Pusdienas brīvdienās
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ķirbju krēmzupa
4 personām vajadzēs: 500 g ķirbja, 150 g dārzeņu buljona vai
ūdens, 50 g šalotes sīpolu, 250 g saldā krējuma, sāli, piparus, 50
g olīveļļas, 40 g ķirbju eļļas (ja nav pie rokas, iztiksiet),
pētersīļus
Ķirbi nomazgā, nomizo mizu, sagriež kubiņos.
Šalotes sīpolus nomizo un sagriež četrās ripās. Visu liek
cepešpannā, apslaka ar olīveļļu un 20 minūtes cep cepeškrāsnī 180
grādos. Tad sacepumu liek katlā, pielej olīveļļu un nedaudz
pasautē, pievieno buljonu, saldo krējumu, sāli, piparus, vāra, līdz
ķirbis mīksts, sablenderē un izberž caur sietu.
Pasniedz ar
ķirbju eļļu un zaļumiem.
Cepta butes fileja ar kartupeļu biezeni un selerij
4 personām vajadzēs: aptuveni 600 g butes filejas, 500 g
kartupeļu, 40 g sviesta, 150 g piena, sāli, piparus, 150 g
selerijas sakņu, 40 g majonēzes, 10 g graudu sinepju, 1/2 citrona
sulas, 30 g pētersīļu, 30 g olīveļļas, 2 g
muskatrieksta
Kartupeļus sagriež četrās daļās un liek
vārīties, pievieno sāli. Kad mīksti, tos nokāš, samīca, pievieno
uzkarsētu pienu un sviestu, pieliek sāli, piparus un muskatriekstu
pēc garšas. Visu sakuļ un izberž caur sietu.
Seleriju plāni
sagriež salmiņos, pievieno majonēzi, citrona sulu, graudu sinepes,
sāli un pētersīļus, visu samaisa.
Butes filejai uzkaisa sāli,
piparus un cep pannā ar olīveļļu no abām pusēm zeltaini brūnu. Visu
kārto uz šķīvja.
Bez nosaukuma
4 personām vajadzēs: 4 skābus ābolus, 60 g sviesta, 80 g miltu,
120 g cukura, 60 g brūkleņu, piparmētru lapiņas, kanēli, 2 g
vaniļas cukura
No miltiem, sviesta, cukura un vaniļas
cukura veido drumstalas.
Āboliem izgrebj serdi, pilda ar
sviestu, drumstalām, cukuru, kanēli un brūklenēm, cep cepeškrāsnī
15-20 min.
Brūklenēm pieber cukuru un vāra uz straujas uguns,
kamēr veidojas viendabīga masa.
Visu kārto uz šķīvja, dekorē ar
brūkleņu mērci, drumstalām, kanēli un piparmētru lapiņām.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!