Sastāvdaļas 4 porcijām: 2-3 mazas bietītes, 200 g topinambūru, 4
saujas (ap 40-50 g) svaigu spinātu un/vai rukolas lapiņu, 30 g
izlobītu labu valriekstu, 1-2 bumbieri, 1 ēd. k. Provansas zaļumu
maisījuma (vai vismaz rozmarīns, timiāns, raudene jeb oregano),
Extra virgin olīveļļa, 1-2 ēd. k. balzametiķa vai aveņu etiķa, sāls
pēc garšas
1. Topinambūrus un bietes nomizo (bietes var sagriezt
daiviņās), aplaista ar olīveļļu, pārkaisa ar Provansas zaļumiem un
sāli, ietin folijā (atsevišķi bietes un topinambūrus, lai tie
nenokrāsotos no bietēm) un cep līdz 200 grādiem uzkarsētā
cepeškrāsnī piecas minūtes.
2. Tad topinambūriem foliju paver un
turpina cept, līdz dārzeņi mīksti un ar brūnu sānu.
3. Ik pa
laikam pārbauda gatavību, iedurot saknēs ar nazi. Tas gan atkarīgs
arī no izmēra, taču, visticamāk, topinambūri būs gatavi ātrāk par
bietēm.
4. Ja cepeškrāsns nav pieejama, saknes var arī vārīt,
tomēr ceptas garšo citādi. Vārītos topinambūrus pēc tam apcep eļļā
brūnus.
5. Pārslaka ar aveņu etiķi vai balzametiķi,
atdzesē.
6. Bumbierus ar visu mizu sagriež daiviņās un, lai
nenobrūnē, arī pārslaka ar etiķi (vai citronu sulu).
7.
Pasniegšanai domātajā traukā kārto spinātus un/vai rukolu, biešu un
bumbieru daiviņas, topinambūrus, valriekstu pusītes.