Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Jūrmalā Jaunajam vilnim īstā vieta

Otrdien sociālajā tīklā Twitter parādījās Andra Sējāna ieraksts: «Šodien Doma laukumā redzēju Jaunā viļņa orgkomiteju pilnā sastāvā, kas, šķiet, pētīja katru laukuma stūrīti. Vai tiešām JV būs Doma lauk.?» Pagāja vairākas stundas, un Ēriks Stendzenieks turpat vēstīja, ka Jaunais vilnis pārcelšoties uz Sanremo. Pagāja vēl kāds laiciņš, un ziņa par Doma laukumu ieguva aizvien konkrētākas aprises, tiesa gan, minot arī vairākas citas iespējamās norises vietas, piemēram, krastmalu vai Arēnu Rīga.

Šobrīd grūti iztēloties tīri tehniski, kā Doma laukumā varētu ietilpināt konkursa skatuvi, sēdvietas, tehniskās telpas, par kuru slikto stāvokli ir runāts Dzintaru koncertzāles sakarā. Arī manis sastaptie rīdzinieki un pilsētas viesi atzīst, ka Doma laukumā neredz vietu konkursa rīkošanai. «Vai nav bišķi par traku? Nav īstā vieta,» saka Mārtiņš, kurš domā, ka Kongresu nams varētu būt piemērotāka vieta vai kaut kur maliņā. Doma laukuma pasākumi parasti esot iekšēja, pilsētas «ģimenes mēroga» notikumi, te bijuši arī tik nopietni pasākumi kā tautas manifestācijas. Cits Mārtiņš domā, ka Doma laukumā būs par skaļu: «Tad jau labāk Arēnā Rīga, bet es domāju, ka Jūrmala ir ļoti populāra un pazīstama Krievijā un bijušajā Padomju Savienībā.» Vecrīgā būtu grūtības ar organizāciju, nāktos slēgt ielas. Taču Latvijā konkursam jāpaliek, jo tas ir izcils tūrisma produkts, viņš uzskata. Katrīna neskatās JV un domā, ka Doma laukums neder, jo būs pārāk daudz cilvēku. Par piemērotāku viņa atzīst Vērmanes dārzu, bet uzreiz saka, ka esošā estrādīte nebūtu piemērota. Varbūt derētu Mežaparks. Taču šādi pasākumi ir vajadzīgi, jo tam ir skatītāji.

Doma laukumā satiekam kordiriģenti Agitu Ikaunieci, kura sākumā domā, ka es jokoju, kaut ko tādu prasīdams: «Jau pats nosaukums norāda, ka tam jānotiek tuvāk ūdeņiem. Es jau biju samierinājusies, ka tas notiek Latvijā, jo zināmai daļai jauno mūziķu tā ir iespēja. Es, protams, to taisītu pilnīgi savādāk,» viņa saka. Par Doma laukumu kā norises vietu viņa nesaka ne jā, ne nē, jo konkursu rīkot var dažādi, tomēr beigās atzīstas - cerot, ka to nesaskaņos Doma baznīca. Diriģente arī atgādina, ka Rīgā joprojām nav normālas koncertzāles. Visbeidzot aprunājos ar Gaļinu no Krievijas, kura saka - Krievijā visi ir pieraduši, ka Jaunais vilnis un Jūrmala ir nedalāmi. «Televizorā es redzu tikai zāli, principā ir vienalga, taču psiholoģiski gribas, lai konkurss paliek tur (Jūrmalā), kur tas jau ir vēsturiski izveidojies,» viņa saka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?