Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Pieci tūkstoši fanos par Latviju

Pasaules hokeja čempionāts, kas šogad notiks Prāgā un Ostravā no 1. līdz 17. maijam, varētu pulcēt aptuveni 650 tūkstošu līdzjutēju, no kuriem ap 5000 varētu būt no Latvijas, liecina pieejamā informācija. Ostravā gan mūsu komanda nespēlē, tāpēc līdzjutēji tur varētu iemaldīties tikai ekskursijas nolūkos. Savukārt Prāgu ilglaicīgākie fani varētu atcerēties no 2004. gada čempionāta, taču maldīgi ir domāt, ka viss šogad būs tieši tā kā toreiz.

Nekļūt par zaķiem

Tūrisma firmas Travel Art LV pārstāve Ludmila Glazunova Dienai norāda, ka viena no būtiskākajām atšķirībām, salīdzinot ar čempionātu pirms 11 gadiem, ir tā, ka fani šogad Prāgas sabiedrisko transportu nevarēs izmantot bez maksas. «Iesaku nebraukt par zaķi, jo soda nauda Prāgā ir daudz augstāka nekā Rīgas satiksmei un nezināšana neatbrīvo no atbildības,» brīdina L. Glazunova. Turklāt sabiedrisko transportu nāksies izmantot daudziem, jo arēnas tuvumā autobusu stāvvietu nebūs, paziņojuši čempionāta rīkotāji. Joprojām nav zināms, cik maksās automašīnu novietošana pie O2 arēnas. Vaicāta, kādā veidā fani nokļūs Prāgā, tūrisma firmas pārstāve smejas, ka vienīgi doties kājām neviens neesot pieteicies, bet ar divriteni viens grasoties braukt. Uz Prāgu fani lidos, brauks gan ar organizētiem, gan satiksmes autobusiem un privātajām automašīnām. Hokeja čempionātu savā piedāvājumā bija iekļāvušas vairākas tūrisma firmas, lielākoties gan tikai uz dažām spēlēm.

Vissarežģītāk būs iekļūt Latvijas - Čehijas spēlē 2. maijā, jo uz to biļetes lielākoties izpirkuši vietējie līdzjutēji, savukārt visvairāk brīvu biļešu šobrīd ir uz Latvijas - Francijas spēli 12. maijā, jo tad jau daudzi fani būs atgriezušies darbā Latvijā. Kādā no čehu mājaslapām gan pieejama informācija, ka triju spēļu paketi, kurā ietilpst arī Latvijas - Čehijas spēle, varēja nopirkt vēl svētdienas pusdienlaikā, turpretim 1. un 4. maija spēles gan pilnībā izpārdotas. Brīvajā laikā tūrisma firmas piedāvā dažādas ekskursijas pa Čehiju, piemēram, uz rūpnīcu Škoda vai Pilsner Urquell alus darītavu. Šogad pirmo reizi būs arī tikai Latvijas faniem noīrēts kuģītis, kas pa Vltavu brauks 5. un 7. maijā.

Jau otro gadu liela daļa Latvijas fanu dzīvos vienuviet - šoreiz tā dēvētajā latviešu tornī jeb Hotel A&O, kas dzīvošanai piedāvā sešvietīgus numurus. Lielāku ērtību cienītāji izvēlējušies citas Prāgas viesnīcas. L. Glazunova stāsta, ka visvairāk līdzjutēju no Latvijas apmeklēs čempionāta vidusdaļas spēles ar Zviedriju un Šveici. Pats čempionāta sākums sakrīt ar vairākām brīvdienām, kuras Prāgā iecerējuši pavadīt tūristi, kurus hokejs nemaz neinteresē, - Prāga maija sākumā esot Eiropas vislabāk apmeklēto pilsētu trijniekā. Arī tas apgrūtina situāciju ar viesnīcām, kas kopumā čempionāta laikā esot dārgākas nekā parasti. Problēmas ar naktsmītnēm esot arī čempionāta fināla dienā.

Bez lielām bungām

Čempionāta organizācijas komitejas vadītāja Markēta Štērbova vairākkārt uzsvērusi, ka drošība ir čempionāta rīkotāju prioritāte un ar pārbaudēm jārēķinās. Fanu zonās skatītājiem būs pieejamas īpašas mantu glabātavas, kurās par 50 kronu (divi eiro) depozītu skatītājiem būs iespējams atstāt personīgās mantas, piemēram, pat velosipēdu. Savukārt arēnās būs atļauts ienest vienīgi bungas, kas nav lielākas par 60 x 40 centimetriem, bet lielākām drīkst būt tikai viena membrāna, lai drošībnieki varētu aplūkot, kas tajās iekšā. Karogus būs atļauts ienest tikai tādus, kas nav lielāki par 3 x 2 metriem, ziņo LETA.

Nu jau tradicionāli viens no čempionāta rīkotājpilsētas krodziņiem uz vairākām dienām pārtop par latviešu fanu pulcēšanās un dejošanas vietu. Literāri muzikālā kluba Četri balti krekli līdzīpašnieks Ainārs Tamisārs Dienai stāsta, ka sākumā domājis, ka šī būs sestā reize, taču viņam atgādinājuši, ka ne gluži krodziņš, bet muzicēšana uz prāmja rīkota arī Stokholmas čempionāta laikā. Fanu krodziņa vieta izraudzīta «piecu minūšu lēna gājiena attālumā no Prāgas vecpilsētas - Narodni ielā 25», kā teikts kluba informācijā. Kluba Vagon mājaslapā bez īpašiem paskaidrojumiem tiešām atrodama informācija, ka 4., 6. un 8. maijā te uzstāsies Normunds Jakušonoks un grupa Mākoņstūmēji, kas šādos pasākumos piedalīsies pirmoreiz. Tā kā klubā ir ieejas maksa 100 kronu, tā attieksies arī uz Latvijas fanu pasākumiem. «Mums ir informācija, ka uz 6. un 8. maija koncertiem divas trešdaļas biļešu jau esot nopirktas - cilvēki gatavojas un plāno savu dzīvi. Cerams, ka nepienāks brīdis, kad būs jāsaka - būs foršs krodziņš, bet biļešu vairs nav. Gatavi esam, logotips izstrādāts, karogi telpu izpušķošanai sagatavoti,» lepojas A. Tamisārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?