Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bez nosaukuma

KULDĪGA. Pirātiem garšo zefīriņi!

Čau! Ak, šī nedēļa paskrēja vēja spārniem! Beidzot sagaidīju vienu no svarīgākajiem pasākumiem pēdējās vasarās - angļu valodas nometni ar kristiešiem no Kolorādo štata ASV. Nometne norisinājās brīnišķīgā vietā - Īvandes muižas kompleksā, kas vienlīdz deva iespēju aktīvi nodarboties ar sportu un apgūt, piemēram, amerikāņu futbolu, beisbolu vai ultimate frisbiju.

Ar ko šī nometne vēl ir īpaša, jautāsi? Ar to, ka tikai šeit ugunskurā tiek cepti zefīriņi. Ar to, ka tikai šeit caur zeķi uz galvas jāapēd banāns. Ar to, ka tikai šeit iestudē kādu ainu no grāvēja Karību jūras pirāti. Ar to, ka šeit satiekas divas kultūras un ka pēc šīs nometnes daudziem tās dalībniekiem mainās skats uz dzīvi, viņi sāk uzticēties Dievam. Tik jauki redzēt, kā caur to visu dzimst jaunas draudzības un jaunieši atplaukst ne pa dienām, bet stundām.

Jau tagad gaidu nākamo gadu, kad amerikāņi atkal būs klāt, jo tās emocijas, kuras ieguvu kopā ar viņiem, uzlādē visa gada garumā.

Krista Papēde, Kuldīgas 2. vidusskola

TUKUMS. Salidojām Abragciemā

Jau trešo gadu mūsu skolotāji un skolēni pulcējās ikgadējā eTwinning vasaras salidojumā, kas jūnija beigās notika Abragciemā. eTwinning ir izglītojoša struktūra, kurā ar interneta starpniecību skolas var līdzdarboties ar partnerskolām no citām Eiropas valstīm (vairāk informācijas mājaslapā www.etwinning.lv). Ieguvām jaunas zināšanas, draugus un daudz pozitīvu emociju. Izgatavojām naftas ieguves platformas maketu, izpētījām naftas savākšanas metodes, projicējām vulkāna izvirdumu (bija arī pats vulkāns, dūmi un kas līdzīgs lavai), iepazināmies ar Fukušimas AES uzbūvi un radioaktivitātes ietekmi uz organismu. Vakarā atkārtojām pa dienu iegūtās zināšanas un izkustinājām kājas pie labas mūzikas. Varu no sirds teikt, ka pasākums bija lielisks! Aicinu šādā pasākumā iesaistīties ikkatru, jo eTwinning projekti skolēniem ļauj ne tikai bagātināt savas prasmes, apgūstot valodas, bet arī viņu sociālās un akadēmiskās spējas.

Linda Karpenko, Tukuma 2. vidusskola

LUBĀNA. Vienreizēja daba!

Vai esi kādreiz bijis pie Lubāna ezera? Ja nē, tad noteikti ieplāno atpūstu pie Latvijas lielākā ezera. Mājvietu te radušas zivju gārņu un jūras kraukļu kolonijas. Ja labi pazīsti putnus, tad skatu torņi, kas izvietoti ap ezeru, tev noteikti noderēs. Izveidotas skaistas pludmales. Brīžiem pat šķiet, ka esi pie jūras! Piekrastē atrodas atpūtas centrs Bāka, kur var spēlēt volejbolu, tenisu, strītbolu, izbraukt pa ezeru ar motorlaivu, makšķerēt, peldēties, kāpt uz ūdensslēpēm - iedvesmojoši! Daba te ir vienreizēja.

Laura Upeniece, Viļānu vidusskola

ROJA. Zilais cerību sivēns

Heijo! Jūnija izskaņā pie mums, Rojā, tika uzstādīts jauns mākslas objekts. Vai vari iedomāties, kas un kur tas novietots? Droši vien nē. Tas ir Zilais cerību sivēns, kurš līdz rudenim atradis jaunu mājvietu - Rojas pludmali. Sivēna autors ir mākslinieks Māris Grosbahs. Mākslas objektam pašreiz uzmanību izrāda ne tikai paši rojnieki, bet arī ciemiņi, kas izbrīvējuši laiku jaukai atpūtai pie jūras. Zilais cerību sivēns gaida ciemos arī tevi!

Madara Krišjāne, Rojas vidusskola

DOBELE. Vasara pilnbriedā

Skaidrās jūlija debesis un gandrīz neizturamā svelme, kas mijas ar pērkondārdieniem, zibens šautrām un spēcīgām lietusgāzēm, liecina par vienu - vasara ir pilnbriedā. Šis ir brīdis, kad atgūti spēki pēc Līgo svētku noguruma, kad viss zied un smaržo un kad dārza veltes ir nogatavojušās. Zemeņu laiks gandrīz aiz muguras, bet jau sārtojas ķirši. Ir arī īstais brīdis ievākt un žāvēt liepziedus un citas zālītes, kas lieti noderēs aukstajos ziemas vakaros - no tiem varēs vārīt spēcinošu tēju ar medu, kuru bites, starp citu, čakli ievāc jau tagad. Ziemas vakaros būšu priecīgs arī par ievārījumu, kas vārīts no paša lasītām ogām. Un sirdi priecēs fotoaparāta fiksēti, pozitīvisma pilni vasaras mirkļi, kas baudīti kopā ar draugiem. Skolēniem ir paveicies - ir vasaras brīvdienas, nav jādomā par skolu un vienīgais, ar ko jānodarbina prāts, - kā vislabāk atvēsināties tveicīgajās vasaras dienās.

Jānis Skrebels, Dobeles Valsts ģimnāzija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?