Tomass receptēs iecienījis arī grieķu jogurtu, kas ir ļoti biezas konsistences un bez piedevām, taču teic, ka var izmantot arī citus bezpiedevu jogurtus. Vēl šefpavārs stāsta, ka vārds «karpačo» - plānas jēlas gaļas šķēlītes - kulinārijas pasaulē ir samērā jauns, radies pagājušā gadsimta 50. gados, un retais zina, ka tas ir aizlienēts no mākslas pasaules, proti, no Venēcijas skolas gleznotāja Vitores Karpačo uzvārda.
Celsim godā rudens veltes
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Brieža karpačo ar smiltsērkšķu un ābolu marmelādi
2 porcijām vajadzēs: 160 g brieža karbonādes vai filejas, 40 g
olīveļļas, 10 g kadiķogu, 1 rozmarīna zariņu, 130 g smiltsērkšķu,
150 g ābolu, 50 g cukura, 40 g rukolas, 40 g Parmas siera, sāli un
piparus.
Smiltsērkšķus, nomizotus ābolus un cukuru liek katlā un
vāra, kamēr āboli mīksti, izberž caur sietu un vēl pavāra 10
minūtes, masu atdzesē.
Bez nosaukuma
2 porcijām vajadzēs: 2 cāļa vai vistas krūtiņas, 40 g olīveļļas,
2 lielus kartupeļus, 80 g grieķu jogurta, 30 g diļļu un maurlociņu,
150 g brūkleņu, 60 g sarkanvīna, 40 g cukura, 2 timiāna zariņus,
sāli un piparus pēc garšas.
Vistas krūtiņai uzkaisa sāli,
piparus un liek uz sakarsētas pannas, olīveļļā cep no abām pusēm,
tad liek krāsnī 190 grādos aptuveni uz 9-10 min.
Kartupeļus
novāra, pārgriež uz pusēm, uzkaisa sāli, piparus, timiānu un grilē
uz grilpannas.
Jogurtam pievieno sakapātus zaļumus, sāli,
piparus un samaisa.
Brūklenes, sarkanvīnu, cukuru, 1 timiāna
zariņu liek katlā un vāra 15 min, izberž caur sietu.
Visu kārto
uz šķīvja.
Bez nosaukuma
2 porcijām vajadzēs: 200 g ābolu, 50 g brūkleņu, 100 g cukura,
30 g medus, 50 g miltu, 100 g sviesta, 2 olas, 200 g piena, 1/4
vaniļas pāksts, 50 g cepumu.
Ābolus nomizo, sagriež
daiviņās, liek pannā, pievieno medu un 40 g cukura, 20 g sviesta un
cep, kamēr āboli mīksti.
Cepumus sadrupina smalkās drupačās,
pievieno 20 g sviesta un nedaudz medus, samaisa viendabīgā masā.
Ieklāj karstumizturīgā formā, virsū kārto ābolu masu un uzkaisa
brūklenes.
Miltus, 50 g sviesta un 30 g cukura samaisa drupačās,
uzkaisa uz āboliem. Cep 180 grādos 15 min.
Vaniļas mērce:
olu dzeltenumiem pievieno 30 g cukura, vaniļas pāksti, rūpīgi
samaisa, liek ūdens peldē un visu laiku maisa, pakāpeniski pievieno
uzkarsētu pienu.
Dekorē ar pūdercukuru un brūklenēm
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!