Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Atbalsta strīdīgus projektus

Jūrmalas dome devusi zaļo gaismu vairākiem strīdīgiem projektiem, tiesa, ne visiem, kas bija iekļauti 11. novembra sēdes darba kārtībā. Tomēr domes apņēmība uzņemties finanšu saistības rada jautājumu, kur pašvaldības budžetā izdosies atrast papildu vairāk nekā divus miljonus latu.

Gatavi tērēties

Aptuveni 2,1 miljonu latu izmaksās pašvaldības mazstāvu daudzdzīvokļu mājas būvniecība Līču ielā 2 Slokā, kurā būs 65 dzīvokļi. Šeit jau kopš 2007. gada tiek plānots būvēt pašvaldības dzīvojamās mājas, lēmumu pieņemšana bieži vien ir buksējusi, piemēram, dome piecas sēdes pēc kārtas nespēja pieņemt lēmumu, jo radās šaubas par iepirkuma likumību, tā samērā augsto cenu un pašvaldības budžeta apgrūtināšanu. Tomēr 2009. gadā tika noslēgts trīspusējs līgums starp Jūrmalas domi, pašvaldības SIA Jūrmalas attīstības projekti un SIA RE & RE par ēkas būvniecību. «Bija paredzēts maksu par būvniecību veikt astoņu gadu laikā, bet ilgtermiņa kredītam netika dota Valsts kases atļauja, tāpēc paredzēts visu summu pārskaitīt uzreiz no pašvaldības līdzekļiem,» skaidroja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p. i. Inese Auniņa. Opozīcijas deputāts Juris Visockis (JL) uzskata, ka šīs mājas būvniecība ir nepārdomāta, jo drīzāk vajadzējis atvēlēt Ls 600 000, lai remontētu kopmītnes ēku ar 120 istabiņām, kuru valsts atdevusi pašvaldībai.

Dome apstiprinājusi detaļplānojumu zemesgabalam Lašu ielā 11, kas ir bijušā a/s Jūraslīcis teritorija. Jau ziņots, ka šajā vietā SIA Baltā kāpa, kas pastarpināti pieder Guntim Rāvim, Edgaram Šķenderam, kā arī Tautas partijas līdera Andra Šķēles ģimenes locekļiem, plānojusi attīstīt privātmāju celtniecību. Zemesgabals sadalīts 22 apbūves gabalos, starp kuriem iecerēts uzbūvēt vaļņus. Šo lēmumu skeptiski vērtē Jūrmalas attīstības biedrības pārstāvis Guntis Grūba: «Jaunajā attīstības plānā zaļās teritorijas pārveido par kūrorta teritorijām un plāno būvēt desmit stāvu ēkas. Savukārt Jūraslīča vietā, kur būtu iespēja attīstīt kūrorta teritoriju, būvēs ekskluzīvas villas. Tā ir domes vadības divkosība.» J. Visockis gan uzskata, ka te nekā traģiska nav, jo kūrorta objektus šajā vietā tik un tā neviens negribot būvēt. Viņaprāt, kļūda pieļauta senāk, kad šo zemesgabalu vispār nodeva privatizācijai.

Atdod pārskatīšanai

Toties pozitīvā nozīmē G. Grūbu pārsteidzis fakts, ka komitejām atpakaļ atdoti jautājumi par detaļplānojumu apstiprināšanu vairākiem zemesgabaliem Bražciemā. 2004. gadā dome vairākkārt atteica zemesgabalu nomu uz 30 gadiem SIA Baložu ligzda, kas bija iecerējusi Lielupes krastā Jūrmalā būvēt kotedžu viesnīcu kompleksu un ierīkot ūdensatrakcijas. Tomēr vēlāk nomas līgumi tika noslēgti. Šeit notika arī ugunsgrēks, turklāt bija aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu. Šis zemesgabals iepriekš bija strīda objekts starp Jūrmalu un Rīgu. Atkārtotai izskatīšanai atdots arī lēmums par diviem citiem zemesgabaliem Bražciemā, kuru detaļplānojumu izstrādi sāka 2006. gadā. Deputāti secināja, ka jātiek skaidrībā par aizsargājamajiem augiem šajās teritorijās.

Pieņemts vēl viens pretrunīgi vērtējams lēmums - lai gan Jūrmalas skolās trūkst skolēnu, vienbalsīgi apstiprināts Majoru vidusskolas nolikums, un līdzšinējā pamatskola 2011. gada rudenī uzņems audzēkņus 10. klasē, bet jaunu skolu necelšot. Lielākā daļa Majoru skolas absolventu pašlaik izvēlas mācīties ārpus Jūrmalas, piemēram, šogad no 52 bērniem, kas beidza 9. klasi Majoros, 27 izglītību turpina Rīgas skolās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ignorējot kritiku, Gutērrešs apmeklē Putinu

Neskatoties uz asu Ukrainas un tās sabiedroto kritiku, ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs vakar ieradās Kazaņā Krievijā, lai piedalītos Kremļa saimnieka Vladimira Putina organizētajā...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?