Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Vieglākā diena aiz muguras

Pirmajā pasaules čempionāta dienā plānotos uzdevumus izpildīja Latvijas vīriešu pludmales volejbola dueti, taču visi kā viens apzinās, ka izšķirošās priekšsacīkstēs būs nākamās divas sacensību dienas, kurās jācīnās par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā un labāku sākuma pozīciju tajā.

Otrdien visi trīs Latvijas dueti laukumā devās faktiski vienlaicīgi. Ar interesi ne tikai Latvijas publikas vidū tika gaidīta brāļu Toma un Jāņa Šmēdiņu divcīņa, taču, jāsaka godīgi, tajā bija mazāk cīņas, nekā varēja būt. Skaidrs, ka ikdienā līdzās strādājošie volejbolisti izkārtoja visu tā, lai iznākums būtu labvēlīgākais abām komandām. Proti, zaudētājiem bija jāuzvar vismaz vienā setā un jāpiekāpjas ar pēc iespējas mazāku punktu starpību, lai nesabojātu koeficientu un nesarežģītu savu ceļu uz izslēgšanas turnīru. Būtu pārspīlēti teikt, ka laukumā bija teātris, taču arī paši sportisti neslēpa, ka pie rezultāta tika piedomāts.

Abi Šmēdiņi atzina, ka spēlēt oficiālā, turklāt tik svarīgā turnīrā bijis neierasti. «It kā jau ir vieglāk spēlēt, jo viens otru labi zinām,» vecākais no brāļiem - Toms - piebilda, ka viens otra stiķus pārzina ne tikai Šmēdiņi, bet arī viņu pārinieki Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kuri iepriekš četrus gadus nospēlēja kopā. Vēl vairāk - abi dueti jau kopš pavasara trenējas kopā, sākot no treniņnometnes Ēģiptē un turpinot sparingot arī turpmākajā sezonā. Jānis atzina, ka radusies situācija, kad izloze abus pārus saveda kopā jau grupu turnīrā, nav patīkama, taču komandas no tā cenšas izspiest maksimumu. Nav vietas pārmetumiem, jo līdzīgu taktiku pirmajā dienā pielietoja arī citi līdzīgā situācijā nokļuvušie. «Nu, tāda diezgan pastulba sajūta,» spēlēšanu pret brāli raksturo Jānis Šmēdiņš. «Būtu kādā citā Pasaules kausa posmā, nebūtu tik sāpīgi, bet kā ir, tā ir. Bija jāspēlē un jādara viss, lai abi tiktu ārā no grupas.» Dueti savstarpējo cīņu izmantoja ne tikai koeficienta nesabojāšanai, bet arī pierašanai pie kortiem, smiltīm un apstākļiem. Pirmajā setā uzvarēja T. Šmēdiņš un Sorokins, bet nākamajos divos pārāki bija J. Šmēdiņš un Samoilovs.

Savu iespēju tikt pie pirmās uzvaras izmantoja Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda, kuri sacensību otrajā lielākajā kortā pārliecinoši apspēlēja itāļus Paolo Ingroso un Mateo Cečīni. Pretinieks gan bija krietni novājināts, jo savainojuma dēļ nespēlēja Paolo Ingroso dvīņubrālis, turklāt uz Stare Jablonkiem neatbrauca spēlētājs, kurš viņu aizvietoja divos turnīros. Cečīni labi uzņēma serves, taču uzbrukumā bija pārāk prognozējams, tāpēc uzvaru izdevās gūt samērā viegli. Tas gan nemazina Latvijas spēlētāju nopelnu, kuri visu izdarīja pārliecinoši, turklāt ātri. Tas bija svarīgi, jo pēc nedēļas nogalē notikušā turnīra Saulkrastos spēlētāji vēl nav paguvuši pilnībā atjaunot spēkus, un papildu atpūtas minūtes tikai nāks par labu pirms nākamajām spēlēm.

Trešdien pirmie laukumā dosies Pļaviņš un Pēda, kuri pulksten 12 pēc Latvijas laika spēlēs pret mājiniekiem Jaroslavu Lehu un Damianu Vojtašiku. Divas stundas vēlāk laukumā dosies J. Šmēdiņš un Samoilovs, tiekoties ar austriešiem Danielu Milneru un Jirgu Vuclu, bet Sorokins un T. Šmēdiņš tajā pašā laikā spēlēs pret holandiešiem Dānu Spijkersu un Kristiānu Varenhorstu. Visiem trim pāriem panākums ļautu spert platu soli tuvāk izslēgšanas turnīram, taču arī zaudējums neliegs par to pacīnīties priekšsacīkšu pēdējā kārtā.

Krietni pārliecinošāk otrās kārtas spēli aizvadīja Latvijas vienīgais dāmu duets Inguna Minusa un Inga Ikauniece, taču spraigā cīņā nācās atzīt šveiciešu Isabelles Fereres un Anukas Veržē-Deprē pārākumu. Trešdien pulksten 9.45 priekšsacīkšu pēdējā spēlē jātiekas ar vācietēm Viktoriju Bīneku un Jūliju Grosneri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bīčvolejbols

Pasaules čempionāts Polijā
Vīrieši
B grupa: Pļaviņš/Pēda (Latvija) - Cečīni/Ingroso (Itālija) 2-0 (21:17, 21:16), Lehs/Vojtašiks (Polija) - Alisons/Emanuels (Brazīlija) 1:2, (15:21, 21:13, 9:15)
F grupa: J. Šmēdiņš/Samoilovs (Latvija) - Sorokins/T. Šmēdiņš (Latvija) 2-1 (18:21, 21:17, 15:12), Spijkerss/Varenhorsts (Nīderlande) - Milners/Vucls (Austrija) 2-1 (19:21, 21:18, 17:15)
Sievietes
A grupa: Ferere/Veržē-Deprē (Šveice) - Minusa/Ikauniece (Latvija) 2-1 (21:12, 18:21, 16:14), Kološinska/Bšošteka (Polija) - Bīneka/Grosnere (Vācija) 2-1 (21:16, 15:21, 17:15)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?