Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

Ziema ir klāt!

Laikapstākļi šogad ļoti paklausīgi atsūtīja mums sniegu – kā pieklājas, jau uz Pirmo adventi. Lai gan meteoroloģiskās prognozes mēdz būt kļūdainas, cerēsim, ka ziema ir uz palikšanu. Bet tādā gadījumā – brokastīs apēdot sātīgas maizītes un vēlajās pusdienās sildošu kariju, būs spēks visiem ziemas priekiem!

Skābmaize ar pikanto vistu

Ideālas sātīgās maizītes vēlajām brokastīm vai launadziņam. Ja kādam ir problēmas iemānīt sev zaļumus, šādi salāti ir labs veids, kā to tomēr izdarīt, jo samaisītā veidā tos var iekapāt diezgan daudz.

15 minūtes (plus vistas filejas vārīšanas laiks)/ 2porcijas/viegli  

Sastāvdaļas 

  • 1 vārīta vistas fileja
  • (der arī šķiņķīši vai cepta vista bez ādas)
  • 1 selerijas kāts
  • ½ sarkanā sīpola
  • 2 ēd. k. skābā krējuma
  • 2 ēd. k. majonēzes
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • 1 tējkarote Sriracha čili mērces
  • mazliet svaigi spiestas citrona sulas
  • zaļie lociņi
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 2 šķēles skābmaizes
  • sauja zaļo salātu – rukola,
  • ledussalātu lapas u. c

Gatavošana

  1. Vistas fileju saplūkā, liek bļodā. Sīpolu un selerijas kātu sīki sagriež, lociņus sakapā, arī ber bļodā.
  2.  Pievieno skābo krējumu, majonēzi, sinepes, aso čili mērci, piespiež citrona sulu, pieber sāli un svaigi maltus melnos piparus.
  3.  Visu rūpīgi samaisa – ērtāk būs ar dakšiņu, lai saplūkātā vistas gaļa viscaur labi sajaucas ar mērci.
  4. Skābmaizes šķēles pārgriež uz pusēm, uz vienas puses bagātīgi liek vistas salātus, pāri rukolas lapiņas un / vai citas salātlapas, bet pa virsu – otru maizes šķēles pusi.

Protams, ar ņemt arī parastās tostermaizes šķēles, bet ar skābmaizi būs garšīgāk! Pēc vēlēšanās to var arī pirms tam pagrauzdēt tosterā. 


Oranžais karijs ar Indijas riekstiem

Silts un siltā krāsā šis karijs būs burvīgs paēdiens aukstā ziemas dienā. Klāt labi piederas aromātiskie basmati rīsi un kādi svaigi zaļumi – piemēram, pētersīļi, kinza vai zaļie lociņi.

Sastāvdaļas 

  • 70 g sarkano lēcu
  • 1 mazā kārba turku zirņu
  • 1 kārba kokospiena
  • 200 ml dārzeņu buljona
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd. k. sarkanās karija pastas
  • 1 sīpols
  • 1 sarkana paprika
  • sāls, pipari pēc garšas
  • citrona sula
  • sauja Indijas riekstu
     

Gatavošana

  1.  Sīpolu un ķiploka daiviņas sīki sakapā.
  2.  Dziļā pannā apcep sīki sasmalcināto sīpolu, pēc brītiņa pievieno ķiplokus, kā arī kubiciņos sagrieztu papriku. Vēl mazliet pacep visu kopā.
  3. Pielej kokospienu un buljonu, pieber lēcas un pievieno karija pastu. Samaisaun uz nelielas uguns vāra 15 minūšu, tad pievieno turku zirņus no kārbas un pavāra vēl pāris minūšu.
  4. Pasniedz karstu ar svaigiem zaļumiem un pārkaisītiem, viegli apgrauzdētiem Indijas riekstiem.

Sarkano lēcu vietā var likt dzeltenas, bet zaļās labāk ne, jo tās jāvāra ilgāk. To var darīt, ja atļauj laiks, bet tad iespējams, vajadzēs pievienot vairāk buljona. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata