Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Vēstule Ziemassvētkos

«Pēdējā laikā cilvēki arvien retāk sūta un saņem apsveikuma kartītes. Tagad sūtām e-pastus vai īsziņas. Taču man joprojām šķiet, ka ļoti romantiski ir sūtīt ar roku rakstītas kartītes,» - tā komponists un taustiņinstrumentālists Raimonds Tiguls, kura izdevniecībā Moonlight Sound Design klajā nācis Riharda Zaļupes, Raimonda Petrauska un Oskara Petrauska albums Vēstule Ziemassvētkos.

To atverot un ieklausoties, dzirdamas visos laikos iemīļotas Ziemassvētku melodijas - sākot ar Ak, eglīte un beidzot ar _Klusa nakts, svēta nakts,_ kuras aranžētas vieglā _world music_ manierē ar džeza piesitienu. Albuma impulss un pamats ir situminstrumentālista, marimbas virtuoza R.Zaļupes un brāļu Petrausku (pianista un saksofonista) pērn sagatavotā koncertprogramma _Mixed Christmas,_ kurai nu piepulcēts arī R.Tigula _Ziemassvētku opuss. Vēstulē_ ļaus ieskatīties arī mākslinieku koncerti septiņās pilsētās (Rīgā - 13.decembrī).

«Šis ir mūsu akustiskā trio debijas CD, un mēs esam priecīgi, ka tas ir tieši Ziemassvētku albums. Esam mēģinājuši samērā maziem līdzekļiem - pēc iespējas mazāk nošu! - radīt visgaišākās emocijas. Ir pierasts, ka marimba parasti spēlē ļoti aktīvi, taču dziesmā Ak, eglīte viss panākts ar pāris notīm. Šie svētki ir intīmi, tāpēc gribējām, lai CD skanējums ir kamerīgs un mājīgs. Kā Ziemassvētkos apsēsties pie eglītes un paklausīties mierīgu mūziku, kas nomierina, atslābina. Viens kopīgs stāstījums,» saka R.Zaļupe, uz kuru R.Tiguls norāda kā uz projekta iniciatoru. «Kad Rihards ieminējies par albuma izdošanu, uzreiz piekritu, jo arī man Ziemassvētki asociējas ar intīmiem svētkiem, ar ģimenes pasēdēšanu un baznīcas apmeklējumu, kas daudziem ir vienreiz gadā. Un mēs abi esam talsenieki!» stāsta Tiguls.

Pirmie albuma klausītāji viņiem jau teikuši, ka tas tiešām nomierina. «Tāds arī ir mūsu mērķis. Tagad izveidojies interesants kameransamblis, kurā akustiskie instrumenti ir kopā ar digitālajiem sempliem. Tā ir jauna pasaule mums visiem. R.Tigula devums organiski papildina mūsu muzicēšanu, un kopā radās pilnīgi jauns rezultāts. Bija interesanti savienot šīs divas pasaules,» stāsta R.Petrauskis. Jāpiebilst, ka CD Vēstule Ziemassvētkos prezentācijas koncerti nebūs albuma kopija, programmā iekļauti arī vairāki R.Tigula oriģināldarbi. «Ziemassvētki man vienmēr ir arī pārdomu laiks par to, kas izdarīts šajā gadā, par nākotnes plāniem. Tādēļ nav obligāti jāspēlē tikai Ziemassvētku melodijas. Vienkārši jārada klausītājam noskaņa pārdomām. Sevišķi mūsu valstī šobrīd.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Koncerts

Vēstule Ziemassvētkos

Ventspilī 1.XII plkst.19, Talsos 8.XII plkst.19, Daugavpilī 9.XII plkst.19, Rīgas Latviešu biedrības namā (RLB) 13.XII plkst.19, Ogrē 15.XII plkst.19, Ropažos 18.XII plkst.19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā Ls 3-4, uz koncertu RLB Ls 5-10

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?