Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vaškevičs nojautis aizturēšanu

Viena no Latvijas prioritātēm ir cīņa pret ēnu ekonomiku un kontrabandas apkarošanu. To, ka pat ar aizdomu ēnu šais pārkāpumos Vladimirs Vaškevičs nevarēs turpināt strādāt Finanšu ministrijā, otrdien norādīja finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība). FM Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieku V.

Vaškeviču aizdomās par 50 tūkstošu eiro kukuļa došanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonai, lai tā pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, nodokļu samaksas kontrolē un nekonstatētu pārkāpumus pret konkrētām personām, pirmdienas vakarā aizturējuši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieki. Atsaucoties uz izmeklēšanas interesēm, KNAB neatklāj, kurai VID amatpersonai kukulis dots.

Pirms aizturēšanas - pirmdien dienā - V. Vaškevičs bija nosūtījis iesniegumu FM, KNAB vadībai un ģenerālprokuroram, kurā, kā norāda V. Vaškeviča advokāts Aloizs Vaznis, viņa klients paudis bažas, ka pret viņu gatavo provokāciju, kas paredz fizisku izrēķināšanos. Kā ziņo LETA, iesniegumā teikts: «Manā rīcībā ir nonākusi informācija, ka pret mani tiek atkārtoti gatavota ievērīga provokācija, kuras mērķis ir panākt, lai es zaudētu pašreizējo darba vietu FM, vai arī pat mani fiziski likvidēt. Manā rīcībā ir iespējamo personu vārdi, kas pret mani veic šīs pretlikumīgās darbības - KNAB darbinieks J. Jurašs, Militārās pretizlūkošanas dienesta darbinieks Maigurs Strīķis un SAB darbinieks A. Sparāns, kurš jau figurē lietā par manas automašīnas spridzināšanu.» Drīz pēc iesnieguma KNAB vīri V. Vaškeviču uz ielas aizturējuši, «iesita pa galvu, noguldīja uz automašīnas motora pārsega un aizturēja». Tad sekojusi kratīšana V. Vaškeviča automašīnā, mājās un darbavietā, ziņo LETA.

Pašlaik īslaicīgās aizturēšanas izolatorā esošais V. Vaškevičs notikušo komentē kā provokāciju, bet sīkākos komentāros neielaižas. Bijušais VID ģenerāldirektora vietnieks un Muitas kriminālpārvaldes vadītājs V. Vaškevičs darbu FM Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieka amatā sāka pērn pavasarī, kad viņu šajā amatā iecēla toreizējais finanšu ministrs Einars Repše. V. Vaškevičs amatu VID zaudēja līdz ar Repšes īstenoto VID reorganizāciju. Lai arī muitā V. Vaškevičs strādā jau kopš padomju laikiem, karjeras izaugsmi viņš piedzīvoja tieši Tautas partijas atbalstītā VID vadītāja Andreja Sončika laikā.

Dienas rīcībā ir informācija, ka V. Vaškeviča aizturēšanas operāciju veikuši KNAB direktora vietnieces Jutas Strīķes darbinieki. V. Vaškeviča iesniegumā pieminētais M. Strīķis ir J. Strīķes vīrs, bet KNAB darbinieku J. Jurašu VID savulaik apsūdzēja par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas ienākumu deklarācijā un noteica nodokļa uzrēķinu, ko FM vēlāk atzina par nepamatotu un atcēla. J. Jurašs tolaik izmeklēja V. Vaškeviča iespējamās nelikumīgās darbības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?