Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Svētkus uzņēmuši godam

Pagaidām vēl nav beigusies pilna Rīgā notikušā Eiropas vīriešu basketbola čempionāta priekšsacīkšu organizatoriskās puses analīze, taču kopumā redzētais un piedzīvotais ļauj paredzēt, ka sacensību uzņemšana ir attaisnojusies. «Mums kā rīkotājiem nav pašpārmetumu un sliktas pēcgaršas,» Rīgas turnīra pēdējās dienas pievakarē žurnālistiem norādīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps. Vīlušies diezin vai palika arī basketbola līdzjutēji, kuriem bija iespēja vērot augsta līmeņa basketbolu ar lielu intrigu vairākumā spēļu.

Nozīmīgākās diskusijas veidojās par ieejas biļešu cenu politiku, jo ne katram pa kabatai bija Rīgā notikušo spēļu apmeklēšana, un neglīti robi tribīnēs bija redzami pat divās Latvijas valstsvienības spēlēs. Šneps piekrita, ka biļetes nebija lētas, taču šāda cena bija jāuzstāda, lai turnīru Rīgā varētu sarīkot pienācīgā līmenī. «Nav māksla piepildīt Arēnu, taču krietni sarežģītāk ir sarīkot čempionātu par pusotru miljonu eiro, kad valsts sedz desmit, bet pašvaldība piecpadsmit procentus budžeta. Rīkotājiem bija jānosedz pārējie septiņdesmit pieci procenti. Pavadījām ne tikai stundas, bet pat dienas, lai saprastu, kāda ir optimālā biļešu cenu stratēģija un kā savākt pietiekami daudz līdzekļu, lai sarīkotu pasākumu,» sacīja Šneps un piebilda, ka rīkotāji finansiālus zaudējums nav cietuši un nav arī radusies sajūta, ka cenu politika būtu veidota nepareizi. Tiem līdzjutējiem, kuri devušies komandu atbalstīt tālākās cīņās Lillē, jārēķinās ar to, ka Francijā biļetes ir daudz dārgākas.

LBS prezidents Valdis Voins, kurš ir arī bijušais Valsts policijas priekšnieks, norādīja, ka patīkami pārsteigusi lielā skaitā Rīgā pulcējušos triju kaimiņvalstu basketbola līdzjutēju saticība. «Fanu kustība Rīgā nav radījusi nopietnus postījums, un arī policijai nav bijušas problēmas pie arēnas vai fanu pulcēšanās vietās. Tie septiņi aizturētie ir pat nepieklājīgi mazs skaits šāda mēroga pasākumiem. Arī citās jomās, kas saistās ar turnīra rīkošanu, nebija redzamu starpgadījumu. Čempionāta laikā veicām arī plašu pētījumu, lai noskaidrotu Rīgas pilsētas finansiālos ieguvumus, taču jau šobrīd nešaubos, ka valsts un pašvaldības ieguldītie līdzekļi ir vairākkārt atmaksājušies,» norādīja Voins. Šneps atklāja, ka Rīgā viesojušies arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) pārstāvji, kuri par redzēto bijuši apmierināti un pat pārsteigti. «Viņi nesaprata, kā tik daudz cilvēku, jūtot līdzi katrs savai komandai, var sadzīvot tik draudzīgi.»

Šneps uzsver, ka FIBA lēmums par turnīra rīkošanu četrās valstīs ir veiksmīgi sevi pierādījis, tāpat kā attaisnojusies ideja par vienas rīkotājvalstij tuvas komandas piesaisti. Rīgas grupā vēl pirms izlozes nokļuva Igaunija, kuras līdzjutēji Latvijas galvaspilsētā bija kuplā skaitā. «Ja saglabāsies līdzšinējais formāts, varam domāt par Eiropas čempionāta rīkošanu arī nākotnē,» atklāja Šneps. Tikmēr Voins piebilda, ka šobrīd tiek apsvērta iespēja otro reizi Latvijā uzņemt Eiropas dāmu basketbola čempionāta finālturnīru. Iepriekš tāds Rīgā notika 2009. gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?