Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Gāž Latvijas pasta valdi un bez konkursa ieceļ jaunu

Nespēja vienoties par Latvijas pasta turpmāko saimniecisko darbību, kā arī biežā lēmumu maiņa mudinājusi Satiksmes ministriju atsaukt uzņēmuma valdi, izsakot tai neuzticību. Pēkšņi un bez konkursa trešdien iecelta jauna valde, kuras priekšsēdētājs būs Satiksmes ministrijas (SM) Iekšējā audita un kvalitātes vadības departamenta direktors Aivars Veiss, bet valdes locekļi - SM Investīciju departamenta direktore Ilze Aleksandroviča un lidostas Rīga valdes loceklis Toms Nāburgs.

Valdes locekļi turklāt var savienot jaunos amatus ar līdz šim ieņemtajiem. Ar LPP/_LC_ saistītās Maigas Dzērvītes vadīto _Latvijas pasta (LP_) valdi iecēla tikai šā gada 8.jūlijā, taču par tās klupšanas akmeni kļuva biznesa plāns, kam bija jāizved pasts no miljonu zaudējumiem, ko nesusi līdzšinējā saimnieciskā darbība. No plāna tika izsvītrots bijušā satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/_LC_) savulaik aktīvi atbalstītais, ar holdingkompāniju _Mono_ kopīgi veidotais _Latvijas pasta bankas_ (_LPB_) projekts, kas paredzēja _LPB_ darbību pasta nodaļās, nodrošinot arī bankas pakalpojumu klāstu un tā mazinot _LP_ zaudējumus.

LP biznesa plāna apstiprināšana akcionāru ārkārtas sapulcē pirmdien tika atlikta it kā nepieciešamo precizējumu dēļ, bet, trešdien sapulcei atsākoties, šis plāns tā arī netika apstiprināts, tā vietā lemjot par valdes atstādināšanu. Atceltajiem valdes locekļiem kompensāciju izmaksa nav paredzēta. Valde nav spējusi sniegt konkrētu risinājumu finansiālās situācijas uzlabošanai, turklāt publiskajā telpā izskanējuši dažādi valdes viedokļi, kas bijuši ļoti atšķirīgi, norādīja Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Eida. Vēl pirms akcionāru lēmuma atsaukt uzņēmuma vadību LP valdes locekle Dita Danosa bija iesniegusi savu atlūgumu. LP sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda neprecizēja, vai atlūgumu D.Danosa iesniegusi tūlīt pēc LP valdes sēdes 16.oktobrī (tajā atteicās no LPB) vai vēlāk. Savukārt LPB, kam šis ministrijas lēmums dod zināmas cerības projektu turpināt, oficiāli pauda apņēmību turpināt darbu un ticību, ka bankas jautājumam būs pozitīva virzība.

Nākamās nedēļas valdības sēdei tiks sagatavots starpziņojums par LP darbību. Šobrīd LP lēš, ka tā zaudējumi šogad būs miljons latu, kas ir ievērojami mazāk nekā 3,66 miljoni pērn. Jaunā valde bez konkursa iecelta, jo tik lielu uzņēmumu tik sarežģītā finanšu situācijā atstāt bez vadības nedrīkst ne brīdi, uzsvēra I.Eida. Pieejamā informācija liecina, ka jaunajam LP vadītājam A.Veisam ir pieredze kā Valsts kases pārvaldniekam, Hipotēku un zemes bankas pilnvarniekam un a/s Parekss apdrošināšanas kompānija valdes priekšsēdētājam. Jaunieceltās valdes locekle I.Aleksandroviča strādājusi Finanšu ministrijā par ES fondu stratēģijas departamenta direktora vietnieci, savukārt Toms Nāburgs vadījis a/s DnB Nord banka Rīgas reģiona filiāļu tīklu, bijis finanšu konsultāciju uzņēmuma FKB Finance valdes priekšsēdētājs un partneris un lidostas Rīga valdē darbu sāka tikai šā gada 21.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?