirktas. Dziesmu svētku preses sekretāre I. Vasiļjeva skaidroja, ka Mežaparka Lielajā estrādē pēc svētkiem nepieciešamajiem tehniskajiem izbūves darbiem, kam iepriekš tika rezervētas skatītāju vietas, daļa no tām atbrīvojās un uzreiz tika palaistas tirdzniecībā. Vakar vakarā biļetes varēja iegādāties arī uz Saieta nama pasākumu šovakar, koncertprogramma sāksies plkst. 19, grupa Pērkons sola uzstāties līdz pusdiviem naktī, bet izturīgākajiem līdz četriem rītā spēlēs DJ Karlo. Bija pieejamas arī vietas svētku gājiena vērošanai no tribīnes par 30 latiem gabalā. Taču aģentūra LETA vēstīja, ka joprojām internetā rosās biļešu tirgotāji, kuri ievietojuši sludinājumus portālos ss.lv un reklama.lv. Piemēram, par 15 latiem piedāvāts iegādāties biļeti uz noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu 6. jūlijā plkst. 19. Kā pārliecinājās Diena, vēl vakar vakarā portālā bija pieejamas divas biļetes uz deju koncertu Tēvu laipas 6. jūlijā par 400 latiem, uz noslēguma koncertu 7. jūlijā biļetes piedāvātas par 30 latiem, pārdevējs gan norādījis, ka par cenu var vienoties. Iepriekš biļetes sludinājumu portālos uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem tika tirgotas par ievērojami lielāku summu, secina LETA.

Pasākumu netrūks

Tiem, kurus ziņas par nepieejamām biļetēm joprojām skumdina, zināms mierinājums varētu būt daudzie pasākumi, kas piektdien, sestdien un svētdien plānoti bez maksas. Visas trīs dienas Vērmanes dārzā turpināsies gadatirgus. Amatierteātru izrādes bez maksas varēs skatīties Dailes teātrī, daudzviet pilsētā uzstāsies svētku viesi, plkst. 18 Ķīpsalā ieplānots vērienīgs senioru koru un deju kolektīvu koncerts Zem treju loku varavīkšņu tilta. Sestdien ielu muzikantu lomās iejutīsies vokālo ansambļu dalībnieki, Vērmanes dārzā, Mūzikas akadēmijā, Berga bazārā un citviet notiks Folkloras diena. Arī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā no plkst. 11 līdz 17 varēs baudīt Folkloras dienas programmu. Jārēķinās gan, ka muzejā ir ieejas maksa no viena līdz trim latiem. Bezmaksas ieeja tiek solīta pūtēju orķestru dižkoncertā Doma laukumā sestdien plkst. 17, Svētā Jēkaba katedrālē plkst. 22 notiks kokļu mūzikas nakts koncerts. Te vietā atcerēties Nacionālā kultūras centra direktores Daces Melbārdes rosinājums uz pasākumiem, kas ir bez maksas un notiek telpās, ierasties laikus, lai nepaliktu aiz durvīm, ja skatīties gribētāju skaits būs liels.

Lai cik grūti būtu pamosties vēlo koncertu apmeklētājiem, svētdien jau 9.30 notiks pūtēju orķestru Karoga gājiens ar 1000 dalībniekiem. Lielais svētku gājiens sāksies svētdien plkst. 10, noslēguma koncerts Līgo! Mežaparkā - plkst. 19 un turpināsies ar sadziedāšanās nakti līdz četriem rītā. Vismaz lielai daļai svētku dalībnieku pirmdiena būs brīvdiena. Svētku pasākumus uz lielā ekrāna būs iespēja vērot gan vairākās vietās Rīgā, gan citās pilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?