Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Bez nosaukuma

Diena.lv kultūras ziņu redaktore, dziedātāja

Aija Eriņa

Positivus joprojām ir augsta līmeņa mūzikas notikums, kas, šķiet, sasniedzis tādu plūsmas spēku, ka man kā patiesai mūzikas baudītājai stipri jāiekož lūpā, lai kādā mirklī saviem cēlajiem nodomiem neatmestu ar roku. Bet jauni apmeklētības rekordi apliecina, ka flirts ar populāro mūziku ir pareizs biznesa lēmums.

Šogad lielākoties izvēlējos ārzemju grupu koncertus, kas uzstājās uz abām lielajām skatuvēm. Klausoties progresīvos fusion meistarus, kā Friendly Fires, kas uz skatuves ar neticamu pašatdevi jauca pārsteidzošus stila kokteiļus, vai pašpārliecināto šovmeni King Charles, pazuda sajūta, ka esmu Latvijā, mazā piejūras ciemā. Uz šī fona no jauna atdzima mīlestība pret mūsu pašu Ilģiem, kas ar Spēlēju, dancoju programmu bija mans šī festivāla skaistākais pārdzīvojums, un patriotiskajiem pagānmetālistiem Skyforger.

Patiesi pozitīvi vērtēju faktu, ka šī gada festivāla hedlaineriem Manic Street Prearchers, Keane un Damien Rice, kas man raisīja tikai patīkamas pusaudžu laika atmiņas, ir saglabātas mazās alternatīvās oāzītes - I Love You un Dabas skatuve.

Jānis Palkavnieks

Draugiem.lv runasvīrs

Šogad festivālu Positivus apmeklēju jau ceturto reizi, un šis no visiem bija vislabākais - festivāls bija noorganizēts augstā līmenī, un kopumā Positivus ir audzis. Visvairāk patika pludmales skatuve, uz kuras muzicēja dīdžeji - tik labu mūziku vienuviet nebiju dzirdējis. Šogad daudzi cilvēki, arī mani draugi, uz Positivus devās jau ceturtdien, kad festivāla teritorijā tika organizēta pirmā ballīte, uz kuru pulcējās ap 2000 cilvēku. Tas ir pozitīvi, jo nozīmē, ka cilvēki jau gadu iepriekš šim pasākumam izbrīvē brīvdienu. Ja vēl svētdienas rītā, kad festivāls ir beidzies un Salacgrīvā viss ir ciet, pie festivāla vārtiem tirgotu soļanku un aukstu alu - tad būtu ideāli. Ar to kāds ēdienu tirgotājs varētu nopelnīt sev kārtīgu žiguli.

Ilga Reizniece

Grupa Iļģi, festivāla viesmāksliniece

Festivāls patika necerēti labi, ir gūts ārkārtīgi daudz enerģētiski spēcīgu emociju. Šim koncertam ļoti gatavojāmies, veselu nedēļu mēģinājām kopā ar viesmuzikantiem, kuri kopā ar mums ar Spēlēju, dancoju programmu muzicēja uz Positivus skatuves. Lai arī laikā, kad mēs uzstājāmies, vienlaikus notika grupas Instrumenti koncerts, mūs noklausīties atnāca necerēti daudz publikas. Festivāls bija noorganizēts fantastiski - viss bija perfekti, par mums lieliski rūpējās. Pietrūka tikai laiks skaņas pārbaudei jeb sound chekam, jo iepriekšējie mūziķi uz skatuves aizkavējās ilgāk, nekā bija paredzēts. Taču publika bija brīnišķīga - tas bija pirmais festivāla vakars, un neviens vēl nebija noguris.

Eds Makfārlins

Grupa Friendly Fires, Positivus viesmākslinieks

Salīdzinot uzstāšanos koncertzālē ar uzstāšanos festivālā, ir tikai viena atšķirība - cilvēku skaits. Festivālā vienmēr būs vairāk cilvēku. Ideālajā gadījumā atmosfēra paliek tā pati.

Es jūtu, ka šim festivālam ir apbrīnojama enerģija un atmosfēra. Pa ceļam uz Positivus, braucot cauri laukiem un mežiem, iespējams, vēroju vienu no skaistākajām ainavām, kādu jebkad esmu redzējis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?