Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Celsim godā rudens veltes

Dāsnā rudens garā dārza un meža labumu rinda nav iedomājama bez brūklenēm, āboliem un smiltsērkšķiem. Būtu grēks to visu neizmantot. Pēc garšas, intuīcijas un pieredzes var sakombinēt gardum gardos ēdienus. Protams, ja ir kur dabas vitamīnus uzglabāt, var veidot arī ziemas krājumus. Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš iesaka ēdiena gatavošanā izmantot vissvaigāko, to, kas tik tikko novākts.

Tomass receptēs iecienījis arī grieķu jogurtu, kas ir ļoti biezas konsistences un bez piedevām, taču teic, ka var izmantot arī citus bezpiedevu jogurtus. Vēl šefpavārs stāsta, ka vārds «karpačo» - plānas jēlas gaļas šķēlītes - kulinārijas pasaulē ir samērā jauns, radies pagājušā gadsimta 50. gados, un retais zina, ka tas ir aizlienēts no mākslas pasaules, proti, no Venēcijas skolas gleznotāja Vitores Karpačo uzvārda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Brieža karpačo ar smiltsērkšķu un ābolu marmelādi

2 porcijām vajadzēs: 160 g brieža karbonādes vai filejas, 40 g olīveļļas, 10 g kadiķogu, 1 rozmarīna zariņu, 130 g smiltsērkšķu, 150 g ābolu, 50 g cukura, 40 g rukolas, 40 g Parmas siera, sāli un piparus.
Smiltsērkšķus, nomizotus ābolus un cukuru liek katlā un vāra, kamēr āboli mīksti, izberž caur sietu un vēl pavāra 10 minūtes, masu atdzesē.

Bez nosaukuma

2 porcijām vajadzēs: 2 cāļa vai vistas krūtiņas, 40 g olīveļļas, 2 lielus kartupeļus, 80 g grieķu jogurta, 30 g diļļu un maurlociņu, 150 g brūkleņu, 60 g sarkanvīna, 40 g cukura, 2 timiāna zariņus, sāli un piparus pēc garšas.
Vistas krūtiņai uzkaisa sāli, piparus un liek uz sakarsētas pannas, olīveļļā cep no abām pusēm, tad liek krāsnī 190 grādos aptuveni uz 9-10 min.
Kartupeļus novāra, pārgriež uz pusēm, uzkaisa sāli, piparus, timiānu un grilē uz grilpannas.
Jogurtam pievieno sakapātus zaļumus, sāli, piparus un samaisa.
Brūklenes, sarkanvīnu, cukuru, 1 timiāna zariņu liek katlā un vāra 15 min, izberž caur sietu.
Visu kārto uz šķīvja.

Bez nosaukuma

2 porcijām vajadzēs: 200 g ābolu, 50 g brūkleņu, 100 g cukura, 30 g medus, 50 g miltu, 100 g sviesta, 2 olas, 200 g piena, 1/4 vaniļas pāksts, 50 g cepumu.

Ābolus nomizo, sagriež daiviņās, liek pannā, pievieno medu un 40 g cukura, 20 g sviesta un cep, kamēr āboli mīksti.

Cepumus sadrupina smalkās drupačās, pievieno 20 g sviesta un nedaudz medus, samaisa viendabīgā masā. Ieklāj karstumizturīgā formā, virsū kārto ābolu masu un uzkaisa brūklenes.
Miltus, 50 g sviesta un 30 g cukura samaisa drupačās, uzkaisa uz āboliem. Cep 180 grādos 15 min.

Vaniļas mērce: olu dzeltenumiem pievieno 30 g cukura, vaniļas pāksti, rūpīgi samaisa, liek ūdens peldē un visu laiku maisa, pakāpeniski pievieno uzkarsētu pienu.
Dekorē ar pūdercukuru un brūklenēm

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?