Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Brīvas vietas tikai uzbrukumā

Pārbaudīts vārtsargs, uz pašmāju kadriem balstīta aizsardzības līnija un pāris neaizpildītu vakanču uzbrukumā - pusotru mēnesi pirms treniņnometnes sākuma Rīgas Dinamo sastāva komplektācijā nezināmo nav palicis daudz. «Pēc 1. jūlija Ziemeļamerikā atvērsies brīvo aģentu tirgus, tad arī skatīsimies, kādi spēlētāji vēl būs pieejami,» Rīgas Dinamo ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs visus punktus uz i sola salikt jūlijā.

Jau divi zviedri

Rīgas Dinamo pēdējais jaunieguvums ir 29 gadus vecais zviedru centra uzbrucējs Bjērns Melins. Pagājušo sezonu viņš iesāka KHL klubā Ņižņekamskas Ņeftehimik, bet pabeidza Šveices klubā Gotteron. Savas karjeras lielāko daļu viņš ir aizvadījis Zviedrijas klubā HV71. Melina biogrāfijā ir arī ieraksts par trim aizvadītajām spēlēm un vieniem gūtajiem vārtiem NHL klubā Anaheimas Ducks 2006./2007. gada sezonā. Zviedrijas izlases sastāvā 2006. gadā Rīgā viņš kļuva par pasaules čempionu. Zviedru hokeja speciālisti Bjērnu Melinu raksturo kā augumā raženu un tehnisku hokejistu ar labu slidojumu un ļoti spēcīgu plaukstas metienu. Dinamo pirmais jaunieguvums starpsezonā bija zviedru centra uzbrucējs Frēdriks Vargs.

Galvenās vadlīnijas Dinamo sastāva komplektācijā tomēr palikušas nemainīgas. Arī pirms ceturtās Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) sezonas Dinamo priekšroku dod Latvijas spēlētājiem, ar ārzemniekiem aizpildot tikai tās pozīcijas, kurās trūkst kvalitatīvu vietējo kadru. Skaidrība jau ir par vārtsargiem un aizsardzības līniju.

Pēc veiksmīgas pagājušās sezonas pirmā numura pozīciju vārtos izcīnījis Kriss Holts. Par viņa aizstājējiem izvēlēti Rīgas hokeja audzēknis Nauris Enkuzens un liepājnieks Māris Jučers. Kurš būs otrais, kurš trešais numurs - rādīs laiks. «Arī nākamajā sezonā mums turpināsies sadarbība ar Liepājas metalurga komandu. Man jau ir bijusi saruna ar Mihailu Vasiļonoku (LM sporta direktors - aut.). Liepājniekiem pagaidām ir tikai viens vārtsargs Jānis Kalniņš, tā ka Dinamo trešajam numuram būs iespēja iegūt spēļu praksi Metalurga sastāvā Baltkrievijas atklātajā čempionātā.» Pēc Sējēja teiktā, Krievijas jaunatnes līgā (MHL) labi sevi apliecinājušais Kristers Gudļevskis arī nākamsezon HK Rīga sastāvā turpinās spēlēt MHL. «HK Rīga būs stipri atjaunināts sastāvs, tāpēc var prognozēt, ka Gudļevskim darba netrūks.»

Aizsardzībā ir saglabāti visi deviņi pagājušās sezonas kadri - Arvīds Reķis, Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Sandis Ozoliņš, Rodrigo Laviņš, Kristaps Sotnieks un Jānis Andersons.

Klāt nākuši divi

Komandu atstājuši Marks Hartigans, Tomašs Surovijs, Roberts Pertrovickis, pamatsastāvā pozīciju neiekarojušais Vitālijs Karamnovs un arī komandas rezultatīvākais spēlētājs Lauris Dārziņš, kuru nolīga bagātais Kazaņas Ak Bars. Līgumi parakstīti ar trijiem ārzemniekiem zviedriem Frēdriku Vargu un Bjērnu Melinu, kā arī somu Niklasu Luseniusu. «Visticamāk, būs arī viena ne visai patīkama ziņa. Tāda ir dzīve, viss plūst, viss mainās - ar to ir jārēķinās,» intrigas āķi izmeta Sējējs. Pēc Dienas rīcībā esošās informācijas Rīgas Dinamo varētu atstāt arī Broks Troters. NHL klubs Monreālas Canadiens viņam piedāvājot vienvirziena līgumu. Saprotams, ka šādu iespēju hokejists garām nelaidīs. Gaidīsim apstiprinājumu, vai Troters ir tas spēlētājs, par kuru mīklaini izteicās Sējējs. Ja Troters tik tiešām aizies, Dinamo zaudēs uzbrucēju, kuram bija laba «vārtu garša».

Normunds neslēpj, ka Dinamo nopietni cer uz Ziemeļamerikā Kaldera kausu izcīnījušo Kasparu Daugaviņu. «Sezonas pirmajā pusē Kaspara pārstāvētajam Binhemtonas Senators tik labi neveicās, turpretī sezonas nobeigums bija lielisks. Daugaviņš nezaudē cerības iekļūt NHL, tomēr AHL diezin vai viņš vēl gribēs spēlēt. Kaspara nākotne skaidrāka būs pēc 1. jūlija. Gaidīsim, kas ar viņu notiks. Viņa izredzes iekļauties Rīgas Dinamo es vērtēju kā 50 pret 50.»

Dinamo ir izteicies līguma piedāvājumu pasaules čempionāta atklājumam Latvijas izlases sastāvā Kasparam Saulietim. Bumba esot Kaspara laukuma pusē - no viņa tiek gaidīta atbilde.

Maiņu salikumos jaunajā sezonā iespējami negaidīti pavērsieni. Komandas jaunais galvenais treneris Peka Rautakallio esot izteicis pateicību Sējējam par piegādāto informāciju attiecībā uz spēlētājiem, taču treniņnometnē viņš pats noteikšot maiņu salikumus. «Rautakallio atklāja, ka viņam esot prakse salikt uzbrucējus pa pāriem un pēc tam piemeklēt klāt trešo maiņas partneri. Arī aizsardzībā viņš pats noteikšot, kurš ar kuru kopā spēlēs. Pēc televīzijā redzētajām Dinamo spēlēm viņam par katru spēlētāju ir atzīmēti plusi un mīnusi, taču galvenais atskaites punkts būšot parādītais sniegums treniņnometnē un pārbaudes spēlēs.»

Jaunajai sezonai Dinamo sāks gatavoties 23. jūlijā. Pirmā pārbaudes spēle ieplānota 3. augustā Inbox ledus hallē ar Novosibirskas Sibirj.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Rīgas Dinamo 2011./2012. gada sezonas sastāvs
Vārtsargi: Kriss Holts, Māris Jučers, Nauris Enkuzens.
Aizsargi: Arvīds Reķis, Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Sandis Ozoliņš, Rodrigo Laviņš, Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons. Uzbrucēji: Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums, Ģirts Ankipāns, Gints Meija, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Juris Štāls, Ainārs Podziņš, Broks Troters (???), Frēdriks Vargs, Niklass Luseniuss, Bjērns Melins

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?