Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Talsi vilina N4 klases čempionus

Latvijas autorallija čempionāta ceturtajā posmā BTA Rally Talsi 2009 sestdien un svētdien startēs 54 ekipāžas no sešām valstīm. Sacensību nagla būs piecu valstu čempionu starts N4 klasē. Pašmāju līderim Aivim Eglem izaicinājuma cimdu metīs lietuvietis Vitauts Šveds, igaunis Ots Tanaks, anglis Gajs Vikss un soms Juha Salo.

«Būs interesanti mēroties spēkiem,» Latvijas čempions N4 klasē Aivis Egle izklausījās apmierināts ar iespēju pārbaudīt prasmes uz tik meistarīgu ārzemnieku fona. «Anglis Vikss un soms Salo brauks ar jaunu Mitsubishi desmito EVO. Mana priekšrocība ir mājas trase.»

Tiesa, šā brīža sezonas līderis Latvijā Egle negrasās pārlieku riskēt. «Vieta sezonas beigās kopvērtējumā būs svarīgāka, nevis finišs priekšā ārzemniekiem vienās sacensībās,» Aivis neslēpa, ka primārais ir aiz muguras atstāt tuvākos pašmāju konkurentus Jāni Vorobjovu, Māri Neikšānu un citus.

«Līdz šim sezona ir izdevusies. Veiksme stāvējusi klāt. Gulbenes rallijā kuru katru brīdi varēja nolūzt ritenis. To konstatējām tikai vakarā pēc pirmās sacensību dienas. Beigās uzvarējām,» veiksmes piemēru minēja Egle.

Pēc trim no sešiem Latvijas čempionāta posmiem N4 klases kopvērtējumā Eglem ar stūrmani Mārtiņu Jerumu ir 30 punktu. Seko Jāņa Vorobjova un Jāņa Feldmaņa ekipāžas ar 16 punktiem.

Viens no rallija Talsi organizatoriem Mārtiņš Vitkovskis Dienu informēja, ka sākumā nav bijis plānots akcents uz N4 klases čempionu piesaisti. Tas noticis dabiski. Komanda Skandi Auto piesaistīja angli Viksu un somu Salo, lai testētu desmito evolūciju. Tikai pēc tam organizatori pielika pūliņus, lai startē arī igaunis Tanaks. Eglem un lietuvietim Švedam par Talsiem divreiz nebija jāstāsta.

Komanda Skandi Auto solās būt īpaši spēcīga, jo pirmo reizi šogad rallijā startēs Latvijas čempions A+ klasē Ivars Vasaraudzis. Viņš kopā ar stūrmani Valdi Spredzi Talsos uzvarēja abās iepriekšējās sezonās. Šoreiz Ivars brauks duetā ar Valda brāli Pēteri Spredzi.

Pirmo Latvijas čempionāta ralliju šogad aizvadīs arī Jānis Kārkliņš, kurš pērn cieta smagu avāriju rallijā Cēsis. Viņš brauks kopā ar Reini Pozņaku 2WD klasē. Līdzšinējais Kārkliņa stūrmanis Jānis Krastiņš atzina, ka «Kārkliņš ir procesā, lai atjaunotu līdzšinējās braukšanas prasmes. Talsos brauks, lai noskaidrotu, pie kā jāstrādā. Jānis jau startēja rallijsprintā Kalnamuiža. Redzams, ka brauc piesardzīgāk, vairs nav jauniešu pārgalvīguma. Bija šo to aizmirsis. Kad saskaras praksē, tad atkal atceras.»

Rallijā Talsi būs deviņi ātrumposmi. Pirmajam starts sestdien pulksten 15.55 pie Tampju mājām. Otrs vīsies pa to pašu ceļu. Sestdien notiks arī abi pilsētas ātrumposmi. Svētdien sacensības atsāksies pulksten 9.30 ar startu netālu no Stendes.

Rallijam ir savs informācijas tālrunis (22002291). Diena pārliecinājās - tas darbojas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Autosports

LČ 4.posms. Rallijs Talsi
16. un 17.maijs
Ātrumposmi: 9. Distance: 99,23 km (kopā ar pārbraucieniem 261,83 km).
Sestdien: 1. un 2.ātrumposms plkst.15.55 un 16.18 Tampji-Mazstrazde. 3. un 4.ātr. plkst.18.35 un 18.52 Talsi. Svētdien: 5.ātr. plkst.9.30 Skujnieki-Ošmeži. 6.ātr. plkst.10.02 Ģibuļi-Pastende. 7.ātr. plkst.12.35 Lauciene-Ladzere. 8.ātr. plkst.13.05 Vīgrieze. 9.ātr. plkst.15.15 Aklaisciems -Sarce.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?