Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Vējš atnes vienu uzvaru

Veiksmīgi Eiropas pludmales volejbola čempionātu Kristiansannā (Norvēģija) sākuši Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, taču pārējiem Latvijas duetiem nākamajās dienās nāksies krietni papūlēties, lai iesprauktos starp izslēgšanas spēļu dalībniekiem.

Turnīrā ar piekto numuru izliktie Pļaviņš un J. Šmēdiņš pirmajā spēlē beļģus Kuki un van Valli apspēlēja pusstundas laikā. «Šeit ir ļoti liels vējš, kas šoreiz nospēlēja mūsu labā. Pretinieki otrajā setā pat bija vadībā, taču īsā laikā pieļāva vairākas kļūdas, tādēļ spēle beidzās mums tik veiksmīgi,» Pļaviņš sarunā ar Dienu norādīja, ka pārliecinošais rezultāts 2-0 (21:17, 21:13) nepilnīgi atspoguļo cīņas gaitu. Iepriekš gūtais kājas savainojums liedzis Mārtiņam spēlēt ar pilnu atdevi lēcienos: «Protams, sajūta nav tik laba, kā spēlējot ar veselu kāju, taču, iespējams, tā vaina pat ir tikai galvā, tās dēļ dažkārt uzbrukumā pietaupos.» Diemžēl Latvijas delegācija nepaguva turnīram pieteikt medicīnisko personālu, jo līdz pēdējam brīdim gaidīts, vai uz Norvēģiju dosies četri pāri, taču tam nevajadzētu būt izšķirīgam šķērslim ceļā uz panākumiem. «Ledu jau varu pielikt arī pats, arī pretsāpju līdzekļus varu iedzert,» sacīja Pļaviņš. N grupas otrajā spēlē augumā raženie holandieši Brouvers un Meusens negaidīti pārspēja spēcīgos krievus Semjonovu un Kokšarovu. «Šādā vējā tas mani nepārsteidza. Holandieši ļoti labi servēja. Arī mums viegli nebūs. Normālos laika apstākļos zinātu, kā viņus apspēlēt, bet spēcīgu vēju sola arī nākamajās pāris dienās,» Pļaviņš pirms ceturtdienas spēles saglabā piesardzību, taču ir apņēmības pilns cīnīties par uzvaru apakšgrupā.

Ar zaudējumu 0-2 čehiem Kubalam un Benešam turnīru sāka Latvijas otrais spēcīgākais duets Samoilovs ar Sorokinu. Otrajā kārtā derētu paspēkoties ar spēcīgajiem poļiem Fijaleku un Prudelu, lai saglabātu labas izredzes izkļūt no apakšgrupas. T. Šmēdiņš un Caics turnīru sāka ar zaudējumu 1-2 (21:17, 18:21, 10:15) mājiniekiem Horemam un Hordvikam.

Ne tik veiksmīgi, kā cerēts, dāmu sacensību pirmajās dienās veicās Ingunai Minusai un Inesei Jursonei. Lai arī abās spēlēs favorītes bija pretinieces, Minusa norādīja, ka parasti ar tām spēlēts veiksmīgāk. «Patraucēja tas, ka pirms turnīra abas nedaudz apslimām. Domājām, ka ar trim dienām vajadzētu pietikt, lai būtu uz strīpas, taču Norvēģijā kļuva vēl sliktāk. Spēļu laikā dažkārt trūkst reakcijas. Pēc diviem zaudējumiem emocionāli šobrīd esam nedaudz nokritušas, taču jāsaņemas pirms pēdējās spēles, kurā vēl varam nodrošināt vietu izslēgšanas turnīrā,» sacīja Minusa. Vēl pirms nedēļas Austrijā slovēņu māsas Fabjanas uzvarētas pārliecinoši, taču tas nenozīmē, ka šoreiz arī būs tāpat. «Pēc toreiz gūtās pārliecinošās uzvaras var rasties mānīgs priekšstats par spēku samēru, tāpēc šai spēlei jāsagatavojas divas reizes labāk nekā iepriekšējai, jo kopumā tās tomēr ir mums līdzvērtīgas pretinieces.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pludmales volejbols

Eiropas čempionāts Kristiansannā
Dāmas
E grupa: Kēlere/Sude (Vācija) - Minusa/Jursone (Latvija) 2-0 (21:14, 21:14), Švaigere/Švaigere (Austrija) - Fabjana/Fabjana (Slovēnija) 2-0 (21:16, 22:20)
Kungi
P grupa: Horems/Hordviks (Norvēģija) - Šmēdiņš/Caics (Latvija) 2-1 (17:21, 21:18, 15:10), Hūbers/Seidls (Austrija) - Gebatūlers/Šniders (Šveice) 2-1 (21:19, 15:21, 16:14)
N grupa: Pļaviņš/Šmēdiņš (Latvija) - Kuke/van Valle (Beļģija) 2-0 (21:17, 21:13), Semjonovs/Kokšarovs (Krievija) - Brouvers/Meusens (Nīderlande) 1-2 (21:19, 19:21, 8:15)
K grupa: Benešs/Kubala (Čehija) - Samoilovs - Sorokins (Latvija) 2-0 (21:15, 21:15), Fijaleks/Prudels (Polija) - Giginoglu/Sahins (Turcija) 2-0 (21:17, 21:15)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?