Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Sestdiena, 30. novembris
Andrejs, Andrievs, Andris

Vienkārši rudens cienasti

Nevienā citā no mūsu četriem gadalaikiem es ar tādu patiku nedarbojos virtuvē, kā rudenim nākot. Tā vien šķiet, ka šajā laikā badā nomirt nevar neviens, jo bagātu galdu iespējams uzklāt katrā ģimenē gan tad, ja ir daudz laika un patikas darboties ar pannām un kastroļiem, gan tad, ja šai nodarbei var veltīt vien īsu sprīdi no darba dienas rituma.

Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš smej, ka viņam nav laika taisīt īsus ēdienus", īstu baudu meistars gūstot, kad varot no ierastiem produktiem radīt jaunas garšas, kad ir iespēja savienot gardā ēdienā visu, ko Latvijas daba un dārzi šajā laikā dāsni dāvā. Tomasa gatavotie ēdieni līdzinās īstām kulinārijas gleznām, kurās meistarīgi saskaņotas garšas nianses un pat krāsu toņi. Tā sacīt, uz ikviena i uzlikts kārtīgs punktiņš - ne ko pielikt, ne ko atņemt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Krāsnī cepta vistas krūtiņa ar pērļu kuskusu, dārz

Divām porcijām vajadzēs: 2 vistas krūtiņas, 80 g Pērļu kus-kus, 30 g burkānu, 20 g šalotes sīpolu, 20 g ķiploku, 40 g cukini, 60 g gaileņu, 40 g olīveļļas, 200 g smiltsērkšķu, 40 g baltvīna, 1 rozmarīna zariņu, 30 g cukura, sāli, piparus, 40 g sviesta
1. Vistas krūtiņai uzkaisa sāli, piparus, apcep uz pannas, liek cepeškrāsnī un cep apmēram 10 min.
2. Pērļu kuskusu uzvāra. Dārzeņus sagriež kubiņos, apcep, pievieno kuskusu.
3. Atsevišķi sacep gailenes un iemaisa kuskusā.
4. Baltvīnu, smiltsērkšķus, cukuru, rozmarīnu vāra, tad izberž caur sietu. Pirms pasniegšanas iemaisa sviestu.

Rudens dārzeņu krēmzupa ar kaņepēm, prošuto un cie

Divām porcijām vajadzēs: 40 g kāļu, 20 g sīpolu, 20 g ķiploku, 50 g burkānu, 40 g pastinaka, 70 g dārzeņu buljona, 70 g saldā krējuma, sāli, piparus, 30 g prošuto, 30 g Monterigo vai kāda cita cietā siera, 30 g eļļas, 8 g kaņepju aizdara
1. Dārzeņus nomizo, sagriež kubiņos.
2. Uzkarsē katlu, ielej eļļu, liek iekšā dārzeņus un cep, kamēr brūni.
3. Pievieno buljonu, saldo krējumu, sāli, piparus, vāra, kamēr gatavi. Sablendē, iemaisa kaņepju aizdaru. Lej traukos, dekorē ar prošuto un sieru.

Bez nosaukuma

Divām porcijām vajadzēs: 100 g kazas siera, 150 g ķirbja, 70 g saldā krējuma, 40 g olīveļļas, 1 timiāna zariņu, sāli, piparus, 30 g ķirbju sēklu, 100 g ābolu, 70 g brūkleņu, 30 g cukura, 20 g gaišā balzamiko etiķa, 30 g šalotes sīpolu, 40 g salātu lapu

1. Ķirbi nomizo, sagriež kubiņos, pievieno eļļu, timiānu un cep cepeškrāsnī, kamēr mīksts, atdzesē.
2. Tad liek blenderī, pievieno kazas sieru un saldo krējumu, sakuļ.
3. Ķirbju sēklas grauzdē cepeškrāsnī.
4. Ābolus nomizo, sagriež kubiņos, liek katlā, smalki sakapā šalotes sīpolus, liek katlā, pievieno brūklenes, cukuru un gaišo balzamiko etiķi. Vāra, kamēr veidojas karamelizēta masa.
5. Kārto uz šķīvja un dekorē ar salātu lapām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?