Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvāņu skurbums

Kāpēc jūs neko nedarāt cīņā pret latvāņiem? – dažādu protestu un kampaņu rīkotājiem un dalībniekiem ne pa jokam sašutis vaicā šā SestDienas numura varonis žurnālists Māris Olte. Jā, šī cīņa būtu bīstamāka nekā pastāvēšana ar plakātiem pilsētā uz ielas, latvānis ir briesmīgs un agresīvs zvērs, pats esmu ko līdzīgu vērojis. Tas gan bija tālajos 70. gados un tālu no šejienes, Pamira pakājē.

Viens no mūsu grupas (tā kā turpmākais stāsts saturēs intīmas detaļas, ne grupu, ne personas nekonkretizēšu), vajadzības spiests, iegāja skrajajā krūmājā atviegloties. Es tikmēr noķēru dzeltenvēderi – nē, ne dizentēriju, bet mūsu glodenes radinieci, bezkāju ķirzaku, kas, atvesta uz Latviju, tika nosaukta par aknu desu, bet tas nav svarīgi, jo toreiz es pārvedu veselu lērumu visādu čūsku, indīgas ieskaitot, ķirzaku, skolopen­dru un skorpionu, mūsdienās tā skaitītos kontra­banda, lai gan neviens no tiem nebija Sarkanās grāmatas radījums.

Bet arī tas nav svarīgi, atgrieža­mies pie mana grupas biedra. Viņš atvieglojies izstāstīja, ka intīmās higiēnas procedūru veicis ar mīkstu kāda auga lapu, kā radītu tam nolūkam. Augs patīkami smaržojis pēc burkāniem.

Tiktāl labi, bet pēc kāda laika ievēroju, ka mans grupas biedrs sāk iet arvien staltāk, acis tā kā izspiežas, un pats visādi izvairās no apsēšanās. Izrādās, mīkstā auga sekrēts bija sācis ar to apstrādātās vietas ne pa jokam dedzināt. Tāds, lūk, ir latvānis. Tātad protestētājus un piketētājus nevajag novērtēt par zemu, viņi zina, ko dara, zina, pret ko var un pret ko nevar protestēt. Neiedabūsi tu viņus latvāņu birzī.

 

Šīs SestDienas, 10. – 16. jūlija, numurā lasiet:

SestDienas SALONS. Pilni krūmi iespēju. Māris Olte par to, kurš ir tuvāk patiesībai, par nākotnes profesijām Gaujmalā un to, kāpēc jūrā pazūd zivis.

PASAULĒ. Ataturka mantojuma likvidēšana? Pats iespaidīgākais no Bizantijas jeb tā dēvētās grieķu Romas arhitektūras pieminekļiem un būtiska UNESCO pasaules kultūras mantojuma sastāvdaļa – Svētās Sofijas katedrāle Stambulā – jau pavisam drīz var zaudēt muzeja statusu un atkal kļūt par mošeju.

SPORTS. Atpakaļ mežā un takās. Redzot kuplo dalībnieku skaitu tautas sporta sacensībās, rodas iespaids, ka latvietis varētu līgot bez alus un siera, taču nespētu trīs dienas iztikt bez kāju izlocīšanas skrejceliņā vai ar divriteni. Covid-19 pandēmija gan koriģējusi populārāko masu sporta pasākumu norisi. Pavasara cēlienā pietrūka sacensību gaisotnes, toties vasaras otrā puse sporta amatieriem paies triecientempā. Ir gan sacensības, kuras pārceltas uz nākamo gadu.  

DIENASGRĀMATA. Kartupeļpalma vējiem līdzi. Kā mūzikas mīļotāja sākotnēji šķietami utopiskā ideja par savu festivālu ne vien īstenojas, bet trešajā gadā par spīti visām globālajām likstām pat iegūst jaunu, starptautisku lidojumu.

TUVPLĀNĀ. Oskars gaismā. Pēc Covid laika sastinguma gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš vasaras vidū atkal mēģinās atmodināt skatītājus un teātrī iepūst dzīvību, aicinot uz sajūtu izstādi.

CEĻOJUMS. Skārletas pusē ar klaburčūskām un ieročiem. Lai gan daudzi par persiku štatu dēvēto Džordžiju ASV neuzskata par īpašas intereses vērtu, ceļotājgaitas tai pusē var izrādīties pat ļoti saistošas – ne jau kurā katrā vietā var piedalīties īstā Vējiem līdzi tējas ballītē, nobīties no agresīviem kaimiņiem un bruņurupučiem un varbūt pat pagaršot tikko nomedītu klaburčūsku.

ĒSTMĪLIS SIRO. Sadzeram tuvbrālības un aidā! Jeb pavisam privāti un pat mazliet intīmi par ēdienu, tā gatavošanu un vērtēšanu.

Kā arī ŠONEDĒĻ, PRIEKŠĀ, VARDE VĒRO, ZVAIGŽŅOTĀ NEDĒĻA, KULTŪRIZKLAIDES DEVA, KINO, ZIRNIS ĒD, SestDienas  VAKARIŅAS, IZPĒTĪTS, MĪKLA, HOROSKOPI, ANEKDOTES un SMALKĀS APRINDAS.

Top komentāri

gfgfgfgfgfg
g
sirni? dumm koppff
reptilis
r
Neesmu lasījis visu rakstu,bet par dažādiem ""zaļajiem""protestētājiem pilnīga taisnība.
ha, ha
h
Fotodinamiski aktīvo vielu klātbūtnes dēļ pēc latvāņa lapu izmantošanas intīmās higiēnas vajadzībām īpaši nav ieteicams sauļoties nūdistu pludmalēs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Piesārņotākais gaiss – Āzijā

Varam atviegloti nopūsties – rīdzinieki elpo tīrāku gaisu nekā liela daļa pasaules metropoļu iedzīvotāju. Šveices gaisa kvalitātes tehnoloģiju kompānijas IQAir uzturētajā piesārņotāko pasa...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata