Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Uz Gruziju ar velna duci

Gatavošanos rudenī paredzētajam Eiropas čempionāta finālturnīram neturpinās ceļgala traumu guvušais VEF Rīga saspēles vadītājs Ingus Jakovičs un centra uzbrucējs Ričmonds Vilde, kuram bijis grūti iekļauties Latvijas valstsvienības spēles modelī. Komanda 13 spēlētāju sastāvā trešdien vakarā izlidoja uz Tbilisi, kur pārbaudes spēlēs nedēļas nogalē sacentīsies ar Itāliju, Gruziju un Igauniju (spēļu tiešraides LTV7); mājās no kandidātiem veselības apsvērumu dēļ palika Andrejs Šeļakovs un Žanis Peiners.

Aizsargs Ingus Jakovičs pēc pagājušajā nedēļā notikušās pārbaudes spēles pret Poliju sajuta sāpes ceļgalā, un medicīniskā pārbaude apstiprinājusi sliktākās aizdomas - vienam no 2013. gada Eiropas U-20 čempionāta sudraba godalgas kaldinātājiem būs jāguļas uz operāciju galda un viņš nepagūs atveseļoties līdz septembrī gaidāmajam Eiropas čempionātam. Centra uzbrucējam Andrejam Šeļakovam pēc pārbaudes spēlē pret Slovēniju gūtās potītes traumas nepieciešams rehabilitācijas kurss, tāpēc viņš uz Tbilisi nedosies, taču turpinās individuāli trenēties Rīgā un pretendēt uz vietu izlases sastāvā. Mājās paliks arī aizsargs Žanis Peiners, kuram iepriekš treniņi un spēles fiziski sarežģītos apstākļos bija saasinājuši veselības problēmas. «Tbilisi valda liels karstums, un, izvērtējot riskus, Žanim ļausim individuāli patrenēties Rīgā un gatavoties nākamajam pārbaudes turnīram Hamburgā. Abiem [ar Andreju Šeļakovu] ir tādas pašas izredzes iekļūt komandas pieteikumā Eiropas čempionātam kā ikvienam citam kandidātam un noteikti būs iespējas sevi pierādīt citās pārbaudes spēlēs,» Basketbola savienības mājaslapā citēts komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

No kandidātu loka svītrotais leģendārā Latvijas volejbolista, patlaban valstsvienības galvenā trenera Raimonda Vildes dēls Ričmonds pārbaudes spēlēs nedēļas nogalē tika pie vārda vien nepilnas divas minūtes, kurās nespēja grozīt jau otrās izlases sastāvā aizvadītajās pārbaudes cīņās Šauļos radušos treneru viedokli par savām iespējām būt noderīgam valstsvienībai. Ļoti iespējams, viņu Rīgā vēl redzēsim, jo nākamo sezonu 211 centimetru garais Hjūstonas Baptistu universitātes absolvents, visticamāk, aizvadīs VEF Rīga sastāvā. Latvijā «nobāzējušies» arī citi ASV koledžas absolvējušie izlases kandidāti: Haralds Kārlis spēlēs BK Valmiera, latviešu izcelsmes uzbrucējs Endrū Šmits pievienosies Jūrmalai/Fēnikss.

Tbilisi Latvijas basketbolisti sacentīsies ar Itālijas, Gruzijas un Igaunijas komandu. Pēdējā ir viena no mūsu pretiniecēm arī finālturnīra priekšsacīkstēs, taču treneri tajā nesaskata problēmu. «Spēlei būs zināms zemteksts, tomēr to nevajag pārvērtēt. [Finālturnīrā] Rīgā ar igauņiem spēlēsim pēdējā dienā, līdz kurai nekādi noslēpumi tik un tā vairs nebūs palikuši. Tbilisi ar viņiem spēlēsim kā ar ikvienu citu pretinieku,» teicis Bagatskis. «Uzdevums joprojām ir pilnveidot, slīpēt un meklēt tos virknējumus, kuri dos rezultātu finālturnīrā».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Latvijas valstsvienības kandidāti
Jānis Strēlnieks (Brose Basket*, Vācija), Dairis Bertāns (Bilbao, Spānija), Kaspars Vecvagars (Žalgiris, Lietuva), Jānis Blūms (Panathinaikos, Grieķija), Žanis Peiners** (Ventspils), Kristaps Janičenoks (Ventspils), Mārtiņš Laksa (Jūrmala/Fēnikss), Haralds Kārlis (Seton Hall, ASV/NCAA), Jānis Timma (VEF Rīga), Mareks Mejeris (VEF Rīga), Rolands Freimanis (Uniks, Krievija), Kaspars Bērziņš (Krasnije kriļja, Krievija), Andrejs Šeļakovs** (Jēkabpils), Mārtiņš Meiers (Ventspils), Dāvis Rozītis (Valmiera)

*Norādīts klubs pagājušajā sezonā
**Nedosies uz turnīru Gruzijā

Kalendārs

Pārbaudes turnīrs Gruzijā
14.VIII 17.00 Gruzija - Igaunija, 19.30 Latvija - Itālija
15.VIII 17.00 Gruzija - Latvija, 19.30 Itālija - Igaunija
16.VIII 17.00 Igaunija - Latvija, 19.30 Gruzija - Itālija
Latvijas izlases spēles LTV7 tiešraidē

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kāpēc drēgnumā sāp locītavas un kā rīkoties

Vai aukstumam un locītavu sāpēm ir saistība, skaidro operējošais traumatologs, ortopēds Aleksandrs Omeļčenko, savukārt sertificētā “Mēness aptiekas” farmaceite Jeļena Bebre sniedz pirmās palīdzības ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?