Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Policists saskatījies video

Mājupceļš no naktsmaiņas darbā četru bērnu tēvam elektriķim Igoram 3. februāra rītā izvērtās negaidītā, policejisku valstu kriminālajiem seriāliem raksturīgā sižetā. Tomēr realitāte nepiedāvāja kaskadieri, tāpēc zaudēt asinis un pārdzīvot šoku autovadītājam nācās pašam.

Uz ceļa Sēnīte-Ropaži Inčukalna novadā, izkāpis no dienesta auto Volvo S80 ar valsts numuru FU9395, viņu apturēja ceļu policists, lūdzot uzrādīt dokumentus un «iepūst trubiņā». Savukārt Igors inspektoram palūdzis uzrādīt viņa personu apliecinošu dokumentu, kas likumsargu ļoti sadusmojis. «Ko tu blato? YouTube video saskatījies?» viņš šoferim uzkliedzis. Pēc tam Igoram pavēlēts izkāpt no auto, taču viņš uzstājis uz savām tiesībām palikt vadītāja krēslā. Tad noticis negaidītais: «Viņš iesita man pa kreiso vaigu, apsauca par psihu, ar varu atsprādzēja drošības jostu un izrāva no mašīnas. Es visu laiku raudzījos, lai tikai nepazaudētu brilles, jo bez tām gandrīz nekā neredzu. Mani nometa guļus, un no sitiena pa pakausi galva atsitās pret asfaltu - vien dzirdēju, kā otrs policists apsauc savu kolēģi, lai viņš beidz mani sist. Un viņš beidza sist pa galvu, taču sāka pa nierēm,» pārdzīvoto atceras 48 gadus vecais vīrietis, kurš no sitēja saņēmis «draudzīgu» norādījumu «neiedomāties sūdzēties», jo viss tik un tā liecināšot pret viņu pašu. Par to policists parūpēšoties, ziņojumā norādot, ka šoferis mēģinājis pretoties, bēgt un atņemt ieroci, tādēļ fiziski ietekmēts. «Šādi nodomi pēc naktsmaiņas pļavas vidū man pat prātā neienāktu! Nemaz nerunājot par to, ka biju viens pret diviem, kuri miesās krietni druknāki par mani,» saka Igors.

Cer uz promilēm

Asiņojošais, šokā drebošais vīrietis pēc sasišanas nogādāts Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas novada iecirknī, kur viņam atņemts maks un mobilais tālrunis. Pa ceļam viņš bija paspējis piezvanīt sievai, kura savukārt ziņojusi savam brālim - bijušajam policistam. Viņš devies uz iecirkni - savu ilggadējo darbavietu -, taču pie Igora neesot ticis pielaists, lai gan radinieks neesot atradies aiz restēm. Pa to laiku policisti likuši trīs reizes pūst alkometrā, kā uzskata Igors - cerībā, ka uzrādīsies promiles, taču nekā - alkoholu vīrietis nelietojot jau 20 gadu. Pēc tam izsaukta ātrā palīdzība un sagatavoti dokumenti, taču Igors šoka stāvoklī neesot bijis spējīgs izlasīt tur rakstīto, tāpēc savu parakstu nav uzlicis.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas izraksts Dienas rīcībā apliecina, ka Igora asinīs nav konstatēts alkohols, taču pacienta ķermenis cietis no vardarbības - galvas un krūšu kurvja sasitumi, ādas nobrāzumi, sāpes galvā un samaņas zuduma epizode.

Tvaiku neizlaida

«Līdz šim brīdim mums nav zināms tā policista vārds, Siguldas iecirknī atsakās sadarboties, un ir aizdomas, ka šo gadījumu vēlas noklusēt, it kā nekas nebūtu noticis. Es nostrādāju 30 gadu milicijā, vēlāk policijā un Valsts prezidenta apsardzē, taču tamlīdzīgas izdarības pret nevainīgu cilvēku no kolēģu puses netiku pieredzējis! Tas sitējs ir neadekvāts, viņš ne tikai nedrīkstētu nēsāt ieroci, bet vispār strādāt policijā!» Dienai sašutumu pauž Igora sievas brālis. Viņš atklāj vēl kādu epizodi - agresīvais policists ar vārdiem: «vācies projām» un dūrē savilktas rokas žestu parādījis savam bijušajam amata brālim iecirkņa durvis.

Tagad Igora kuplā ģimene sadevusies rokās, lai sitējs tiktu saukts pie atbildības, un pašlaik tiekot gatavots iesniegums Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības birojam.

Pats cietušais apgalvo, ka domstarpību ar likumsargiem viņam iepriekš neesot bijis un savu pāridarītāju un līdzzinātāju viņš «sāpīgajā» februāra rītā redzējis pirmo reizi. Savukārt bijušais likumsargs neizprot, kāpēc iecirknī Igoram atņemtas personīgās mantas: «Nespēju aptvert notikušo! Pat ja šoferis neizpilda kādas policista pavēles, tik brutāla piekaušana nav samērīga! Vai atgriezušies «zelta deviņdesmitie»? Uzrādīt personu apliecinošu dokumentu ir elementāra prasība!»

Nepieciešamību stādīties priekšā apliecina arī VP pārstāvis Dairis Anučins: «Apturot autovadītāju, pēc viņa pieprasījuma policistam jānosauc amats, uzvārds, kā arī jāuzrāda dienesta apliecība.» Rīgas reģiona pārvaldē par notikušo sākta pārbaude, darbiniekiem pieprasīti paskaidrojumi.

«Lai varētu nopietni komentēt pašu situāciju un izdarīt secinājumus, jāsagaida pārbaudes rezultāti,» saka D. Anučins.

Tikmēr Igors ārstējas Siguldas slimnīcā, viņam konstatēts smadzeņu satricinājums, tāpēc tuvāko mēnesi četru bērnu tēvs nevarēs doties uz darbu un līdz ar to - maksāt nodokļus, lai sarūpētu algu savam sitējam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?