Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Zaudējuši uzvarētāju tvērienu

Perfektai sacīkšu stratēģijai un ideāli izplānotai boksu apmeklējumu taktikai Lūiss Hamiltons var pateikties par savu 38. uzvaru karjerā, piekto panākumu šogad un triumfu savu skatītāju priekšā. Lai gan starts tika zaudēts, Hamiltonam palika iespēja izspēlēt agrāka boksu apmeklējuma kārti un uz viena «liekā» apļa ar svaigām riepām iegūt sev pārsvaru un iespēju izvirzīties vadībā.

Tas nostrādāja perfekti, bet sacīkstes izskaņā vēlreiz nācās izmantot gudru boksu apmeklējumu taktiku - tobrīd, jau līstot lietum, Hamiltons aizsargājās pret Niko Rosberga ofensīvu un nodrošināja sev uzvaru un 17 punktu pārsvaru kopvērtējumā.

Williams komanda nokļuva uzmanības centrā, kad abi piloti veica lieliskus startus un izvirzījās sacīkstes vadībā pēc drošības mašīnas perioda, tomēr līdzīgi kā iepriekšējā gadā Austrijā vienības vadība ar savu konservatīvo stratēģiju liedza sev iespēju pacīnīties par uzvaru. Šobrīd Williams atkal ir kļuvusi par vienu no vadošajām vienībām, kas noteiktos apstākļos var cīnīties ne tikai par goda pjedestālu, bet arī uzvarām. Tomēr izskatās, ka Williams ir zaudējusi uzvarētāju pārliecību un spēlē no aizsardzības pozīcijām. Valteri Botass sacīkstes sākumā bija ātrāks par Felipi Masu, un komandai bija jāpieņem drosmīgs, bet nepopulārs lēmums izvirzīt līderpozīcijā jauno somu pilotu, liekot visas kārtis uz viņu. Tomēr minstināšanās ar lēmuma pieņemšanu un sākotnējā pietāte pret pieredzējušo Masu komandai maksāja iespēju cīnīties par uzvaru. Protams, lietus sacīkstes izskaņā varēja izjaukt visus plānus jebkurā gadījumā, taču tad neviens žurnālists nevarētu komandai pārmest mazdūšību un pārlieku konservatīvo pieeju. Valteri Botass tradicionāli ir bijis ļoti korekts pret Williams vienību, kura deva somam iespēju debitēt Formula 1, tomēr arī viņš neslēpa savu vilšanos pēc finiša Silverstonā: «Tas ir sarūgtinoši, ja man ir ātrāka formula, bet netiek dota atļauja cīnīties par līderpozīciju. Mums vajadzēs visu sīkāk izanalizēt.»

Williams minstināšanās un vēlāk problēmas slapjajā trasē kārtējo pjedestālu ļāva izcīnīt Sebastiānam Fetelam, uz kura fona viņa komandas biedrs Kimi Reikenens atkal izskatās kā neveiksminieks. Kimi šobrīd ir izšķirošs periods sezonā, lai pierādītu savu spēku un nodrošinātu iespējas turpināt karjeru Ferrari sastāvā. Piektdien un sestdien Silverstonā Reikenens bija ātrāks par Fetelu, tomēr cāļus skaita pēc sacīkstes finiša, un rezultāti nemelo - Fetels ir pārliecinošs Ferrari līderis, un Reikenens nespēj izrādīt tādu konkurenci, kas liktu vācietim saspringt, bet tāds miera stāvoklis komandā nenāk par labu attīstības tempiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?