Ainas Poišas tadžinas brīnums
Sastāvdaļas:
vistas fileja, garšvielas (sāls, pipari, timiāns, rozmarīns, kurkuma, karijs), sīpoli, ķiploki, burkāni, ziedkāposti, ķirbis, kaltētas gailenes, žāvētas aprikozes, olīveļļa.
Kā pagatavot?
Vistas fileju sagriež kubiciņos, pārkaisa ar garšvielām un kopā ar sīpoliem un ķiplokiem pannā nedaudz apcep. Tadžinā ielej olīveļļu un ieber garšvielas. Trauka apakšējā kārtā liek vistas fileju, augšējās kārtās piramīdā kārto gabaliņos sagrieztus burkānus, ziedkāpostus, ķirbjus un ik pa laikam tos pārkaisa ar garšvielām. Pievieno arī kaltētas gailenes un žāvētas aprikozes, kas ēdienam piedod neatkārtojamu garšu. Pēc tam uzliek konusa vāku un liek cepties. Cep vienu stundu, nenoņemot vāku un produktus neapmaisot.