Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Bez nosaukuma

Skumji un nožēlojami - lienošā okupācija turpinās. Atliek kļūt par krievu pakalpiņu vai braukt uz Īriju. Daudzi latvieši šodien kļūst par gājējiem, kuriem nekas nepieder. Cilvēks sapņo un vēlas, lai viņam piederētu viņa darbība. Tas ikvienu dara gan brīvāku, gan laimīgāku. Bet tauta plūst projām no Latvijas, it kā te būtu kāda dabas stihija - vulkāna izvirdums.

Nelatvieši visos laikos esot dzīvojuši labāk nekā pamattauta. Mēs esam radījuši paradīzi iekarotājiem, kur pat salavecīši nerunā latviski. Pārākuma patoss ir pārņēmis ne tikai Lindermanu un Co, bet visu nelatvisko Latviju. Kā to pārvarēt? Ir tāds termins «conubium» - nespēja divām tautām vai kopienām sadzīvot, jo ir cilvēki un ir padomju cilvēki. To te ir tik daudz, ka viņiem Pārdaugavā varētu atvērt padomju cilvēku muzeju. Viņi pieliek visas pūles, lai Latvija nekad īsti, reāli nekļūtu neatkarīga. Kāpēc Marokā nedzīvo franču militāristi? Varbūt tāpēc, ka tur nav tik daudz krievu draugu?

Par brīvību kas brīvāks vēl

Mēs strauji tuvojamies Karēlijas modelim, kur palikuši tikai 9,17% no pamattautas. Oficiālā valoda tur ir krievu valoda un reliģija - pareizticība. Prasu kādam pazīstamam mūziķim, kāpēc viņš pārgājis islāma ticībā. Tā esot lielvaras nomāktas tautas alternatīva. Atbrauc Godmanis no Briseles apskatīt savus zirgus, paplātās ar rokām, bet nekas nemainās. Nāks vasara, un viņš atkal Jūrmalā spēlēs tenisu, kur viņa pretspēlētājs viņu kārtīgi apspēlēs. Mēs tikai varam iedomāties, kas raksta šo spēļu scenāriju. Visi destruktīvie spēki ir pārmesti uz Latviju. Pie sienas piekārtas Staļina bildes. Tautu tēvs bija drastiskāks. Viņš īsā laikā gribēja ieplūdināt Latvijā trīs miljonus cittautiešu un tad sarīkot referendumu par divvalodību, bet nolēma pagaidīt, lai paaugas Lindermans, tomēr «gada cilvēks». Kāda te var būt deokupācija, ja okupācija turpinās. «Kaut kā neērti par to runāt,» saka kāds politiķis N.

Kur smelties spēku?

Redzēju sapni, ka nogāzies Brīvības piemineklis, un, kaut tu paliktu viens vienīgais patriots Latvijā, tas jāatjauno. Lai tikpat augsta kā šis piemineklis būtu mūsu neatkarība un brīvība. Maskavieši dodas demonstrācijās, apsējuši ap galvu vai matiem baltu lenti. Jā, mums ir pagrūti. Bet, smeļoties spēku sievu austajās latviešu segās un meditējot pie tām, var organizēt sevi. Viļānu tumši zilā ir kā mēness, Abrenes zeltainā - kā saulīte. Labi, balsosim par divvalodību, ja gribam būt vergi, tikt apsmieti un sasieti savā vienīgajā zemē.

Vai Abrenes iedzīvotājiem toreiz kāds pajautāja, vai viņi grib un vēlas pievienoties «varen plašajai?» Nē. Tāpat var notikt ar Latgali, bet vai mūsu bērnubērni būs to pelnījuši? Un ko teiktu mūsu Dievs, kurš krieviski nedomā, nerunā un nesaprot? Krievu tautas parunai lielā mērā ir taisnība, ka Maskavā bieži zvana, bet reti ēd. Un kāds tur brīnums, ka vēl vienu - 201. valodu - apēd, sasietajai Eiropai truli noraugoties.

Rolands Mareckis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?