Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Veica gājienu ar zirgu

Sliktu fizisko formu kompensēja ar pareizas stratēģijas izvēli. Latvijas labākais ātrslidotājs Haralds Silovs pagājušajā nedēļā pasaules čempionātā Hērenvēnā Nīderlandē izcīnīja 4. vietu masu starta disciplīnā, lai gan finišēja tikai 21. pozīcijā un pamatīgi piepūlējās, lai līderis viņu neapsteigtu par apli.

Silova kroņa disciplīna ātrslidošanā ir 1500 metru distance, tāpēc vislabākos rezultātus no viņa pierasts gaidīt tieši tajā startā, taču šoreiz sniegums sezonas svarīgākajās sacensībās bija pieticīgs. Tikai 16. vieta un ne tuvu ne tas labākais rezultāts laika izteiksmē. «Ar visu komandu fiziskajā ziņā netrāpījām optimālajā formā. Hamārā labi jutos, ieguvu piekto vietu. Pēc tam aizbraucu uz Hērenvēnu un uzreiz sāku sliktāk justies. Nezinu, varbūt slodze bija par lielu, varbūt tās bija augstkalnes sekas. Nebija labas pašsajūtas - nogurums, apātisks lēnīgums.»

Kā tagad pats atzinis, pārvērtējis savu varējumu. Nonācis vienā slidojumā ar olimpisko vicečempionu nīderlandieti Kēnu Vervēju, Haralds mēģināja turēties līdzi pāriniekam. Distances lielāko daļu tas arī izdevās, bet pēdējā aplī Haralds «noplīsa» un vairs neturēja līdzi mājiniekam. «Pārforsēju ar ātrumu startā, nesadalīju pareizi spēkus visai distancei. Laika ziņā rezultāti ieskrējienā un pirmajā aplī bija labi, taču tas nāca ar pārāk lielu atdevi. Pēdējā aplī tas atmaksājās negatīvā ziņā.»

Apzinoties, ka nav labākajā sportiskajā formā, masu starta disciplīnā Haralds nolēma likt akcentu uz punktu krāšanu starpfinišos, jo visu distanci viņš nespētu izturēt. «Sākumā izlikos par visiem simts, lai paņemtu tos punktus. Nācās pacīnīties!»

Masu starts ir īpatnēja disciplīna ātrslidošanā. Trīs uzvarētāji tiek noteikti finišā, bet pārējās vietas tiek sadalītas, krājot punktus starpfinišos, kādu ir trīs. Pirmajā starpfinišā Silovs bija pirmais, nopelnot piecus punktus. Otrajā - otrais, tiekot pie vēl trim. Lai nezaudētu nopelnītos astoņus punktus, atlika tikai noslidot līdz beigām, neļaujot līderim sevi apdzīt par apli, kas Hērenvēnā Haraldam nācās ļoti grūti. Viņš finišēja priekšpēdējā vietā, bet ar astoņiem punktiem apsteidza visus pārējos ārpus trijnieka palikušos konkurentus.

«Jau no paša sākuma temps bija ļoti augsts. Pirmo trijnieku ieņēma komerckomandas biedri. Viņi vienojās par līdzīgu taktiku kā riteņbraukšanā, un neviens cits nevarēja viņiem neko padarīt. Pat ne Pasaules kausa kopvērtējuma līderis korejietis [Senhūns] Lī. Pārējie varējām veidot kaut kādas komandas, kaut kādu kopīgu taktiku pret viņiem pielietot, bet tādas nebija.»

No vienas puses Hērenvēna Silovam ir mājas trase, jo tieši tur viņš trenējas un pavada sezonas lielāko daļu, taču pats ātrslidotājs atzīst, ka viņam tur nekad nav veicies.

Sezonas sākumā Silovs ilgstoši mocījās ar muguras sāpēm, kā dēļ bija spiests izlaist pirmo Pasaules kausa posmu disciplīnas ar startu no stāvus pozīcijām. Muguras problēmu dēļ viņš šoreiz pirmssezonā neaizvadīja tik daudz treniņu, cik būtu nepieciešams, un arī mazliet pasliktināja savas iemaņas starta izrāvienos. «Mugura ir stabilizējusies, bet pilnībā sāpes vēl nav pazudušas. Tikai retāk atgādina par sevi.»

Sezona gan ne tuvu nav galā. Priekšā vēl pasaules čempionāti daudzcīņā un sprinta disciplīnās. Silovam svarīgāks bija jau aizvadītais individuālo distanču čempionāts Hērenvēnā, bet pasaulē kopumā prestižāka esot daudzcīņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ātrslidošana

Pasaules čempionāts individuālajās distancēs Hērenvēnā (Nīderlande)
1500 metru kungiem: 1. D. Juskovs (Krievija) 1:43,36, 2. D. Morisons (Kanāda) +1,72, 3. K. Vervējs (Nīderlande) +1,79, 16. H. Silovs (Latvija) + 4,10
Masu starts kungiem: 1. A. Strotinga (Nīderlande) 60 punkti (7:30,64), 2. F. Frankolīni (Itālija) 40 p. (+0,06), 3. A. Kontīns (Francija) 20 p. (+0,08), 4. H. Silovs (Latvija) 8 p. (+31,57)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?