Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Skolo jaunu centra uzbrucēju

Viens negaidīts pavērsiens, lipinot maiņu virknējumus, un vairāki jaunumi par izlases kandidātiem. Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis ir iecerējis Rīgas Dinamo spēlētāju Gintu Meiju pārkvalificēt no malējā par centra uzbrucēju. Trešdien pulksten 6 no rīta hokeja izlase ar autobusu devās uz divām pārbaudes spēlēm Molodečno un Lidas pilsētās Baltkrievijā.

«Treniņspēlēs Gints sevi labi apliecināja centra uzbrucēja postenī, tāpēc izlēmām, ka viņš tajā jāizmēģina arī spēļu režīmā Baltkrievijā,» tā negaidīto lēmumu Dienai skaidroja Beļavskis. Treneris ir apmierināts ar Meijas spēles izpratni, un, viņaprāt, Gints centrā patiešām varētu būt noderīgs komandai. Pats hokejists pagaidām atturīgi komentēja šo jaunumu. «Nudien neatceros, ka būtu spēlējis centrā. Varbūt šajā vecumā,» Gints ar roku parādīja uz augumu nedaudz virs metra. Meija arī atjokoja, ka centrā spēlēt esot viegli. Galvenais - vinnēt iemetienu, pēc tam tikai jāskatās, ko dara aizsargi un malējie uzbrucēji. Patiesībā centra uzbrucējs ir atslēgas figūra maiņas mehānismā.

Pagaidām nav skaidrības, vai pasaules čempionātā Prāgā valstsvienībai varēs palīdzēt NHL klubā Bufalo Sabres spēlējošais Zemgus Girgensons, kurš pēc ripas trāpījuma turpina dziedēt potītes savainojumu. Šī iemesla dēļ treneri arī cenšas nodrošināties ar rezerves variantiem. Trīs centra uzbrucēji varētu būt Jānis Sprukts, Kaspars Daugaviņš un Andris Džeriņš. Ja neatbrauc Girgensons, nākamais pretendents ir gandrīz vai 19 gadu vecais Rodrigo Ābols, kura varējums rūpīgi tiks vētīts pārbaudes spēļu ciklā. Apzinoties, ka Rodrigo varētu būt vēl pagrūti konkurēt PČ līmenī, arī tiek izmēģināts Meija.

KHL čempionātā Rīgas Dinamo sastāvā ceturtajā maiņā centra uzbrucēja postenī spēlēja Māris Bičevskis, taču kļuvis zināms, ka muguras savainojuma dēļ Bičevskis nevarēs kandidēt uz spēlēšanu Prāgā. Vēl divi spēlētāji svītroti no kandidātu saraksta. Aizsargam Jēkabam Rēdliham ir kājas lūzums, savukārt uzbrucējs Juris Štāls pēc sezonas beigām klubā sākšot ārstēt iegūtās mikrotraumas.

Uz Baltkrieviju nebrauks treniņos izveidotais potenciāli vadošais trijnieks: Miķelis Rēdlihs - Jānis Sprukts - Lauris Dārziņš. Tāpat vēl nespēlēs aizsargi Kristaps Sotnieks un Krišjānis Rēdlihs.

Pēc vizītes pie ārstiem Amerikā mājās ir atgriezies aizsargs Oskars Bārtulis, kurš ārstē cirkšņa savainojumu. «Pamazām esmu atsācis treniņus. 10. aprīlī plānoju pirmo ledus treniņu, un tad jau skatīšos, kā jutīšos,» Oskars sarunā ar Dienu atzina, ka galvenā nozīme būšot pašsajūtai. Vadoties pēc tās, arī tiks pieņemts lēmums. Pēc treniņiem Ņižņekamskas klubā otrdien Rīgā vajadzēja atgriezties aizsargam Georgijam Pujacam. Paredzams, ka treniņu procesā iesaistīsies arī Guntis Galviņš.

Pirmā spēle ar Baltkrieviju ceturtdien pulksten 19.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Latvijas izlases paredzamais sastāvs pirmajā spēlē ar Baltkrieviju
Vārtsargs: Ervīns Muštukovs (rezervists Jānis Kalniņš vai Edgars Lūsiņš)
Virknējumi: Aleksandrs Jerofejevs - Oskars Cibuļskis, Mārtiņš Cipulis - Gints Meija - Kaspars Saulietis, Jānis Andersons - Maksims Širokovs, Miks Indrašis - Andris Džeriņš - Edijs Brahmanis, Māris Jass - Renārs Demiters, Lauris Bajaruns - Rodrigo Ābols - Toms Andersons, Kristers Freibergs - Kārlis Čukste, Roberts Jekimovs - Ričards Kondrāts - Koba Jass
Rezervisti: Edmunds Augstkalns, Kirils Galoha un Nikolajs Jeļisejevs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?