Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Viedokļi no diena.lv

Aivars B.: Visā rietumu pasaulē valstis nopelna naudu citās nozarēs un tad atbalsta laukus. Latvijai sākumā jāiemācās nopelnīt. Tās nozares visi zina: tranzīts, kokapstrāde, farmācija, pārtikas rūpniecība, un piežmiegt biezos, lai nauda neaiziet uz ofšoriem. Ceru un ticu, ka tie uzņēmēji, kas šo krīzi pārdzīvos, būs tik norūdīti, ka spēs pacelt Latviju.

Jana: Katrā pagastā ir citāda situācija. Viena pieeja visiem Latvijas laukiem nederēs. Piemērs par vienu Lietuvas pierobežas pagastu. Centrā ir vairākas neapdzīvotas mājas, turklāt ar iespēju pieslēgt lētu siltumapgādi. Tātad ir iespēja īrēt no pašvaldības labiekārtotu dzīvokli par Ls 45-65 mēnesī ziemas periodā. Ir skola, bērnudārzs, pasts, ārsta prakse, aptieka, četri veikali, kafejnīca. Tomēr iedzīvotāju kļūst arvien mazāk, runā par skolas slēgšanu. Kur problēma? Ir tikai viena liela lauksaimniecības firma - darba devēja. Notiek jaunu tehnoloģiju ieviešana, tas neizbēgami samazina darbvietas šajā firmā. Neapstrādātas zemes šai pagastā nav, tātad ar lauksaimniecību neviens jauns uzņēmējs nevar sākt nodarboties. Nepieciešama kāda jauna ražotne, nevis lauksaimniecības. Cilvēkiem ir nepieciešams darbs dzīvesvietas tuvumā.

Madonietis: Visi zīmē tik bēdīgu ainu. Neko mums laukos daudz nevajag, tikai attīstītu infrastruktūru. Re, agrāk, lai tiktu pie interneta, man bija jābrauc uz Madonu 12 km, speciāli īrēju biroju, tagad internets ir ap māju 200 m rādiusā. Mierīgi sēžu lapenē un veicu visus maksājumus, pērku vajadzīgo tehniku, pasūtu rezerves daļas utt. Gribu, lai pagasts saved kārtībā ceļu gar mājām, jo pavasarī tas vienkārši pārvēršas par upi. Bet ar ko nodarboties no biznesa viedokļa - nevajag mūs pārāk mācīt, paši tiksim galā. Kad kārtējais pilsētnieks, no kura nomāju zemi, sāk mācīt, ko un kā man audzēt, tiešām gribas kraut pa degunu, ārēji jau savaldos, savādāk šepte neiet.

Laucinieks: Zemniekiem vajag apvienoties kooperatīvos un izveidot nelielas ražotnītes. Gatavot no biezpiena sieru, žāvēt gaļu, atjaunot dzirnavas, bīdelēt miltus, cept savu maizīti, atvērt nelielus veikaliņus, tirgoties tirgos. Kooperēties ar naudiņu benzīnam, lai to preci nogādātu līdz tirgošanas vietai. Esam drosmīgāki un enerģiskāki.

selga: Vai ir kāds gudrais, kurš varētu paskaidrot šādu lietu? Citiem uzņēmējiem peļņas nodoklis ir 15, bet zemniekam kā visbagātākajam indivīdam valstī - 26%, un pašam neapliekamais minimums gadā ir divi tūkstoši, tur pat minimālā alga sev pašam nepaliek, un tas jau nav vienīgais nodoklis, drīz visi Rīgas kundziņi varēs grauzt ar dioksīnu saindēto vācu gaļu, jo te nebūs vispār kas strādā, jau tagad, paskatoties pagastā apkārt, tukšas mājas, jaunākie zemnieki ap gadiem četrdesmit piecdesmit, bērni, kā beidz skolu, tā prom, atpakaļ neskatoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?