Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jāneitralizē līdere

Divi svarīgi uzdevumi Eiropas sieviešu basketbola čempionāta kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē ar laukuma saimnieci Poliju būs Latvijas komandai. Pirmkārt, jātiek galā ar vietējo līdzjutēju radīto spiedienu, otrkārt, jāneitralizē pretinieču līdere Evelīna Kobrina. Spēle Katovicē sāksies pulksten 19, un to tiešraidē rādīs TV6.

Latvijas komanda Spodek arēnā paredzēto oficiālo treniņu pārcēla uz rezeves zāli pilsētas nomalē. Zinot, ka nākamajā dienā jātiekas ar laukuma saimniekiem, loģisks radās jautājums - vai tā ir slēpšanās no poļu basketbola spiegiem? «Protams, cenšamies visas kārtis neatklāt, tomēr mūsdienās skautings ir tik augstā līmenī, ka daudz neko nenoslēpsi,» sacīja izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks. «Mums ir labāka komanda nekā Polijai, taču problēmas rada viņu skatītāju atbalsts,» uzskata treneris. Otrdienas vakarā izmēģinātas vairākas sadarbības, kuras varētu nest rezultātu cīņā ar polietēm, bet spēles dienā tās tiks atsvaidzinātas. «Pagaidām koncentrējamies tikai spēlei ar Poliju, par pārējām domāsim pēc tam,» Dikeulaks atzīst, ka turpmākais spēļu grafiks ļauj katram pretiniekam gatavoties atsevišķi.

Pats svarīgākais būs neitralizēt poliešu centra uzbrucēju Kobrinu. «Paskatieties kaut vai statistikā! Viņa ir puse no komandas. Mums ir dažādi risinājumi cīņai ar Kobrinu, spēlē redzēsim, kā tie darbosies,» sacīja treneris. Vēl lielāks trumpis gan Poijai būs daudzbalsīgais līdzjutēju atbalsts, taču pret to taktiskus risinājumus pielietot ir sarežģīti. Trenera asistents Aigars Nerips gan norāda, ka šāda atmosfēra var noderēt abām komandām: «Tas dos impulsu jau no paša sākuma. Tāds mums pietrūka, piemēram, spēlē ar Horvātiju, kurā lēni iespēlējāmies.»

Treniņā aktīvi piedalījās visas divpadsmit komandas basketbolistes. «Paldies, darba pietiek,» komandas ārsts Viesturs Lāriņš gan norādīja, ka lielākajai daļai spēlētāju tomēr ir lielākas vai mazākas veselības kaites, taču tās visas ir darba kārtībā un laukumā došanās nav apdraudēta. Vairāk problēmu bijis pēc pirmās spēles, pēc pēdējām jau situācija ir krietni uzlabojusies. Arī spēku atjaunošana šobrīd noritot mierīgākā atmosfērā. Smagākais darba cēliens bija īsajā laika posmā starp spēlēm ar Franciju un Horvātiju. «Ar dabiskiem līdzekļiem centos meitenēm palīdzēt aizmigt, jo bija jāatjauno enerģija.» Vai nestabilā snieguma dēļ treneriem nervu zāles nav jāizsniedz? «Nē, treneris spēli vada pietiekami mierīgi, uzbļauj tikai tad, ja tas tiešām ir vajadzīgs,» nosmej Lāriņš.

Valstsvienība apmetusies akmens sviediena attālumā no Spodek arēnas, taču, lai arī tas ir gandrīz Katovices centrs, vieta ir pietiekami klusa, lai varētu mierīgi gatavoties katrai spēlei.

Pēc sākotnējā kalendāra Latvijas komandas pirmā spēle kvalifikācijas kārtā bija paredzēta kā pēdējā trešdien, taču FIBA Europe pielāgoja sacensību grafiku mājiniekiem, kuri vēlējās spēlēt pulksten 19 pēc Latvijas laika. Kvalifikācijas kārtas otrā spēle ar Spāniju notiks piektdien, 24. jūnijā, pulksten 16.30, bet trešā spēle ar Melnkalni būs svētdien vēlu vakarā pulksten 21.30.

Viena uzvara latvietēm garantēs vietu ceturtdaļfinālā, bet ceturtajai pozīcijai, kas dod pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm, ļoti iespējams, pietiks arī ar līdzšinējiem diviem panākumiem. «Par to pat nedomājam. Gatavojamies katrai spēlei atsevišķi un katrā varam uzvarēt,» uzsvēra izlases kapteine Gunta Baško. Viņai pašai spēle ar Poliju būs īpaša, jo viņa pārstāv netālās Krakovas klubu, un viņai šajā pilsētā draugu netrūkst.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?