Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

«Vajag» skan jau ilgāku laiku

Pēdējo KHL regulārās sezonas mājas spēļu ciklu Rīgas Dinamo sāks ar divu punktu deficītu no labāko astoņnieka un iespējami labākajā sastāvā. «Visi ir veseli un gatavi spēlēt. Saprotam, ka šīs spēles mums ir svarīgas, lai gan jau ilgāku laiku spēlējam režīmā, kad visu laiku dzirdam: «vajag, vajag...», Rīgas Dinamo galvenais treneris Artis Ābols sarunā ar Dienu ieskicēja situāciju komandā. Trešdien pulksten 19.30 Arēnā Rīga spēle ar Piemaskavas Atlant.

Sekmīgais sniegums janvārī rīdziniekus pavisam tuvu jau pietuvinājis play-off zonai, taču galvenās cīņas par iekļūšanu Rietumu konferences labāko astoņniekā, kas turpinās spēlēšanu Gagarina kausa izcīņā, vēl tikai priekšā. 2015. gadā Dinamo ir uzvarējis piecas no septiņām spēlēm. Ja pieskaita 29. decembra 3:2 uzvaru pār Atlant, tad bilance ir vēl patīkamāka: astoņās spēlēs sešas uzvaras un divi zaudējumi.

Pirms Ziemassvētkiem kluba vadība lauza līgumus ar četriem pieredzējušiem spēlētājiem - vārtsargu Edgaru Masaļski, aizsargu Georgiju Pujacu, kā arī uzbrucējiem Pjotru Ščastļiviju un Marcelu Hosu. Sastāvs «uz papīra» kļuva vājāks, taču turnīra tabulā, mērķējot uz play-off, no mīnus 10 ir izdevies pievilkt līdz mīnus 2. «No malas varbūt tā izskatījās, ka, šķiroties no šiem četriem spēlētājiem, esam izkāruši balto karogu, taču komandas iekšienē neviens tā nedomāja. Mēs atcerējāmies Atlant pieredzi. Pirms pāris gadiem Piemaskavas klubs pirmo reizi šķīrās no saviem vadošajiem spēlētājiem, jo iekļūšana astoņniekā vairs nelikās īsti reāla, taču ar sastāvā palikušajiem un jaunajiem spēlētājiem viņi savu mērķi sasniedza. Arī šogad šī komanda citiem klubiem atdeva savus līderus, taču turpina cīņu par astoņnieku. Psiholoģijai ir liela nozīme. Mūsu komanda šajā situācijā, kad nav vairs vairāku pieredzējušu spēlētāju, spējusi mobilizēties un parādīt sniegumu, kādu gaidījām jau sezonas pirmajā pusē.»

Ābols piekrita, ka sastāva variēšanas iespējas ir sarukušas līdz minimumam. Pēdējā postenī situācija ir gandrīz vai vislabākā, jo ir divi puslīdz vienāda līmeņa vārtsargi čehs Jakubs Sedlāčeks un kanādietis Džefs Delorjē. Janvāra spēļu ciklā vārtsargi pārmaiņus ieņēma vietu vārtos. Tikai pēdējās divās spēlēs pēc kārtas ripas ķēra Delorjē. «Ja atklāti, tad uz priekšu mums nav plāns, kurš kurā spēlē ieņems vietu vārtos. Skatāmies pēc situācijas. Janvārī tā sanāca, ka vārtsargus izmantojām pārmaiņus. Nākamajā spēlē ar Atlant vārtus sargās Sedlāčeks.»

Aizsardzībā ir nostabilizējušies trīs stabili pāri: Krišjānis Rēdlihs - Oskars Cibuļskis, Milans Jurčina - Čārlzs Genovejs un Kristaps Sotnieks - Aleksandrs Jerofejevs. «Vēl mums ir divi aizsargi Mārtiņš Porejs un Ralfs Grīnbergs,» norādīja Artis. Šosezon Porejs ir spēlējis maz, bet 19 gadu vecais Grīnbergs KHL spēļu gaisotni laukumā ir izbaudījis tikai pusotru minūti. Aizsardzības līnija izskatās trauslākā. Kas būs, ja kāds no sešiem aizsargiem gūs savainojumu? Atbildes vietā Ābols imitēja spļaušanu pār plecu un piesita ar roku pie koka soliņa.

Uzbrukumā pēc pēdējās 22. janvāra spēles ar Severstaļ (4:3) trijnieki saglabāti nemainīgi: Miķelis Rēdlihs - Līnus Vidells - Broks Troters, Miks Indrašis - Kails Vilsons - Lauris Dārziņš, Gints Meija - Andris Džeriņš - Rodrigo Ābols un Gunārs Skvorcovs - Māris Bičevskis - Kaspars Saulietis. Rezervē ir divi - Roberts Bukarts un Mārtiņš Cipulis. Vezuma galvenie vilcēji priekšējā līnijā ir Vidella trijnieks. «Gribētos, lai rezultatīvi būtu divi trijnieki. Tikai Pekas (bijušais Rīgas Dinamo galvenais treneris) pirmajā gadā mēs līdz play-off aizspēlējāmies ar viena trijnieka pienesumu. Toreiz Sprukta virknējums ļoti labi realizēja skaitlisko vairākumu.»

No desmit atlikušajām spēlēm Dinamo sešas ir ar Rietumu konferences komandām, kas turpina cīņu par iekļūšanu astoņniekā. Janvārī pret tiešajiem konkurentiem izdevās līdzjutējus iepriecināt - pa divām uzvarām pār Ņižņijnovgorodas Torpedo un Čerepovecas Severstaļ. «Dalījums ērtajos un neērtajos pretiniekos ir ļoti nosacīts. Piemēram, visas iepriekšējās sezonas, lai kādi bija treneri, mums vienmēr bija problēmas apspēlēt Čerepovecas Severstaļ. It kā neērts pretinieks, bet šosezon abas savstarpējās spēles uzvarējām.»

Ar matemātiskiem aprēķiniem Ābols nenodarbojas. Galvenais esot gatavoties konkrētajai spēlei. Mūsdienu hokejā daudz izšķirot nianses. Ja būs uzvaras, būšot arī play-off. «Es zinu, ka, uzvarot visas desmit atlikušās spēles, mēs iekļūtu astoņniekā,» nosmēja Artis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KHL

Rietumu konference
1. CSKA 48 164:80 111
2. SKA 50 185:113 108
-----------------
3. Jokerit 49 144:113 102
4. Dinamo M 48 140:101 97
5. Dinamo Mn 48 146:125 87
6. Lokomotiv 49 137:120 83
7. HK Soči 48 126:140 68
8. Vitjaz 50 133:155 67
-------------
9. Dinamo R 50 113:135 65
10. Torpedo 49 121:125 64
11. Atlant 49 125:137 63
12. Severstaļ 49 123:143 62
13. Medveščak 50 125:158 60
14. Slovan 59 118:145 57

Atlikušās spēles

28.I ar Atlant (mājās)
30.I ar Medveščak (mājās)
1.II ar Slovan (mājās)
5.II ar Avtomobilist (mājās)
7.II ar Traktor (mājās)
11.II ar SKA (viesos)
18.II ar Slovan (viesos)
20.II ar Medveščak (viesos)
22.II ar Dinamo Mn (viesos)
24.II ar Atlant (viesos)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?