Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Kaut kas neparasts

Būdama visjaunākā dalībniece 16. starptautiskajā Ferručo Taljavīni operdziedātāju konkursā Austrijas pilsētā Grācā, trešo vietu izcīnījusi 17 gadu vecā Laima Lediņa. Talantīgajai Rīgas Doma kora skolas audzēknei pirmajai no Latvijas izdevies tik pārsteidzoši agrā vecumā tikt pie starptautiska operdziedātāju konkursa lauriem.

Turklāt šī viņai ir jau piektā uzvara: iepriekš jau divos konkursos izcīnīta pirmā vieta, divos konkursos Grand Prix, tostarp pērnruden starptautiskajā konkursā Kauņā _Dziesma pilsētai._ Latvijā viņa jau paspējusi sadarboties ar diviem orķestriem, pērnruden muzicējot gan Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, gan Andra Veismaņa vadītā Vidzemes kamerorķestra koncertos.

Atgriezusies no Grācas, viņa priecājas, ka izdevies tikt pie lauriem konkurencē, savā vecuma grupā (līdz 24 g. v.) sacenšoties ar 45 pretendentiem. Jaunajai dziedātājai palīdzējis arī tas, ka uz skatuves viņai nav bail. Gluži pretēji - viņa uzstājas atraisīti. Un tomēr šķiet neticami, ka konkursā Grācā tik jauniņa dziedātāja izpilda īstas operu ārijas.

«Pirmoreiz viņu dzirdēju, 2006. gadā vērtējot konkursu Putnu bērni, kur Laima ieguva Grand Prix. Toreiz neticēju, ka viņai ir tikai 14 gadu! Viņa ir ūnikums: ļoti talantīga un neparasti ātri attīstījusies - gara augumā, un arī balss (soprāns) jau skan «pieaugusi»,» atceras pieredzējusī vokālā pedagoģe Anita Garanča. «Togad konkursā man pat nācās vēlreiz iedot pases datus,» atminas pati Laima, kura ar šo brīdi konkursu uzvaras sāka vērt kā krelles. «Kaut kas jau jādara ir, jo citādi nekas nenotiek,» viņa nosaka. Starp citu, klavierpavadījumus abās pirmajās kārtās spēlēja latviešu pianists Māris Skuja. Laima dzied jau kopš četru gadu vecuma. Vispirms folkloras ansamblī. Kad meitenei bija seši gadi, mamma Valentīna Šulte aizvedusi uz mūzikas skolu. «Bija pirmā skolas diena Pumpura vidusskolā, un mamma bija sapazinusies ar kādas meitenes vecmāmiņu. Viņas brauca uz mūzikas skolu un mūs paķēra līdzi. Es aizbraucu, nodziedāju vienu dziesmu, nospēlēju gammu, un mani uzreiz uzņēma pirmajā klasē,» stāsta Laima. Viņa atminas, kā teikusi: kur tu mani iebāzi?! Bet drīz jau priecājusies, jo paveicies ar ļoti labiem skolotājiem. Laimai tīk un padodas dažādas jomas. Arī ķīmija, bioloģija. Šoziem skolā kādā pasākumā pat efektīvi nodziedājusi dziesmu Pavasaris Parīzē no grupas Rammstein jaunā albuma. Tagad viņa uzaicināta uz operdīvas Renātas Skoto meistarklasēm Santa Cecilia akadēmijā Romā. Problēma tikai, kur dabūt tām naudiņu...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvie paši sevi apzīmogo

Var tikai apbrīnot aklumu un kurlumu, ar kādu to vai citu viedokli tautās laiž Progresīvie, ja burtiski nedēļu pēc pašu radikālajiem un tuvredzīgajiem publiskajiem izteikumiem par Izraēlas me...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?