Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 22. novembris
Aldis, Alfons, Aldris

Gardās ķirbju uzkodas

Šoreiz abās receptēs uzkodas – viena tāda sātīgāka, siltais variants, otra kā papildinājums uzkodu platei ar grauzdiņiem. Ceptas ķirbja šķēles ar sieru un ķirbju sēklu sviests – aiziet, pamēģiniet!

Sviesta ķirbja šķēles ar sieru

Šis ēdiens atkarībā no situācijas var būt gan kā uzkoda, gan pamatēdiens, kuru var pasniegt gan ar zaļajiem salātiem, gan kādu gaļas piedevu.

 

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Sarežģītības pakāpe: viegli

Daudzums: 1 panniņa

 

SASTĀVDAĻAS

  • 500 g sviesta ķirbja
  • šļuka olīveļļas
  • 50 g smalki rīvēta parmezāna vai līdzīga siera
  • rozmarīns
  • sāls un pipari pēc garšas

Ja patīk asumiņš, pirms cepšanas var pārkaisīt arī čili pārslas.

 

GATAVOŠANA

1. Ķirbi sagriež apmēram centimetru plānās šķēlītēs. Mizu atstāj, vismaz sviesta ķirbjiem to droši var ēst.

2. Ķirbja šķēles saliek tvaicējamā sietā un 7–10 minūtes tvaicē (lai nav pavisam mīkstas).

3. Cepešplātnei uzklāj cepamo papīru, pārslaka ar olīveļļu, izsmērē vienmērīgi un pārkaisa tai sieru. Uz siera saliek tvaicētās ķirbja šķēles, pārkaisa sāli, piparus un rozmarīnu.

4. Cep 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī ventilatora režīmā apmēram 15–20 minūšu.


Ķirbju sēklu sviests

Interesants, garšīgs smēriņš, kuru var ziest uz grauzdiņiem vai bagātināt ķirbja biezzupas, iemaisot karstā zupā gabaliņu šī garduma

 

Pagatavošanas laiks: 5 minūtes

Sarežģītības pakāpe: nekā grūta

Daudzums: 2 sviesta tornīši

 

SASTĀVDAĻAS

  • 100 g lobītu ķirbja sēklu (man bija grauzdētas un sālītas)
  • 3 tējk. olīveļļas
  • mīksts sviests (daudzums pēc ieskatiem, es liku ap 30 g)

 

GATAVOŠANA

1. Var izmantot arī negrauzdētas un nesālītas ķirbju sēklas, tad procesā jāpieber sāls pēc garšas.

2. Tātad vispirms sablendē sēklas drupenā masā. Tad pievieno olīveļļu un samaisa tādā masā, kas turas kopā.

3. Pievieno mīkstu sviestu – daudzums pēc ieskatiem, es pieliku apmēram 30 gramu, bet var arī vairāk vai mazāk. Vai nemaz – tad sanāks vegāniska uzkoda.

4. Tad pagatavoto masu sadala porcijās un ietin pārtikas plēvē vai folijā, izveidojot formu, kādu vēlas. Man sanāca divi smieklīgi tornīši. Pirms pasniegšanas galdā tos ievieto ledusskapī, lai nedaudz sastingst.

Šādus sviesta tornīšus var pagatavot uzreiz vairākus un, satītus pārtikas plēvē vai folijā, glabāt saldētavā līdz īstajai reizei.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Pēda, kas paliek

Šoreiz sākšu ar nedaudz provokatīvu jautājumu – kā jūs teiktu, kas ir Latvijas nacionālais sporta veids? Nu, tāds, kas katram te dzīvojošajam ir asinīs jau līdz ar piedzimšanu, un, pat ja profesion...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata