Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Gan sāļas, gan saldas

Lai arī līdz septembrim, līdz ar to darbiem un skolām pēc pilnas programmas, atlikusi nieka pusotra nedēļa, vēl jāpaspēj izbaudīt pēdējos šīsvasaras piknikus. Tādiem gadījumiem (bet ne tikai piknikiem) lieliski der visas trīs kūkas, kuru receptes šodien publicējam. Sāļajā kūkā varat iecept kabačus, kuru raža šoruden padevusies bagātīga, spēj tikai izdomāt veidus, kā tos apēst.

Saldajā kūkā - ābolus, ar kuriem arī pilni dārzi. Trešā kūka domāta tiem, kas savu dzīvi nespēj iedomāties bez šokolādes. Tomēr tās saldumu kūkā lieliski līdzsvaro ogas - varat tās pievienot pēc savas gaumes, taču der zināt - šokolāde ļoti labi sader ar upenēm, ķiršiem, jāņogām, brūklenēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ātrā šokolādes kūka

Sastāvdaļas: 200 g šokolādes, 100 g mīksta sviesta, 60 g cukura, 5 olas, 4 ēd. k. miltu, 200 g ogu (saldētas vai svaigas upenes, ķirši, jāņogas), šķipsna sāls
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Katliņā ieliek šokolādi kopā ar sviestu un izkausē uz lēnas uguns.
2. Kamēr šokolāde un sviests kūst, bļodā atdala olu dzeltenumus no baltumiem, baltumus, pievienojot sāli, uzputo stingrās putās.
3. Kad šokolādes un sviesta maisījums labi izkusis, pievieno olu dzeltenumus un kārtīgi sajauc. Pēc tam pievieno cukuru un miltus, sajauc un masā iecilā uzputotos olbaltumus.
4. Cepamo trauku (ar augstām malām) ieeļļo un apkaisa ar miltiem. Tajā ielej kūkas mīklu, virsū pārkaisa ogas.
5. Trauku ar kūkas mīklu liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Kad kūka izcepusies, to atdzesē, tad ņem ārā no trauka.

6. Kūku izņem no cepeškrāsns, bet cepeškrāsnij pal

Smilšu mīklai: 200 g miltu, 100 g auksta sviesta, 50 g pūdercukura, 1 ola, 1 ēd. k. etiķa, šķipsna sāls; pildījumam: 2-3 lieli āboli, 100 g cukura, 1 citrons, apmēram 25 g sviesta, 2 ēd. k. ābolu sulas
1. Miltus izber uz galda un izveido tajos bedrīti. Tajā ieber gabaliņos sagrieztu sviestu, pieber cukuru un sāli, pievieno etiķi un sakultu olu. Visu sajauc, samīca, izveidojot gludu mīklu. Ietin follijā un atstāj uz 30 minūtēm vēsumā.
2. Nomizo ābolus, izgriež serdes un sagriež plānās šķēlītēs. Izspiež citrona sulu un apslaka ābolu šķēlītes.
3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Kamēr cepeškrāsns uzkarst, samīca mīklu un izrullē to. Mīklu izklāj cepamajā formā un sadursta ar dakšiņu.
4. Pamīšus izklāj sagrieztās ābolu šķēlītes, sagriež gabaliņos pildījumam domāto sviestu un pārklāj ar to ābolus. Cepamo formu liek cepeškrāsnī un cep 180 grādu temperatūrā apmēram pusstundu.
5. Tikmēr katliņā uz lēnas uguns izkausē cukuru, tam pielej ābolu sulu un karsē, kamēr masa iegūst karameles konsistenci.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas: 3 plāksnes kārtainās mīklas, 2 nelieli, tvirti kabači, 1 sīpols, 2 ēd. k. pesto, 2 daiviņas ķiploka, 1 parastais tomāts, sauja ķirštomātu, 1 ola, 150 g sarīvēta labi kūstoša siera, pa šķipsnai sāls un kaltētas raudenes
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2. Kabačus nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Sīpolu nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Tomātu noblanšē, novelk mizu un sagriež mazos gabaliņos.
3. Sagatavotos dārzeņus sajauc kopā, piespiež ķiploku, iemaisa masā pesto, olu un pusi no dotā siera daudzuma. Pieliek sāli, taču uzmanīgi - jo sāļš ir gan siers, gan pesto.
4. Kārtaino mīklu nedaudz atlaidina un izrullē plānāku (lai kūka nav pārāk «maizīga»).
5. Uz cepamplāts ar augstām malām liek izrullēto mīklu, malas rūpīgi piespiežot pie plāts malām.
6. Virsū liek pildījumu - sagatavoto kabaču masu. Tai pāri pārliek uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, pārkaisa ar kaltētu raudeni.
7. Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes.
8. Apmēram desmit minūtes pirms kūka gatava, to izņem no cepeškrāsns un pārkaisa ar atlikušo sieru. Liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 10-15 minūtēm.
9. Pasniedz siltu vai aukstu - tā būs garda arī, ņemot līdzi piknikā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?