Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Ziedonis ir tik seksa pilns, ka to sajūt pat tas, kurš vairs labi neatceras, kas tas sekss tāds bija.

Seks, kas tevi segs?

Imantam Ziedonim ziedonis neesot paticis, viss pārāk ātri augot, burtiski grūstoties, kurš ātrāk izaugs. Godīgi sakot, arī man vecumā pēc trīsdes­mit ilgus gadus bija sajūta, ka visfor­šākais ir tas pavasaris, kad ir tikai silta saulīte gaisā, bet nekas vēl neplaukst, jo tad, kad sāk plaukt, vienmēr uznāca sajūta, ka es kaut ko nokavēju.

Nu jau sen man ir iestāju­sies skaidrība, ko īsti savā dzīvē esmu nokavējis, tāpēc pavasaros šī sajūta mani vairs nenomoka, un tādā ziedonī kā šis gandrīz vai gribas Ziedonim teikt, ka grēks būtu tiem, kuri nu ir pārvērtušies par zāli, liegt augšanu un plaukšanu. Ziedonis ir tik seksa pilns, ka to sajūt pat tas, kurš vairs labi neatceras, kas tas sekss tāds bija. Un Ziedo­nis Imants bija arī ļoti seksuāls dzejnieks. Lai gan, ja noskatāmies Ināras Kolmanes filmu Dubultā dzīve. Sekss un PSRS, nākas nākt pie atziņas, ka ne Ziedoņa paaudze, ne nākamās paaudzes, kas bija nolemtas augt Padomju Savienībā, par seksu nezināja tik daudz, cik pašas varbūt bija iedomājušās.

Bet varbūt nav ļaunuma bez labuma. Varbūt slikts sekss (ko patiesībā nozīmēja teiciens "Padomju Savienībā seksa nav") ir priekšnoteikums labas mākslas tapšanai? Varbūt tieši tāpēc mūsdienās top tik maz labas mākslas, un, ja arī ir, tad to parasti rada šo vecāko paaudžu mākslinieki, kuri iemācījušies savu savulaik aizliegto enerģiju sublimēt mākslā? Tāpēc šādā ziedonī gribas mierināt visus grafomānus: nešaustiet sevi par literāro, stājmāksliniecisko vai kādu citu mazspēju, jo tas tikai norāda, ka ar seksu jums viss ir kārtībā. Un, ja ar to viss ir kārtībā, kāpēc izniekot enerģiju kam citam? Izbaudiet Ziedoni (kaut vai ziedoņa nīdējam Ziedonim par spīti lasot Ziedoni) un tikai ielāgojiet divas droša seksa aksiomas. Pirmā – nekad nemēģiniet atkārtot tās pozas, kuras esat redzējis/-usi Kamasūtras bildēs. Otrā – nekad nesekojiet tiem seksa padomiem, kurus jums dod žurnāli.

Žurnāla SestDiena 18. – 24. maija numurā lasiet:

SestDienas SALONS. Cēzars piejūras klimatā. Savulaik noliegtā atzīšana – Rolanda Kalniņa filma Četri balti krekli izrādīta 71. Kannu kinofestivāla programmā.

KINO. Sapņotāji kino mekā. Donbasa iedzīvotāji, Viktors Cojs un Maiks Naumenko, kleptomāniska japāņu ģimene un sērijveida slepkava Džeks – tie ir tikai daži varoņi no šī gada Kannu kinofestivāla filmu kolāžas.

VĒLĒŠANAS 2018. Sargsuns iznāca no būdas. Grūti iedomāties divus tik atšķirīgus cilvēkus kā Artuss Kaimiņš un Inguna Sudraba. Viens otru viņi labprātāk redzētu ejam, nevis nākam. Taču gan vienam, gan otram ir zināmi nopelni, ievedot 12. Saeimā divus jaunus politiskos spēkus. Tagad Kaimiņš un Sudraba ir pie frakcijām nepiederošie deputāti ar ambīcijām startēt arī nākamās Saeimas vēlēšanās.

PASAULĒ. Jāsmeļ Trampa izlietais. ASV lēmums izstāties no vienošanās, kas ierobežo Irānas kodolprogrammu, radījis pamatu bažām par līguma galu, kam var būt potenciāli ļoti postošas sekas.

TUVPLĀNĀ. Brīvie radikāļi. Kas rietumeiropieti vilina pievērsties radikālajam islāmam? Uz šo jautājumu atbildi meklē režisors Kārlis Lesiņš.

LAIKA MAŠĪNA. Sekss un nesekss Padomju Savienībā. Ināra Kolmane uzņēmusi filmu par to, kā brīvā mīlestība pārauga seksa neesamībā.

CEĻOJUMS. Ziloņu cīņa pret palmām. Indonēzijas ekonomisko attīstību lielā mērā nosaka pastāvīgi augošais pieprasījums pēc lētās palmu eļļas. Kādu ietekmi uz dabu atstāj palmu plantāciju izplešanās? Lai noskaidrotu situāciju, kopā ar žurnālistu Sandiju Semjonovu dodamies izpētes braucienā uz Sumatras salu.

Kā arī ŠONEDĒĻ, PRIEKŠĀ, AKTUĀLS VIEDOKLIS, ZVAIGŽŅOTĀ NEDĒĻA, NEDĒĻAS KULTŪRIZKLAIDES DEVA, ZIRNIS ĒD, SestDienas VAKARIŅAS, IZPĒTĪTS, MĪKLA, HOROSKOPI, ANEKDOTES un SMALKĀS APRINDAS.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata